Recenzie Xiaomi Mi 5 - Hardware puternic și design elegant!

recenzie
Recenzie Xiaomi Mi 5 - Hardware puternic și design elegant!
Rating

Producătorul chinez de dispozitive mobile Xiaomi a lansat ultimul vârf de gamă al seriei lor de smartphone-uri: Xiaomi Mi 5. Acesta ne oferă specificații hardware impresionante, precum și un design care te impresionează instantaneu. Deși nu se laudă cu caracteristici și opțiuni "nemaivăzute până acum": nu este nici rezistent la apă și nici un smartphone modular, nici măcar primul smartphone cu "viteze warp", Xiaomi Mi 5 are multe detalii care te pot convinge să îl cumperi. Noi l-am testat timp de o săptămână și acum a venit timpul să îți spunem ce impresii ne-a lăsat acest dispozitiv, în acest review:

Reclamă

Caracteristici hardware și ambalaj

Xiaomi Mi 5 vine într-o cutie de carton alb cu un design simplu și clasic. Pe partea superioară a pachetului poți să vezi o imagine a smartphone-ului în toate cele patru variante de culori. Pe lateralele cutiei nu este nimic imprimat iar partea de jos conține doar niște etichete cu informații despre smartphone și caracteristicile sale tehnice.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Deschide cutia și vei vedea smartphone-ul Xiaomi Mi 5 pe care tocmai l-ai cumpărat.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Smartphone-ul este așezat pe un suport din carton și, dacă îl dai la o parte, vei putea să vezi tot conținutul pachetului: alimentatorul smartphone-ului și cablul său USB Type-C detașabil, un mic ac de metal util pentru scoaterea suportului SIM, cardul de garanție și ghidul de utilizare. Din păcate, la fel ca mulți alți producători, Xiaomi a ales să nu includă un set de căști audio în cutie. Acest lucru probabil că ajută la păstrarea unui cost scăzut, dar nu este ceva ce noi apreciem ca pozitiv, mai ales atunci când vorbim despre un dispozitiv vârf de gamă.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Xiaomi Mi 5 este un smartphone Android de top, ceva mai mic decât ce am văzut în ultimul timp la alți producători. Mi 5 are un ecran de 5.15 inci cu panel IPS LCD. El oferă o rezoluție de 1080 x 1920 de pixeli la o densitate de 428 de pixeli per inci. Ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass, așa că nu ar trebui să se zgârie ușor.

Smartphone-ul este alimentat de un procesor high-end Snapdragon 820 Kryo cu patru nuclee, care rulează la o frecvență maximă de 1,8 GHz, precum și de un la fel de puternic procesor grafic Adreno 530. Primești și 3 GO de memorie RAM și 32 de GO sau 64 de GO de spațiu de stocare intern, în funcție de ediția pe care o cumperi. Din păcate, smartphone-ul nu are și un card de memorie microSD, așa că nu poți să îi mărești spațiul de stocare cu ajutorul unui card.

Camera principală de pe Xiaomi Mi 4 folosește o lentilă cu 6 elemente, are un senzor optic Sony IMX 298 de 16 megapixeli și oferă stabilizare optică a imaginii (OIS). Rezultatul este că ar trebui să fie o cameră care să facă fotografii bune chiar dacă îți tremură mâinile sau dacă te afli în mișcare. Camera primește și ajutorul unui bliț dual LED atunci când faci fotografii în medii mai întunecate. În ceea ce privește camera froontală, nu avem prea multe de spus, în afară de faptul că ea are un senzor de 4 megapixeli care ar trebui să se comporte decent în cazul aplicațiilor de chat video, dar probabil că nu este extraordinară atunci când vine vorba de selfie-uri.

În termeni de conectivitate, trebuie să menționăm faptul că Xiaomi Mi 5 este un smartphone dual SIM, adică poate să funcționeze simultan cu 2 cartele SIM. Se poate conecta la rețele mobile 4G, include un cip Bluetooth 4.2 și oferă suport NFC. De asemenea, în ceea ce privește conectivitatea wireless, Xiaomi Mi 5 are un cip de rețea care este compatibil cu standardele de rețea 802.11 a/b/g/n/ac, putând folosi atât rețelele wireless pe 2,4 GHz, cât și pe cele la 5 GHz. Un aspect interesant la Xiaomi Mi 5 este faptul că el include și un senzor infraroșu, lucru pe care nu îl vezi prea des pe un smartphone. Trecând mai departe la opțiunile de conectivitate prin fir, Xiaomi Mi 5 are un conector USB Type-C reversibil și o mufă audio de 3,5 mm.

