Curățarea telefoanelor a fost întotdeauna o cerință de igienă care este rareori pusă în practică. Kyocera lansează în Japonia primul smartphone care se poate spăla cu săpun. Campaniile de igienă personală care promovează spălatul mâinilor pot să adauge acum și spălatul telefoanelor. Cum se poate face un astfel de telefon și cine are nevoie de el? Există o piață pentru telefoane care se spală cu săpun?
Curat murdar!
Kyocera a luat în serios cerința de curățenie și, atunci când vine vorba despre smartphone, a produs unul care poate fi curățat foarte bine chiar și atunci când este foarte murdar. Digno Rafre este primul smartphone din lume care se poate spăla cu săpun. Acesta este un nivel de curățenie la care putem doar să visăm cu telefoanele pe care le avem acum.
Spotul de reclamă și culorile vii, puternice indică un produs pentru copii.
Adăugați la asta un stand în formă de rățușcă care plutește pe apă și avem imaginea unei jucării sofisticate care se poate murdări des în mâinile copiilor.
Reacțiile la știre sugerează mai degrabă un entuziasm al adulților la ideea de spălare a telefonului cu săpun. Suprafața telefonului inteligent care funcționează pe bază de atingere a revoluționat felul în care interacționăm cu internetul. A adus însă și o cultură bacteriană foarte mare chiar sub nasul nostru. Prezența bacteriilor pe telefoane este normală pentru suprafețele atinse frecvent acasă sau în spațiile publice. Problema este cât de des facem asta și faptul că le aducem atât de aproape de fețele noastre.
Riscurile de sănătate în folosirea unui smartphone
Riscurile de sănătate asociate cu folosirea unui smartphone sunt încă în stadiul de cercetare. Dacă ne bazăm însă pe bunul simț, ar trebui să tratăm telefoanele, din punct de vedere igienic, la fel ca și mâinile noastre. Ne încurajăm pe noi înșine cât și pe alții să ne spălăm pe mâini cât mai des și la fel ar trebui să facem și cu telefoanele.
Există opțiuni de curățare chiar și acum și vă încurajăm să le folosiți până să ajungem la telefoanele care se spală cu săpun. Opțiunile uzuale de curățare sunt lavete din microfibră cu care se poate folosi un lichid dezinfectant.
Întorcându-ne la telefonul nostru care se spală cu săpun, întrebarea este, cum se poate face așa ceva? Și de ce este asta important? În primul rând în Japonia aproape toate telefoanele vândute au rezistență la apă. Asta însă asigură că scapă nevătămate de la o stropire accidentală. Nu rezistă la curățarea intensă și apa necesare unei spălări cu săpun.
Cum a reușit Kyocera să facă un smartphone care rezistă la spălatul cu săpun?
Kyocera face o referință criptică la o "izolare mai bună". Ceea ce știm este că avem inclusă o tehnologie, folosită deja la Kyocera Urbano Progresso, care elimină nevoia unui difuzor. Sunetul este transmis prin corp și prin aerul din canalul urechii, prin vibrație și produce un sunet mai clar în spațiile zgomotoase. Eliminarea unui difuzor clasic rezolvă o problemă majoră de hidroizolație. O altă îmbunătățire tehnologică este rezistența la apă caldă. Digno Rafre poate fi băgat în apă caldă până la temperatura de 43° Celsius.
Ai cumpăra un telefon care se spală cu săpun?
Telefonul este lansat prin operatorul telecom KDDI pentru aproximativ 430 de euro, vinerea următoare, 11 Decembrie. Suntem curioși să vedem cum se vinde telefonul în Japonia. O să devină un telefon pentru copii sau va acoperi un segment mai larg de consumatori care sunt preocupați de igienă?
Tu ce ai face? L-ai cumpăra pentru tine sau pentru un copil? Spuneți părerea în comentarii la acest articol.