Cum închizi aplicații pe Android: Tot ce trebuie să știi

tutorial
Cum închizi aplicații pe Android: Tot ce trebuie să știi

Dacă smartphone-ul tău se mișcă încet sau rămâne prea repede fără baterie, este momentul să afli cum închizi aplicații pe Android. Din cauză că aplicațiile lansate în Android continuă să ruleze în fundal mult timp după ce nu le mai folosești, le poți închide pentru a îmbunătăți durata bateriei și viteza de operare. Poți, de asemenea, închide o aplicație Android care nu merge cum ar trebui sau pare că s-a blocat și să o redeschizi pentru a rezolva problema. Acest tutorial ilustrează cum închizi aplicații pe Android pentru a profita la maxim de resursele dispozitivului tău:

Reclamă

NOTĂ: Închiderea unei aplicații nu o elimină de pe dispozitivul tău. Pentru a șterge o aplicație, citește 4 moduri de a dezinstala aplicații pe Android. Acest ghid este valabil pentru Android 10 și pentru Android 9 Pie. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?. Pașii sunt similari pe toate dispozitivele cu Android, deși poți da peste niște diferențe minore, în funcție de producător. Dacă folosești un smartphone Huawei, îți poți gestiona aplicațiile citind Oprește telefoanele Huawei din a închide aplicații atunci când închizi ecranul.

Cum închizi aplicațiile de pe Android una câte una

Pe dispozitivele cu Android, poți închide o aplicație ușor din ecranul Privire de ansamblu, care arată toate aplicațiile tale deschise. Apasă pe butonul pătrat Recente, care se află în partea de jos a ecranului, în dreapta butonului Acasă.

Apasă pe butonul Recente de pe Android-ul tău
Apasă pe butonul Recente de pe Android-ul tău

Poți vedea previzualizări pentru toate aplicațiile care rulează pe dispozitivul tău cu Android. Ultima aplicație afișată este cea pe care ai accesat-o cel mai recent. Dacă o aplicație nu merge sau se blochează, ar trebui să o găsești imediat la sfârșitul listei.

Ultima aplicație accesată este afișată la sfârșit
Ultima aplicație accesată este afișată la sfârșit

Dacă vrei să scapi de o aplicație lansată mai devreme și de care nu mai ai nevoie, glisează pentru a derula printre elementele deschise până găsești aplicația pe care vrei s-o închizi.

Derulează printre aplicațiile deschise pe Android
Derulează printre aplicațiile deschise pe Android

Glisează în sus pe previzualizarea unei aplicații pentru a o închide.

Glisează aplicația în sus pentru a o închide
Glisează aplicația în sus pentru a o închide

Asta a fost! Aplicația este închisă. Dacă o aplicație nu funcționează cum ar trebui și problema nu se rezolvă după ce o redeschizi, citește tutorialul nostru despre Cum resetezi o aplicație în Android, fără să o "ștergi".

Reclamă

Cum închizi toate aplicațiile pe Android

Într-o zi normală, lansăm o mulțime de aplicații pe smartphone-urile noastre cu Android și uităm de ele, lăsându-le pornite. Dacă vrei să îmbunătățești rapid performanța și viața bateriei dispozitivului tău, poți închide toate aplicațiile deschise pe Android în același timp din ecranul Privire de ansamblu. Apasă pe butonul pătrat Recente din partea de jos a ecranului.

Apasă Recente pe dispozitivul tău cu Android
Apasă Recente pe dispozitivul tău cu Android

Sunt afișate previzualizări ale aplicațiilor care rulează pe Android. Glisează pentru a derula prin elementele deschise până găsești opțiunea Ștergeți tot și apasă pe ea.

Pe anumite smartphone-uri, ca cele de la Huawei, găsești un buton cu pictograma unui coș de gunoi în partea de jos a ecranului Privire de ansamblu și poți apăsa pe el direct.

Apasă Ștergeți tot sau pe butonul tomberon pentru a închide toate aplicațiile
Apasă Ștergeți tot sau pe butonul tomberon pentru a închide toate aplicațiile

Asta a fost tot! Toate aplicațiile care rulează pe dispozitivul tău sunt închise imediat și te întorci pe Ecranul de pornire.

De ce vrei să închizi aplicații pe Android?

Deși majoritatea dispozitivelor Android sunt bune la a gestiona resursele, ni se pare folositor să închidem orice aplicații lansate, dar pe care nu le folosim momentan. Asta este folositor mai ales pe telefoanele cu Android care sunt mai puțin puternice, unde se poate observa o îmbunătățire clară. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne ce te-a adus aici. Ai probleme cu Android-ul tău sau este vorba doar de o aplicație de care vrei să scapi? De ce vrei să închizi aplicații pe dispozitivul tău cu Android? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate Android Aplicații Ghiduri Recomandate