Experiența de utilizare a smartphone-ului Energizer Power Max P550S
Au trecut 8 zile de la ultima încărcare. Telefonul indică faptul că încă mai avem 19% din baterie. E adevărat, am folosit telefonul aproximativ o oră în fiecare zi, dar rezultatul este uimitor. Încărcarea fără încărcător rapid durează mult timp, aproximativ 3 ore și estimăm că o încărcare rapidă reduce timpul la jumătate.
Deja ne-am obișnuit cu greutatea și dimensiunea dispozitivului. Am testat telefonul și în condiții de utilizare intensivă și bateria a ținut aproximativ două zile, ceea ce este în continuare un rezultat bun.
Impresia generală până acum este că acest smartphone își face treaba fără complicații. Este simplu, ușor de utilizat, puterea de procesare este suficientă și nu există trăsături negative majore.
Telefonia este bună: difuzorul este suficient de puternic și nu avem probleme de recepție. Calitatea sunetului atunci când folosiți căști sau sisteme de sunet amplificate extern este rezonabilă, cu doar puțin zgomot de fundal prezent. Căștile incluse sunt însă de o calitate teribilă și nu vă recomandăm să le folosiți pentru altceva decât pentru conversațiile telefonice. Difuzorul integrat nu este nici el performant. Are probleme serioase în redarea frecvențelor medii și joase, dar volumul este suficient în majoritatea cazurilor.
Ecranul LCD are o densitate a pixelilor de aproximativ 267 ppi, valoare care este foarte scăzută pentru standardele actuale. Cu toate acestea, nu se pot vedea pixelii individuali, nici chiar de foarte aproape, iar unghiurile de vizualizare sunt bune, pierderea de luminozitate și distorsiunea culorilor fiind minime. Sub lumina directă a soarelui nu veți avea cea mai bună experiență de vizionare dar și în acest caz, ecranul are performanțe decente. Reproducerea culorilor nu este însă foarte bună, cu o nuanță albastră vizibilă pe toate culorile. Telefonul are profiluri diferite de culoare pentru vizualizarea imaginilor, dar acestea nu fac minuni.
Pornirea telefonului Energizer Power Max P550S durează destul de mult, iar componentele uneori nu reușesc să țină pasul cu o succesiune rapidă de comenzi de la utilizator. Deși încetinirile serioase au fost rare, dispozitivul dă senzația generală de telefon lent din cauza timpilor de încărcare și a timpului de reacție. Căldura generată este neglijabilă și, mulțumită corpului metalic, este disipată cu ușurință.
Cititorul de amprente este mic și relativ lent. Acesta are o rată de recunoaștere decentă, cu aproximativ patru din cinci încercări de identificare reușite.
Butoanele capacitive neluminate sunt greu de utilizat în întuneric și suntem bucuroși că dispozitivele mobile adoptă butoanele software.
Experiența în utilizarea Energizer Power Max P550S a fost pe măsura așteptărilor. În afară de momentele în care reacționează mai lent și de calitatea setului de căști inclus, nu au existat probleme majore de utilizare. Durata de viață a bateriei este, totuși, uimitoare.
Experiența de utilizare a camerelor foto de pe Energizer Power Max P550S
Energizer Power Max P550S are o cameră principală simplă, de 13 MP. Nu sunt disponibile specificații oficiale, dar din datele EXIF ale imaginilor, deschiderea maximă a diafragmei este f / 2,2, în timp ce ISO minim este de 100. Nu există o stabilizare optică a imaginii, doar o opțiune de stabilizare software. Alte proprietăți, cum ar fi focalizarea prin detecție de fază sau dimensiunea pixelilor sunt necunoscute, dar până la urmă ceea ce contează este calitatea imaginilor.
Interfața este simplă. Butoanele pentru video și fotografie sunt ambele pe ecran în orice moment și datorită poziției apropiate, uneori am apăsat greșit unul în locul celuilalt. Există diferite moduri și setări pentru imagini, setări ce pot fi accesate din meniu. La modul general, numărul de setări este suficient pentru utilizatorul mediu.
