Aplicațiile care vin preinstalate cu ASUS Transformer Book Flip TP300LA
Cu toții știm că producătorii de PC-uri tind să preinstaleze aplicații pe care nu le folosiți niciodată. Acest lucru nu ar fi atât de rău dacă nu ar afecta performanța dispozitivului și nu ar înrăutăți experiența de utilizare. ASUS nu a ținut ASUS Transformer Book Flip TP300LA 100% fără crapware, dar nu include nici prea multe lucruri inutile. Pe el veți găsi preinstalate următoarele aplicații:
- Un abonament Office 365 Personal - va trebui să activați Office folosind codul din pachetul dispozitivului. Această versiune include Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013 și OneNote 2013. Toate sunt instrumente folositoare pe care le veți păstra.
- McAfee Live Safe Internet Security - o soluție anti-malware care se comportă foarte bine. Ar trebui să o păstrați dacă nu dețineți o licență pentru o altă soluție de securitate.
- Netflix - Cu această aplicație v-ați putea la filme și seriale, dacă serviciul ar fi disponibil în România. Până atunci, nu aduce niciun fel de valoare.
- Twitter - aplicația oficială de Windows 8.1 app pentru această rețea socială.
- Fresh Paint - o aplicație de desenat pentru Windows 8.1.
- Music Maker Jam - o aplicație de muzică pentru Windows 8.1 care permite mixarea diferitelor sample-uri și efecte de sunet.
- Line - o aplicație de chat pe care ar trebui să o experimentați înainte să decideți dacă doriți sau nu să o păstrați.
- WinFlash - o aplicație dedicată pentru actualizarea BIOS-ului de pe laptop. Ar trebui să o păstrați.
- ASUS LiveUpdate - o aplicație pe care o puteți folosi să administrați actualizările driverelor și ale sistemului de operare. Foarte similar cu setările din Windows 8.1.
- ASUS WebStorage - acesta este un serviciu de stocare în cloud-ul de la ASUS care vă oferă 5 GO de spațiu de stocare.
- ASUS PhotoDirector - o aplicație de editare foto de la ASUS. Vă permite să editați fotografii și să creați colaje, precum și să adăugați bule de text peste imagini. Poate fi utilă dacă vă place editarea de fotografii, dar altfel nu o veți folosi.
- ASUS PowerDirector - o aplicație de editare video cu câteva funcționalități de bază. Ar trebui să o experimentați înainte să decideți dacă o păstrați sau nu.
- WildTangent Games - un portal de unde puteți cumpăra și descărca diverse jocuri pentru PC.
- OneNote pentru Windows 8.1 - aplicația de luat notițe de la Microsoft.
- Zinio - un cititor de reviste pentru Windows 8.1
- ASUS FlipLock - o aplicație care blochează mouse-ul și tastatura atunci când folosiți dispozitivul în modul tabletă.
- ASUS Vibe Fun Center - o aplicație care oferă acces la diverse jocuri și aplicații de divertisment.
- ASUS Backtracker - o aplicație care vă permite să salvați și să restaurați setări de sistem.
- Pachete de jocuri - Agatha Christie's Mysteries Bundle, Dream Day Wedding Bundle, Jewel Quest Mysteries Bundle - jocuri pe care le-ați putea găsi distractive.
Performanța în teste sintetice
Am comparat ASUS Transformer Book Flip TP300LA cu Surface Pro 2, pentru că sunt într-o gamă similară de performanțe. Haideți să vedem cum s-a comportat ASUS-ul în testele noastre sintetice. Mai întâi, am folosit Bootracer pentru a măsura cât de repede pornește Windows 8.1 pe acest dispozitiv. ASUS Transformer Book Flip TP300LA a pornit, în medie, în 23 seconds, la fel ca Surface Pro 2.
Apoi, am folosit aplicația 3DMark pentru a vedea cât de bine se descurcă dispozitivul la rularea de jocuri ocazionale, nepretențioase din punct de vedere grafic, pentru utilizatorii care vor sta în modul tabletă. Am folosit testul Ice Storm Unlimited.
Mai jos puteți vedea scorul total al lui ASUS Transformer Book Flip TP300LA comparat cu cel al lui Surface Pro 2. După cum puteți vedea, ASUS-ul este cu 46.8% mai rapid deoarece are un procesor Core i7 mai nou și mai rapid, comparativ cu modelul Surface Pro 2 pe care l-am testat, care avea un Core i5. În afară de acest aspect, ambele au 8GO de RAM, un procesor grafic Intel HD Graphics 4400 și SSD-uri similare.
Același lucru se poate spune și la capitolul cadre pe secundă obținut în fiecare test. Fiind un procesor grafic integrat, Intel HD Graphics 4400 se comportă mult mai bine pe un procesor Core i7.
Am rulat testul Peacekeeper pentru a evalua cât de mult ține bateria în timp ce navigăm pe Internet. Rezultatele au fost relativ slabe, ASUS-ul ținând 2 ore și 44 minute de la o încărcare 100% versus Surface Pro 2 care a ținut 4 ore și 45 minute. Datorită specificațiilor tehnice, Transformer Book Flip este menit să livreze mai multă putere de procesare decât durată de viață a bateriei. În opinia noastră, ASUS nu au luat o decizie inspirată când au decis să pună o baterie pe 3 celule în locul uneia de 6 celule, care ar fi făcut diferența.
Încărcarea lui ASUS Transformer Book Flip TP300LA este relativ rapidă, dar Surface Pro 2 se comportă mai bine. De la 0 la 100%, timpul de încărcare al laptop-ului este undeva între 3.5 și 4.5 ore, în timp ce Surface Pro 2 se încarcă de la 2 la 3 ore.
Verdict
ASUS Transformer Book Flip TP300LA este un dispozitiv convertibil foarte puternic, perfect pentru cei care vor să aibă calculatoare mobile dar și puternice. Dacă vreți putere, versiunea pe care am testat-o este perfectă. Unul dintre cele mai bune lucruri legate de Transformer Book Flip TP300LA este disponibilitatea în configurații flexibile din care puteți alege. Puteți prioritiza puterea de procesare ori bugetul disponibil. ASUS Transformer Book Flip TP300LA oferă o mobilitate foarte bună, are un ecran de calitate și arată bine. Singura parte negativă pe care am identificat-o este autonomia slăbuță oferită de baterie. Dacă achiziționați varianta cu Core i7, nu veți avea mai mult de 3 ore de autonomie. Cu toate acestea, dacă modelul achiziționat are specificații hardware mai slabe decât versiunea testată de noi, ar trebui să obțineți o autonomie mai bună. Recomandăm ASUS Transformer Book Flip TP300LA pentru toți cititorii noștri.