Aplicații preinstalate pe ASUS ZenBook UX305UA
ASUS ZenBook UX305UA vine cu Windows 10 și include și o serie de alte aplicații preinstalate. Iată ce am găsit pe ultrabook-ul pe care l-am testat:
- ASUS Install - o aplicație cu care poți să instalezi alt software de la ASUS. Aceasta s-ar putea să fie utilă dacă plănuiești să folosești aplicații create de ASUS.
- ASUS Live Update - o aplicație care poate fi folosită pentru a administra actualizările sistemului de operare. Windows are deja Windows Update așa că nu ai cu adevărat nevoie de această aplicație.
- ASUS On-Screen Display - activează sau dezactivează afișare de notificări pe ecran, altele decât cele afișate deja de către Windows.
- eManual - manualul de utilizare pentru ASUS ZenBook UX305UA.
- ASUS Splendid Utility - o aplicație cu care poți să schimbi setările de culoare folosite de ecranul ultrabook-ului.
- ASUS USB Charger Plus - un instrument cu care poți să încarci dispozitivele conectate la porturile USB mai rapide, chiar dacă ultrabook-ul este în stare de reapus.
- ASUS WebStorage - o soluție de stocare în cloud de la ASUS care îți oferă 16 GO de spațiu gratuit.
- ASUS WinFlash - un program creat special pentru a scrie firmware nou BIOS și pentru actualizarea BIOS-ului. Ar trebui să îl păstrezi și să îl folosești.
- Dropbox - un serviciu de stocare în cloud care, împreună cu ASUS, îți oferă 25 GO de spațiu de stocare timp de 6 luni.
- Evernote - aplicația renumită pentru luarea de notițe.
- Flipboard - o aplicație de știri foarte populară pe care o poți folosi pentru a crea reviste personalizate, pe baza intereselor tale. Este posibil să vrei să experimentezi această aplicație înainte de a te decide dacă o păstrezi sau nu.
- Gameloft Games - o aplicație care îți arată o listă de jocuri de la Gameloft, cu legături către paginile lor din Magazinul Windows .
- McAfee LiveSafe - o suită de securitate completă de la McAfee. Din păcate, experiența noastră cu produsele lor a fost una negativă, așa că îți recomandăm să cauți o alternativă mai bună.
- TripAdvisor - aplicația renumită pentru călătorii. O poți folosi pentru a găsi hoteluri, pentru a îți planifica vacanțele ș.a.m.d. Este utilă dacă îți place să călătorești.
- WildTangent Games App - un portal de unde poți să cumperi și să descarci diverse jocuri.
- WPS Office - o suită office care îți dă opțiunea de a deschide, crea și edita documente, foi de calcul și prezentări.
Performanțe în testele sintetice
Niciun review nu s-ar putea numi review fără să conțină și un set de benchmark-uri. Pentru ASUS ZenBook UX305UA, am început prin a testa cât de repede pornește Windows 10 pe el. Pentru a face acest lucru, am instalat și rulat BootRacer , care a măsurat un timp mediu de pornire de 26 de secunde. Este un rezultat bun.
Apoi, am vrut să vedem cum se descurcă ASUS ZenBook UX305UA în activitățile normale de zi cu zi precum navigarea pe internet, utilizarea de aplicații Office, apeluri video, editarea de fotografii sau chiar joacă ocazional. Pentru a ne face o idee despre toate acestea, am cerut PCMark 8 să ruleze testele sale din setul Home conventional , care au fost finalizate cu un scor de 2368 de puncte. Acest lucru înseamnă că ASUS ZenBook UX305UA are toată puterea de care are nevoie și chiar mai mult, pentru toate sarcinile de zi cu zi.
Deși ultrabook-urile nu sunt construite pentru gaming, asta nu înseamnă că proprietarii lor nu vor să se joace un joc din când în când. De aceea, am testat ASUS ZenBook UX305UA și din această privință. Totuși, deoarece nu are o placă video discretă instalată, care să poată să ofere puterea de care este nevoie pentru jocurile moderne, am ales să testăm performanțele ultrabook-ului cu mai vechiul 3DMark Vantage, un benchmark grafic care a fost creat pentru a măsura performanțele în jocurile cu DirectX 10. ASUS ZenBook UX305UA a obținut 5791 de puncte în testele Performance , un scor ce ne arată clar că acest ultrabook nu a fost conceput pentru jocuri.
În continuare, am trecut la testele pentru spațiul de stocare. Așa cum îți aduci aminte, la începutul acestui review, am menționat faptul că ASUS ZenBook UX305UA este comercializat în 3 variante diferite din punct de vedere al stocării, dar toate presupun utilizarea unui solid state drive, lucru foarte bun. Ultrabook-ul pe care l-am testat noi a venit cu un SSD de 512 GO de la Hynix care, așa cum poți să vezi în captura de ecran de mai jos, nu este cel mai rapid din branșă, însă este cu siguranță mult mai rapid decât orice hard disk la care te-ai putea gândi.
De asemenea, am testat sistemul de răcire al ultrabook-ului. Pentru a face acest lucru, am folosit Prime95 pentru a stresa ASUS ZenBook UX305UA și am monitorizat temperaturile nucleelor procesorului cu CoreTemp . După aproape o oră de "tortură", cea mai mare temperatură pe care am reușit să o înregistrăm a fost de 89 de grade Celsius. Aceasta este o temperatură maximă normală pentru procesorul unui ultrabook, iar partea cea mai bună este că nu vei simți căldura pe tastatură sau pe spatele lui ASUS ZenBook UX305UA. Singura parte unde căldura este foarte mare în exterior este deasupra tastelor F, imediat sub ecran.
La final, am testat autonomia lui ASUS ZenBook UX305UA, PowerMark estimând că, în condiții de utilizare normale, ultrabook-ul ar avea o autonomie pe baterie de 5 ore și 17 minute.
Pro și contra
ASUS ZenBook UX305UA are multe puncte pozitive:
- Hardware puternic
- Design simplu și elegant
- Carcasă metalică
- Ecran mat
- Tastatură spațioasă
- Autonomie bună
Există însă și câteva puncte slabe:
- Tastatura nu este luminată și nu este rigidă în zona din mijloc
- Prețul relativ ridicat, pe piața locală
- Nu are un port USB Type C (utilizatorii de smartphone-uri și alte dispozitive cu USB Type C, s-ar putea să fie interesați de acest aspect)
Verdict
ASUS ZenBook UX305UA este un ultrabook frumos, simplu și puternic. Dacă te afli în căutarea unui companion portabil care să aibă tot ce îi trebuie pentru a te ajuta să îți duci la bun sfârșit sarcinile, atunci acest ultrabook este cel pe care îl așteptai să îl cumperi. Deși ASUS ZenBook UX305UA nu este cel mai bun ultrabook în vreun fel anume, acest dispozitiv este bine echilibrat. Singurele lucruri pe care nu ar trebui să i le ceri sunt gaming-ul și editarea video. Pentru astfel de lucruri, îți trebuie un alt gen de dispozitiv, cu o placă video puternică. Un alt neajuns este că, pe piața locală, are un preț destul de ridicat și nu oricine și-l poate permite.