Fotografiile realizate în condiții bune de iluminare sunt decente. Cantitatea de detalii rezolvate este suficientă, iar postprocesarea este vizibilă doar când se măresc imaginile. Modul HDR supraexpune fotografiile, evidențiind detalii în zonele mai întunecate, dar pierzând detalii pe zonele supraexpuse. Deoarece nu există fișiere separate salvate, putem concluziona că efectul HDR nu se realizează prin bracketing, ci prin postprocesarea imaginilor. Rezultatele sunt medii, după cum se vede mai jos.
Imaginile în condiții de iluminare scăzută sunt decente, dar în medii întunecate, modul implicit pentru cameră păstrează ISO scăzut, imaginile fiind astfel "mișcate". Dacă este selectat modul Noapte, setarea ISO este mărită și expunerea este redusă. Imaginile realizate utilizând modul Noapte nu sunt mai luminoase, dar șansele ca o poză să iasă neclară sunt diminuate utilizând timpi de expunere mai mici.
În general, reproducerea culorilor este slabă. Nuanțele de albastru sunt cele mai afectate, iar utilizarea blițului nu îmbunătățește calitatea. Iată o imagine a unei pisici care este foarte interesată să demonstreze punctul nostru de vedere.
Culorile nu sunt saturate și deși setarea pentru a mări saturația ecranului la afișarea de imagini ajută puțin la vizualizarea imaginilor, problema reapare atunci când vizualizezi poza pe un alt dispozitiv.
Pozele macro sunt de o calitate medie. Telefonul poate fi poziționat destul de aproape de subiect fără a pierde focalizarea. Alte presetări includ Peisaj, Petrecere și Apus.
Camera frontală are o rezoluție de 5 MP (mai mult decât iPhone SE) și o deschidere maximă de f / 2.8. Camera frontală este bună numai pentru apelurile video și nu ți-am recomanda Energizer Power Max P550S dacă ești dependent(ă) de selfie-uri. Ca de obicei, poți să arunci o privire la imaginile pe care le-am făcut cu Energizer Power Max P550S, la dimensiunea reală. Deschide albumul de mai jos pentru a le vizualiza.
În ceea ce privește videoclipurile, camera principală este capabilă să filmeze în rezoluție HD (1280 x 720 pixeli) la 30 fps. Există o setare de stabilizare a camerei pentru înregistrarea videoclipurilor, dar se face în software și nu este deosebit de eficientă. La fel ca pentru fotografii, culorile sunt nesaturate. Mai jos poți viziona un videoclip cu setările implicite și, dacă activezi sunetul, vei putea evalua și capacitățile de înregistrare a sunetului ale telefonului Energizer Power Max P550S.
În general, experiența utilizării camerei este mediocră. Reproducerea culorilor este slabă, imaginile tind să fie sub-saturate iar videoclipurile sunt înregistrate doar în rezoluție HD. Totuși, în această gamă de preț, așteptările nu ar trebui să fie prea mari.
Android 7 Nougat și aplicațiile preinstalate
Energizer Power Max P550S vine cu sistemul de operare Android 7.0 (Nougat) și cu o interfață de utilizator foarte "curată". Sistemul de operare și suita de aplicații implicită Android nu au fost modificate, chiar și fotografiile fiind gestionate de aplicația Google Photo în lipsa unei aplicații proprii. Deși ne plac interfețe curate și simple, lipsa oricăror aplicații personalizate face pachetul să pară sărac.
Din fabrică, sunt instalate un număr record de doar 27 de aplicații iar spațiul de stocare disponibil inițial este de aproximativ 11 GO (din 16 GO). Desigur, poți adăuga o cartelă microSD de până la 64 GO dacă ai nevoie de mai mult spațiu. Cu aplicațiile preinstalate, utilizarea memoriei este redusă.
Interfața și structura meniului sunt perfect standard pentru Android, fără nicio personalizare. Desigur, sunt disponibile aplicațiile necesare pentru lucruri precum calculatorul sau radioul FM, dar nu a fost adăugat decât minimul necesar pentru a face funcțiile telefonului accesibile.
Ca de obicei, utilizatorul are acces la opțiuni avansate de notificare, de la modul în care sunt aranjate comenzile rapide în meniul de notificări până la permisiunile individuale de notificare pentru fiecare aplicație. Aplicația pentru cameră este ușor accesibilă chiar și cu ecranul blocat, la fel ca și celelalte setări rapide din meniul de scurtături.