De asemenea, s-ar putea să te intereseze faptul că acest smartphone vine și cu o mulțime de senzori în interior. Pe lângă obișnuiții senzori accelerometru, giro, de proximitate sau de orientare, Xiaomi Mi 5 are și un senzor de citire a amprentelor.

Corpul smartphone-ului este construit din plastic, metal și sticlă, dar împreună cu bateria sa nedetașabilă de 3000 de mAh litiu-ion polimer, reușește să cântărească numai 129 grame. Această greutate foarte scăzută este oferită într-un corp cu o lungime de 144,55 mm, o lățime de 69,2 mm și o grosime de 7,25 mm.

Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre specificațiile lui Xiaomi Mi 5, mergi pe pagina sa web oficială: Xiaomi Mi 5 Specs.

Mi 5 este noul vârf de gamă de la Xiaomi și are hardware-ul cu care să își demonstreze poziția. Specificațiile sale sunt toate high-end și performanța brută pe care ar trebui să o primești de la el ar trebui să fie mai mult decât destul pentru orice joc sau aplicație de Android, indiferent de cât de pretențios sau pretențioasă este. Singurul lucru pe care îl putem puncta ca negativ este faptul că nu primești niciun set de căști audio în pachetul standard și va trebui să îți achiziționezi separat unele.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Xiaomi Mi 5 este unul dintre cele mai frumoase telefoane pe care le-am văzut în acest an. Primul lucru care te lovește este faptul că, deși este vârful de gamă al companiei, este mult mai mic decât alte smartphone-uri similare de la alți producători. Xiaomi Mi 5 are un ecran de 5,15 inci care, așa cum poți vedea în fotografia de mai jos, este aproape lipsit de margini.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Atât fața cât și spatele Xiaomi Mi 5 sunt acoperite și protejate de un strat de Corning Gorilla Glass 4 care face ca smartphone-ul să arate foarte lucios și elegant în același timp. Spatele său lucios însă înseamnă și că Mi 5 are o tendință naturală de a aluneca atunci când îl așezi pe o suprafață plană. De exemplu, atunci când l-am pus pe o măsuță de cafea făcută din sticlă, Mi 5 parcă avea o voință proprie și pur și simplu vroia să fugă. Dacă îți vei cumpăra acest smartphone, ar trebui să ai grijă la acest aspect.

Toată această sticlă de pe Xiaomi Mi 5 se întâlnește la colțurile smartphone-ului și se termină sub o margine de aluminiu cu linii fine și elegante.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Butonul de pornire și butoanele de volum se găsesc în locurile lor obișnuite pentru majoritatea dispozitivelor cu Android, în partea din dreapta sus a smartphone-ului și, chiar dacă nu au texturi diferite, ele sunt ușor de identificat datorită marginilor lor ascuțite.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Butonul Acasă este singurul buton fizic și conține și senzorul de amprentă. Faptul că Xiaomi a plasat acest senzor pe partea frontală a smartphone-ului este un lucru foarte bun deoarece este foarte ușor de folosit. Este, de asemenea, și unul dintre cei mai rapizi senzori de amprentă pe care i-am văzut.

Spre stânga și spre dreapta butonului Acasă , vei găsi celelalte două butoane tradiționale pentru Android: Înapoi și Aplicații recente. Xiaomi a ales să folosească un design minimalist aici, aceste două butoane capacitive fiind de fapt invizibile. Ele pot fi văzute doar atunci când li se activează ledurile de culoare albă. În opinia noastră, acest design este o alegere foarte inspirată și contribuie mult la aspectul deosebit al acestui smartphone.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Poate că ai observat că nu am spus nimic despre existența vreunui buton destinat camerei. Acest lucru se datorează faptului că nu există, deși ar fi fost o adăugire plăcută, mai ales având în vedere calitatea oferită de camera principală de pe Xiaomi Mi 5. Dar vom vorbi mai multe despre experiența de utilizare a camerei puțin mai încolo, în acest review.

