Aplicațiile preinstalate pe ASUS Mini PC PB60G
ASUS Mini PC PB60G vine cu doar câteva aplicații preinstalate, unele utile, altele poate că nu. Iată lista:
- ASUS Business Manager - îți oferă posibilitatea de a instala câteva aplicații dezvoltate de către ASUS, dar care nu sunt instalate implicit pe mini PC. Instrumentele pe care le poți instala sunt Backup & Recovery, MyLogo, PC Cleanup, Power Manager, Power Saver, Update și USB Lock. Aceste unelte îți dau posibilitatea să faci lucruri precum gestionarea planurilor de economisire de energie, actualizarea driverelor și a BIOS-ului, curățarea Mini PC-ului de fișierele nenecesare, accesarea opțiunilor de suport și așa mai departe. Unii utilizatori s-ar putea să vrea să le folosească, alții nu. Este un lucru bun faptul că ASUS nu le-a instalat implicit și a lăsat această opțiune utilizatorului.
- ASUS Product Registration - te ajută să îți înregistrezi mini PC-ul la ASUS.
- McAfee LiveSafe - versiunea de evaluare a unui antivirus pe care noi nu îl recomandăm: îți recomandăm să îl dezinstalezi și să folosești o soluție de securitate mai bună.
ASUS nu a inclus multe aplicații pe ASUS Mini PC PB60G. Totuși, este plăcut să vezi că poți să instalezi toate, sau doar unele, aplicații din suita ASUS pentru companii, selectându-le dintr-o listă.
Performanțe în benchmark-uri
Am început prin a măsura timpul de pornire al mini PC-ului, folosind Bootracer. Rezultatul mediu pe care l-am obținut a fost de 24 de secunde, acesta fiind destul de rapid. Totuși, reține că timpul de pornire este mult mai mare dacă alegi să echipezi mini PC-ul cu un hard-disk în loc de un SSD.
Apoi am testat ASUS Mini PC PB60G în activități obișnuite precum navigarea pe internet, apeluri video, redactarea de documente și așa mai departe. Pentru a obține un scor de performanță pentru aceste activități, am folosit PCMark 10. Mini PC-ul a reușit să obțină 4421 de puncte, un scor care arată clar că este mai mult decât capabil să execute activități de calcul precum cele desfășurate în companii.
Am folosit ASUS Mini PC PB60G împreună cu placa video Nvidia Quadro P1000. Deși această placă video este destinată profesioniștilor nu gamerilor, tot am vrut să vedem cum se descurcă la jocuri. Așa că am rulat benchmark-ul Time Spy din 3DMark. Rezultatul pe care l-am obținut nu a fost impresionant dar arată că acest mini PC poate să ruleze orice joc, deși cele cu pretenții nu pot să meargă decât la setări minime de calitate.
Apoi, am rulat un benchmark cu CrystalDiskMark pentru SSD-ul de 256 GO din mini PC. SSD-ul ne-a arătat că are viteze de citire și de scriere excelente.
Dacă vrei viteză și alegi să cumperi acest mini PC, îți recomandăm să îl echipezi cu unul din SSD-urile oferite de ASUS.
La final, am vrut să verificăm și cât de bun este sistemul de răcire. Pentru măsurători, am folosit Prime95 pentru a stresa mini PC-ul ASUS PB60G și HWMonitor pentru a monitoriza temperaturile procesorului. După ce a mers continuu timp de o oră, procesorul a ajuns la aproape 97 de grade Celsius, ceea ce este cam mult. Zgomotul ventilatoarelor este și el mai pronunțat în astfel de cazuri.
ASUS Mini PC PB60G este mic dar poate fi și puternic. Dispozitivul pe care l-am primit în teste a venit cu cel mai bun hardware disponibil pentru acest model, iar rezultatele s-au văzut în testele pe care le-am rulat. Poate face orice, chiar și gaming la un nivel ocazional, deși este creat în special pentru mediul de afaceri.
Ce părere ai despre ASUS Mini PC PB60G?
După cum știi, nouă ne place ASUS Mini PC PB60G. Credem că este o alegere excelentă pentru orice companie sau utilizator care are nevoie de un calculator mic dar puternic și cu multe porturi. Ești de acord cu noi? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de mai jos.