Utilizatorul poate înregistra până la cinci amprente care pot fi utilizate pentru deblocarea smartphone-ului.
Singura setare personalizată este Miravision, care îmbunătățește experiența de vizionare a imaginilor. Are mai multe presetări și un mod manual pentru utilizatorii experimentați.
Lipsa de personalizare a software-ului are avantajele sale: în afară de opririle ocazionale de aplicații, nu au existat probleme cu interfața cu utilizatorul.
Energizer Power Max P550S vine cu Android 7.0 Nougat. Interfața Android nu este modificată și nu există aplicații inutile incluse. Totuși, lipsa de aplicații face necesară instalarea de către utilizator a mai multor aplicații din magazinul Google Play.
Performanțe în testele sintetice
Chipset-ul Mediatek MT6737 este o soluție de buget scăzut destinată utilizatorilor care nu folosesc intensiv smartphone-ul. Nivelul de performanță este suficient pentru a rula aplicațiile obișnuite (social media, navigare, comunicare) fără încetiniri majore.
Ca de obicei, am început testarea cu suita Vellamo și testele sale Metal și Multicore. Metal testează performanța unui singur nucleu, în timp ce Multicore pune toate nucleele la treabă. Rezultatele nu au fost surprinzătoare, cu un scor de 903 (Metal) și 1261 (Multicore). Aceste rezultate plasează Energizer Power Max P550S mai jos decât un vechi ZenFone 2 de la ASUS.
În continuare, am testat subsistemul grafic cu ajutorul suitei GFX Bench GL Benchmark. Energizer Power Max P550S a obținut rezultate la fel de neimpresionante, deoarece GPU-ul Mali-T720 nu este un cip puternic. Rezultatele pentru 1080p Manhattan Offscreen (136,8 cadre) și 1080p T-Rex Offscreen (336,4 cadre) sunt destul de scăzute și chiar și testele pe ecran au obținut scoruri slabe, cu 281,6 cadre pentru Manhattan și 570,6 pentru T-Rex.
Revenim la suita Vellamo pentru testul Browser, pe care l-am rulat pentru browserul Google Chrome pentru a evalua experiența de navigare. Din nou, neimpresionant.
Am rulat, de asemenea, AnTuTu și Basemark OSII. Rezultatele pot fi văzute mai jos.
Am trecut apoi la cel mai așteptat test (bine, cel mai așteptat de noi). Am rulat Work battery life de la PCMark pentru a vedea cât de longevivă poate fi bateria. Rezultatul este excelent: 13 ore și 13 minute de funcționare continuă. Deși scorul testului în sine este scăzut (2563 de puncte), rezultatul Work battery life poziționează Energizer Power Max P550S printre cele mai bune telefoane pentru această categorie.
La final, am testat dispozitivul cu Speedtest by Ookla, care măsoară vitezele de rețea atât pe WiFi, cât și pe rețelele celulare. Rezultatele noastre sunt ceva mai mici decât cele pe care le obținem cu alte smartphone-uri în aceeași zonă, dar, ca de obicei, te rugăm să nu evaluezi prea strict rezultatele, deoarece există multe variabile cu privire la recepție, pe care nu le putem controla întotdeauna.
Rezultatele testelor sintetice pentru Energizer Power Max P550S sunt și ele conform așteptărilor. Deși dispozitivul nu este construit pentru jocuri sau utilizarea multimedia intensă, durata de viață a bateriei este excelentă și face ca dispozitivul să fie interesant pentru utilizatorii care nu pot sau nu vor să-și încarce frecvent smartphone-ul
Care este părerea ta despre Energizer Power Max P550S?
Parcurgând seria obișnuită de teste sintetice, dar și utilizarea de zi cu zi, ai toate informațiile necesare pentru a decide cu privire la ce smartphone îți vei cumpăra. Deci, ce crezi despre Energizer Power Max P550S? Are un raport bun preț-calitate? Este durata de viață a bateriei un argument convingător? Te invităm să îți scrii părerea în secțiunea de comentarii.