Recenzie ASUS ZenFone Max - Smartphone-ul cu o baterie greu de ucis

recenzie
Recenzie ASUS ZenFone Max - Smartphone-ul cu o baterie greu de ucis
Rating

Android 5.0.2 Lollipop, ASUS ZenUI 2.0 & aplicații preinstalate

ASUS ZenFone Max vine cu Android 5.0.2 Lollipop preinstalat și cu interfața de utilizare ZenUI de la ASUS. Dacă ai citit orice alt review pe care l-am scris în trecut despre alte smartphone-uri ASUS, atunci știi că ne place această interfață de utilizare și o considerăm a fi una dintre cele mai bune disponibile pe dispozitivele cu Android. Versiunea ZenUI 2 de pe ZenFone Max continuă să ofere o mulțime de opțiuni de personalizare, precum și diferite îmbunătățiri aduse experienței standard de utilizare Android.

Am vrea să punctăm ecranul de blocare foarte frumos, precum și temele de sistem ce îți modifică fiecare aspect vizual al interfeței de utilizare, de la iconițele pe care le folosești până la fundal și culorile de accent, totul cu o singură apăsare.

""
""

Totuși, trebuie să spunem că ASUS ZenFone Max are mult prea multe aplicații preinstalate. Sunt peste 50 de aplicații preinstalate și multe dintre ele chiar nu sunt necesare și nu fac altceva decât să îți dea impresia unui dispozitiv plin de bloatware. Sfatul nostru este să verifici fiecare aplicație și să le păstrezi doar pe cele de care ai cu adevărat nevoie sau care chiar îți plac.

""
""

Pentru a te ajuta să decizi ce aplicații păstrezi, am făcut o listă cu ce vei găsi preinstalat pe ASUS ZenFone Max. Reține că lista noastră nu include aplicațiile implicite de la Google pe care le găsești pe orice alt dispozitiv cu Android:

Reclamă
  • Amazon Kindle - aplicația de achiziționat și citit cărți electronice de pe Amazon.
  • ASUS Mobile Manager - o aplicație care se comportă ca un punct central pentru diverse activități de întreținere a sistemului. Ea îți oferă o privire rapidă de ansamblu asupra nivelului bateriei și memoriei RAM utilizate, precum și acces rapid la modurile de alimentare PowerSaver , la Auto-start Manager (unde vei putea seta ce aplicații au permisiunea de a porni automat), la detalii despre Data usage (Utilizare date). Îți oferă și posibilitatea de a seta ce aplicații au permisiunea de a afișa notificări și îți dă opțiunea de a lansa rapid antivirusul Dr. Safety de la Trend Micro.
""
""
  • ASUS Support - îți oferă informații despre ZenUI și ajutor pentru orice fel de probleme legate de smartphone-ul tău.
  • AudioWizard - îți oferă posibilitatea de a personaliza configurația sunetului.
  • Backup - îți dă opțiunea de a crea sau restaura backup-uri pentru aplicațiile de sistem și pentru aplicațiile pe care le-ai instalat.
  • Browser și Puffin Browser - Browser este un browser web personalizat de către ASUS, în timp ce Puffin este un alt browser web dezvoltat de o altă companie. Luând în considerare că mai ai și Google Chrome preinstalat, toată această serie de browsere web este redundantă. Îți recomandăm să îl păstrezi doar pe cel care îți place.
  • Clean Master - o aplicație care se concentrează în principal pe a găsi și elimina fișierele cache nenecesare, folderele goale, miniaturile nefolosite și alte tipuri de fișiere nefolositoare. Unii oameni probabil că vor folosi această aplicație, dar alții probabil că nu.
  • Do It Later - te ajută să creezi și să îți organizezi activitățile zilnice, să creezi notificări, note și alte instrumente de planificare.
  • File Manager - cu el poți să vezi și să îți administrezi fișierele de pe ZenFone Max. Orice utilizator are nevoie de o astfel de aplicație, așa că probabil o vei păstra.
  • Flashlight - îți luminează blițul sau ecranul smartphone-ului, ca să nu dai peste vreun personaj de-al lui Stephen King într-o noapte de Halloween. 🙂
  • FM Radio - cu această aplicație poți să asculți posturile de radio din zona ta, cât timp ai o pereche de căști conectate la ASUS ZenFone Max. Ele acționează ca o antenă.
  • Free games - este o legătură web care te duce la un sait web de la Gameloft, numit Ludigames, unde poți să te joci o serie de jocuri simple de browser. Nouă nu ne-a plăcut deloc numărul foarte mare de reclame de pe acest sait.
  • Laser Ruler - folosește senzorul laser al camerei pentru a măsura distanțe. Funcționează bine și rapid, dar poate face măsurători precise doar pentru distanțe de maxim 50 de cm.
  • MiniMovie - creează filmulețe din fotografiile salvate pe smartphone-ul tău, pe care apoi le poți partaja pe rețelele sociale.
  • MyASUS - îți oferă acces 24 de ore din 24, 7 zile din 7 la serviciul de suport al companiei ASUS.
  • PhotoCollage - îți oferă posibilitatea de a crea colaje de fotografii. Pentru unii oameni, această aplicație se poate dovedi a fi interesantă.
  • Quick Memo - o aplicație foarte simplă pentru notițe foarte simple. Sincer, aceasta este una dintre aplicațiile noastre favorite. 🙂
  • Sound Recorder - o aplicație simplă care folosește microfonul smartphone-ului pentru a înregistra sunet. Există momente când o astfel de aplicație poate fi foarte utilă. Ca atunci când cineva îți promite ceva și vrei să fii sigur/ă că nu vor uita. 🙂
""
""
  • Splendid - setări personalizate pentru ecranul smartphone-ului tău.
""
""
  • Themes - este un fel de portal unde poți să vezi, să descarci, să instalezi și să aplici diverse teme de sistem create de ASUS. Trebuie să spunem că ne-au plăcut aceste teme și, din punct de vedere al înfrumusețării, ele chiar merită.
""
""
  • TripAdvisor - aplicația Android dezvoltată de popularul sait de călătorii. Îți oferă posibilitatea de a-ți planifica concediile și călătoriile.
  • Weather - o aplicație dezvoltată de ASUS care îți oferă prognoze meteo pe baza informațiilor preluate de la AccuWeather.
  • WebStorage - un serviciu de stocare în cloud de la ASUS care îți oferă 5 GO de spațiu gratuit de stocare.
  • ZenCircle - o rețea socială care funcționează prin partajarea de clipuri video realizate cu smartphone-ul.
  • ZenFlash Camera - dacă deții un ZenFlash (adică un bliț extern de la ASUS), această aplicație îl conectează cu smartphone-ul tău ASUS ZenFone Max și te ajută să faci fotografii mai bune.
  • ZenTalk - un forum dedicat tuturor proprietarilor de ZenFone-uri, ce se poate dovedi a fi util.
  • Zinio - aplicația Android pentru cele mai multe "reviste din lume". O poți folosi pentru a cumpăra ediții singulare sau pentru a te abona la diverse reviste.