Xiaomi Mi 5 arată foarte bine și noi, cel puțin, am rămas impresionați. Deși nu are nimic spectaculos, nouă ne place foarte mult modul simplu și elegant în care fiecare parte se completează cu celelalte și modul eficient în care fiecare spațiu este folosit. Acesta este un exemplu de smartphone de care te vei îndrăgosti de la prima vedere.

Experiența de utilizare a smartphone-ului Xiaomi Mi 5

Xiaomi Mi 5 are un ecran de 5,15 inci Full HD care folosește tehnologia IPS. După ce l-am folosit pentru un timp, atât în interior cât și afară, îți putem confirma că ecranul are un contrast foarte bun, afișează culori vii și, cel mai important, are o luminozitate foarte ridicată. Nu vei avea niciun fel de probleme în a vedea ce este pe ecranul lui, chiar dacă îl folosești în lumina directă a soarelui.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Poate ai observat mai devreme în acest review că am menționat că Xiaomi Mi 5 este un smartphone dual SIM. El poate să folosească două cartele SIM simultan. O altă caracteristică plăcută este că ambele cartele SIM pot folosi rețele 4G, deși atunci când folosești o cartelă pe 4G, cealaltă va fi limitată la 2G. Ambele cartele trebuie să fie nanoSIM și ambele se introduc în același suport de cartele din colțul stânga sus al smartphone-ului. Pentru a scoate acest suport trebuie să folosești acul metalic din pachetul smartphone-ului.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Cât timp am folosit Xiaomi Mi 5 pentru teste, l-am folosit drept smartphone-ul meu principal cu Android. Astfel, am putut să îmi dau seama cât de bine își îndeplinește acest smartphone datoria sa de bază de a fi un telefon. 🙂 Pot spune că am avut conversații telefonice de foarte bună calitate, iar volumul sunetului a fost satisfăcător. Am putut să aud persoanele cu care am vorbit fără probleme și ele au putut să înțeleagă ce spuneam eu, chiar dacă m-am aflat și în ambianțe zgomotoase.

Dacă vrei să știi cât de bine stă Mi 5 în ceea ce privește recepția semnalului, îți pot spune că stă este bună, cel puțin pe rețeaua 3G pe care o emite operatorul meu mobil, în regiunea în care locuiesc.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Din punct de vedere al calității audio, difuzorul smartphone-ului face o treabă destul de bună și nu distorsionează sunetele, nici la volum maxim. Totuși, volumul maxim nu este la fel de ridicat cum am auzit la alte smartphone-uri de top precum Motorola Nexus 6, de exemplu. Și totuși, chiar dacă difuzorul este peste medie, fidelitatea audio pe care o vei primi de la un set bun de căști audio îl va depăși la orice oră.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Autonomia pe care o vei obține de la bateria de 3000 de mAh este peste medie, deși nu este extraordinară. Dacă îți folosești smartphone-ul mult și îți verifici conturile de Facebook și de Twitter des, dacă îți citești fiecare email pe care îl primești imediat ce ești notificat, sau dacă navighezi pe internet foarte mult, atunci Xiaomi Mi 5 probabil că va rezista pentru o zi. Dacă îl folosești mai rar, s-ar putea să te țină și două sau poate chiar trei zile. Eu, de exemplu, am reușit să stau departe de priză maxim o zi și jumătate. Luând în considerare hardware-ul puternic al acestui smartphone, autonomia sa este bună.

smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review
smarpthone, Xiaomi Mi 5, Android, camera, performante, review

Ne place modul în care Xiaomi Mi 5 se achită de rolul său de bază - acela de a fi un telefon și ne place și modul în care arată ecranul său. Având însă în vedere faptul că vorbim despre un smartphone vârf de gamă, difuzorul său extern ar fi putut să fie ceva mai puternic.

Dacă vei merge la pagina următoare a acestui review, vei afla detalii despre experiența de utilizare a camerei oferită de Xiaomi Mi 5, software-ul instalat pe el și rezultatele pe care le-a obținut în benchmark-uri.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii