Scurt hands-on cu Samsung Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra

articol
Scurt hands-on cu Samsung Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra

În timp ce urmărești evenimentul Samsung Galaxy Unpacked din 2024, am câteva date interesante despre noile Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra, lansate oficial astăzi. Compania m-a invitat să le folosesc pentru câteva minute înainte de marele eveniment. Am adunat câteva informații rapide despre aceste smartphone-uri, care mi-au lăsat câteva prime impresii interesante. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste dispozitive, iată ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la ele în timpul scurtei mele interacțiuni hands-on:

Reclamă

Designul este aproape identic cu cel de anul trecut

Primul lucru care m-a frapat în cele câteva minute în care am folosit toate cele trei smartphone-uri a fost cât de asemănătoare sunt cu gama S23 de anul trecut. Abia dacă se observă diferențe. De exemplu, poziționarea blițului led de lângă sistemul de camere foto este ușor diferită pe Galaxy S24 și Galaxy S24+, dar este aceeași ca anul trecut pe S24 Ultra.

Samsung Galaxy S24 vs S24+ vs S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 vs S24+ vs S24 Ultra

Sunt disponibile și în diferite culori. De exemplu, Samsung Galaxy S24 Ultra este disponibil în următoarele culori: Titanium Grey, Yellow, Violet și Black. Compania va avea, de asemenea, câteva culori exclusive disponibile doar în magazinul online oficial Samsung: Titanium Green, Blue și Orange. După cum sugerează și numele culorilor, Galaxy S24 Ultra are o ramă din titan, la fel ca și concurentul său direct, iPhone 15 Pro Max. Cu toate acestea, Galaxy S24 și S24+ au o ramă Armor Aluminum versiunea 2, care îmbunătățește rezistența la căderi și zgârieturi față de generația anterioară.

Un alt detaliu minor, pe care unii îl pot observa, este că designul difuzorului s-a schimbat, nu doar pe Galaxy S24 Ultra, așa cum lăsau să se înțeleagă zvonurile, ci pe toate cele trei smartphone-uri. Avem acum o fâșie lungă, în locul unui difuzor cu orificii tip pastilă. Nu știu dacă această schimbare va fi pe placul tuturor. Inițial, am crezut că este vorba de un slot pentru card microSD, nu de difuzorul propriu-zis.🙂

Noul design al difuzorului

Noul design al difuzorului

Sunt curios, de asemenea, dacă această schimbare de design a difuzoarelor va îmbunătăți în vreun fel calitatea experienței audio. Rămâne să aflăm acest aspect într-o recenzie completă.

Reclamă

Ecrane ceva mai mari și mai bune pe toate modelele

Deși ecranele arată identic cu modelele de anul trecut, Galaxy S24 are acum un ecran de 6,2” în loc de unul de 6,1”, iar Galaxy S24+ are un ecran de 6,7” în loc de 6,6” pe Galaxy S23+.

Gama Samsung Galaxy S24 are ecrane ceva mai mari și mai luminoase

Gama Samsung Galaxy S24 are ecrane ceva mai mari și mai luminoase

Luminozitatea maximă a tuturor celor trei modele a crescut la 2600 de niți, iar fiecare ecran este acum protejat de Corning Gorilla Glass Victus 3. O altă îmbunătățire, pe care o primește chiar și micul Galaxy S24, este un ecran Dynamic LTPO AMOLED 2X, cu o rată de reîmprospătare adaptivă între 1 și 120 Hz. Această schimbare îmbunătățește calitatea experiențelor în jocurile mobile și fluiditatea utilizării telefonului în general.

Camere mai bune pe Galaxy S24 Ultra

Deși sistemele de camere arată la fel ca în gama de anul trecut, compania a adus câteva îmbunătățiri sub capotă. Samsung folosește acum un nou senzor pe Galaxy S24 Ultra, care ar trebui probabil să ofere o calitate mai bună a imaginii, mai ales în timpul fotografierii pe timp de noapte. De asemenea, telefonul va putea capta imagini de 24 de megapixeli în loc de cele de 12 MP, oferind rezultate mai clare, cu detalii îmbunătățite. Dar cea mai mare schimbare va fi renunțarea la o cameră telefoto cu zoom 10X în favoarea uneia cu zoom 5X, dar cu un număr mai mare de megapixeli, crescând de la 10 megapixeli pe Galaxy S23 Ultra la 50 de megapixeli pe S24 Ultra. Primim, de asemenea, zoom digital de 10X și Space Zoom de 100X, ajutat și de inteligența artificială.

Samsung Galaxy S24 Ultra primește o îmbunătățire majoră a camerei foto

Samsung Galaxy S24 Ultra primește o îmbunătățire majoră a camerei foto

Că tot vorbim de inteligența artificială...

Inteligența Artificială Galaxy este peste tot!

La fel ca majoritatea industriei de tehnologie, Samsung mizează pe inteligența artificială pentru a-și îmbunătăți gama Galaxy S24 și pentru a se diferenția de concurență. Deși software-ul de pe aceste telefoane este tot Android, iar acestea au preinstalat One UI 6.1, multe dintre tehnologiile de inteligență artificială de la Samsung sunt create în colaborare cu Google și sunt exclusive pentru smartphone-urile Galaxy S24.

Seria Samsung Galaxy S24 vine cu OneUI 6.1

Seria Samsung Galaxy S24 vine cu OneUI 6.1

Avem acum o opțiune Circle to Search (Încercuiește pentru a selecta) pe Galaxy S24 Ultra, care-ți permite să folosești creionul S Pen pentru a încercui orice vrei pe ecran (imagine, videoclip YouTube, pagină web, Instagram etc.), iar apoi să-l cauți online, pentru a afla mai multe informații despre el. Este o îmbunătățire excelentă a experienței standard Google Lens, la care au acces toți utilizatorii de Android. De asemenea, vom beneficia de inteligență artificială pentru a îmbunătăți fotografiile pe care le facem (în special atunci când folosim Zoom pe timp de noapte), precum și pentru a ne ajuta la editarea imaginilor, la navigarea pe internet, la rezumarea conținutului online, la traducerea în direct a convorbirilor telefonice în mai multe limbi și la rezumarea convorbirilor în echipă prin intermediul minutelor de ședință. Unele funcții de inteligență artificială vor funcționa local pe dispozitiv, iar altele necesită o conexiune la internet la serviciile cloud de la Samsung. De câtă putere de procesare vor avea nevoie aceste servicii de inteligență artificială? Și vor rula bine pe procesoarele Exynos 2400 de la Samsung? Rămâne de văzut când vom primi smartphone-urile Galaxy 24 pentru recenzii detaliate.

Reclamă

Nu totul este un upgrade, însă…

Din nefericire, gama Samsung Galaxy S24 are și câteva minusuri. Cel mai dureros dintre ele este (re)introducerea procesoarelor Exynos 2400 pe telefoanele Samsung Galaxy S24 și S24+ vândute în Europa. Celelalte regiuni vor primi chipsetul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy pe toate cele trei telefoane, în timp ce Europa, deci implicit și România, îl va primi doar pe Galaxy S24 Ultra.

Dacă ești curios cât de rapid este, iată ce scor a obținut un Samsung Galaxy S24 Ultra în GeekBench 6: scorul Single-Core este cu 21% mai mare, iar scorul Multi-Core este cu 50% mai mare decât la rularea aceluiași benchmark pe Galaxy S23 Ultra.

Punctaj în GeekBench 6

Punctaj în GeekBench 6

Deși creșterile de performanță arată foarte bine în benchmarkuri, sunt curios cum se vor transpune în experiența reală de utilizare și dacă noile chipseturi vor consuma mult mai multă energie decât cele din generația anterioară. Pentru a menține autonomia la un nivel bun, Samsung a decis să crească capacitatea bateriei cu 100 mAh, de la 3900 la 4000 mAh pe Galaxy S24, și cu 200 mAh (de la 4700 mAh la 4900 mAh) pe Galaxy S24+. Pe de altă parte, Galaxy S24 Ultra are aceeași baterie de 5000 mAh ca și predecesorul său.

Din păcate, Samsung nu a introdus nicio modificare când vine vorba de tehnologia de încărcare rapidă. Încăpățânarea lor este destul de frustrantă, iar încărcarea lor rapidă este destul de lentă, mai ales pentru o gamă de smartphone-uri premium.

Care sunt primele tale impresii despre gama Samsung Galaxy S24?

Acum știi primele mele păreri și observații, după ce am interacționat cu noua gamă Samsung Galaxy S24 timp de câteva minute. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste telefoane și să verifici ofertele de precomandă ale companiei, intră pe Samsung.com și vezi ce au în magazin, inclusiv ofertele lor exclusiv online. Sunt curios să le testez într-o viitoare recenzie, dar până atunci, vreau părerea ta: Care sunt primele tale impresii despre noile smartphone-uri? Îți place ce au de oferit Samsung Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra? Care dintre ele este preferatul tău? Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-mi.

Descoperă: Smartphone Android Blog Hardware