Interfața de utilizare ZenUI de pe ASUS ZenFone Max este frumoasă. În plus, ea este și rapidă. Fiecare aspect vizual este rafinat și fiecare tranziție este fluentă. Nouă ne place dar toate sentimentele noastre pozitive sunt erodate de numărul foarte mare de aplicații preinstalate. Cu peste 50 de aplicații preinstalate, ASUS a cam "sărit calul".

Reclamă

Performanțe în teste sintetice

ASUS ZenFone Max are componentele hardware necesare pentru a-l face o opțiune demnă de atenție pe piața smartphone-urilor Android mid-range. Procesorul său cu patru nucle la 1,2 GHz împreună cu cei 2 GO de memorie RAM ar trebui să fie destul pentru a îți oferi un nivel bun de performanță în orice scenariu de utilizare, fie că vorbim despre navigarea pe web sau despre jocurile video.

La fel cum facem pentru toate dispozitivele cu Android pentru care scriem recenzii aici la Digital Citizen , am început testele pentru ASUS ZenFone Max cu populara aplicație de benchmark Vellamo de la Qualcomm. Primul benchmark pe care l-am rulat a fost Vellamo Multicore , o serie de teste dezvoltate pentru a măsura performanța procesorului atunci când rulezi mai multe sarcini simultan. Am obținut un scor bun de 1442 de puncte, similar cu rezultatele pe care le-am măsurat la ASUS ZenFone 2 Laser. De asemenea, este un scor destul de apropiat cu cel al ASUS ZenFone 2 (ZE551ML) și nu foarte diferit de ceea ce ai obține de la un LG Nexus 5.

""
""

În continuare, am verificat cum se descurcă ASUS ZenFone Max în operațiile pe un singur nucleu. Am folosi Vellamo Metal , un benchmark care rulează o serie de teste dezvoltate să măsoare performanța oferită de procesor atunci când își folosește un singur nucleu. Există multe aplicații în Magazinul Play care încă nu știu să folosească mai mult de un singur nucleu, așa că acest test este destul de important. ASUS ZenFone Max a reușit să obțină un scor de numai 846 de puncte. Ne așteptam la acest lucru, având în vedere că fiecare dintre nucleele procesorului lucrează la doar 1,2 GHz. Totuși, este un scor decent, similar cu ce oferă ASUS ZenFone 2 Laser și cu ce poate un Lenovo A7000 (care are un procesor cu opt nuclee la 1,5 GHz de la Mediatek) sau cu ce îți oferă un Meizu MX4 (care rulează pe un procesor Mediatek cu opt nuclee la 2,2 GHz / 1,7 GHz).

""
""

Apoi am trecut la testele de gaming. Până la urmă, mulți oameni își folosesc smartphone-urile și pentru jocuri. Pentru a măsura performanța oferită de ASUS ZenFone Max în jocuri, am folosit testele Manhattan și T-Rex oferite de aplicația GFXBench GL Benchmark. De obicei luăm în considerare doar versiunile lor 1080p Offscreen,, deoarece ele rulează la aceeași rezoluție pe orice dispozitiv, indiferent de rezoluția nativă a dispozitivului testat. Acest lucru face mai relevantă comparația rezultatelor pe care le obții pe diferite dispozitive.

În testul Manhattan Offscreen , ASUS ZenFone Max a reușit să randeze doar 113,1 cadre, fiind un rezultat foarte slab. Acest rezultat este similar cu cel pe care l-am văzut la Xiaomi Redmi 2 și este apropiat de ce ai obține de la un Samsung Galaxy A3 sau de la un Samsung Galaxy Note 3. Per total, această performanță grafică scăzută ne arată ce ASUS ZenFone Max nu este un smartphone destinat jocurilor.

""
""

Următorul test de gaming, T-Rex Offscreen , s-a terminat cu un alt rezultat slab. ASUS ZenFone Max nu a reușit să randeze decât 294,3 cadre, un rezultat similar cu cel pe care l-am măsurat la fratele său mai mare - ASUS ZenFone 2 Laser - și la smartphone-ul chinezesc de buget Xiaomi Redmi 2. Din nou, avem un rezultat care ne confirmă că ASUS ZenFone Max nu este un smartphone destinat gamerilor.

""
""

Mergând mai departe, am vrut să vedem cât de bine se descurcă ASUS ZenFone Max în activități mai obișnuite: navigarea pe internet. Am apelat din nou la Vellamo și am rulat testele sale de Browser. Aceste teste măsoară performanța oferită de un dispozitiv atunci când randează saituri web cu HTML5 și CSS3, precum și atunci când rulează diferite scripturi. ASUS ZenFone Max a obținut 2127 puncte în Google Chrome, un scor bun și un rezultat superior față de cel obținut de ASUS ZenFone 2 Laser.

""
""

În final, am ajuns la cel mai important benchmark pe care am fi putut să îl rulăm pe acest smartphone special: testul de baterie. Nu vezi în fiecare zi o baterie de 5000 de mAh pe un smartphone, așa că acest lucru face din ASUS ZenFone Max un smartphone foarte special. Ți-am spus mai devreme în acest review că el a reușit să funcționeze 5 zile și un pic la o singură încărcare, dar acest lucru devine și mai interesant după ce vezi rezultatele benchmark-ului. Seria de teste Work battery life din aplicația PCMark s-au terminat cu o durată de viață a bateriei uriașă, de peste 20 de ore. Acest scor este foarte impresionant. Imaginează-ți că smartphone-ul rezistă o zi întreagă fiind folosit la activități solicitante. Majoritatea smartphone-urilor nu ar rezista nici măcar 8 ore în astfel de situații.

""
""

Rezultatele pe care le-am obținut în testele de benchmark pe care le-am rulat pe ASUS ZenFone Max ne arată foarte clar că acesta este un smartphone mid-range bun. Deși nu este bun în ceea ce privește performana în jocuri, puterea procesorului și performanța în browsing-ul web, puse împreună cu incredibila sa baterie, fac din acest smartphone o ofertă de nerefuzat. Bateria de pe ASUS ZenFone Max este cu adevărat impresionantă.

Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

După ce ne-am uitat la tot ce are ASUS ZenFone Max de oferit, credem că acest smartphone este o afacere foarte bună. Este ca și cum ASUS ZenFone Laser a renăscut, dar cu o baterie uriașă. Hardware-ul nu este vârf de gamă în lumea Android, dar este destul pentru orice fel de activitate de utilizare a unui smartphone. Bateria acestui smartphone este elementul cu adevărat impresionant: să îți folosești smartphone-ul pentru 5 zile sau chiar mai mult, cu o singură încărcare, este ceva cu care foarte puține smartphone-uri se pot lăuda. Dacă vrei un smartphone la un preț mediu,, care arată bine, are un hardware decent și pe care îl poți lua cu tine într-o excursie de mai multe zile fără să te gândești că va trebui să îl încarci, atunci ASUS ZenFone Max este o alegere foarte bună.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii