Securitate pentru toți - Recenzie Bitdefender Total Security

recenzie
Securitate pentru toți - Recenzie Bitdefender Total Security
Rating

Protecție firewall

Modulul firewall oferit de Bitdefender Total Security 2018 este capabil să detecteze profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și poate să se auto-configureze în mod corespunzător. Acesta este un lucru bun deoarece înseamnă că este necesară puțină intervenție directă din partea utilizatorului. Totuși, dacă vrei să setezi manual un profil public sau privat pentru rețeaua ta, poți să faci și acest lucru.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Pentru a ne face o idee mai bună despre eficiența modului firewall oferit de Bitdefender Total Security 2018, am executat câteva teste cu două scanere de vulnerabilități: Nessus și Nmap. Vestea bună este că nu au reușit să găsească porturi deschise sau informații relevante despre laptopul nostru de test, atunci când am folosit un profil de rețea publică. Însă, atunci când am folosit un profil de rețea privată, Nmap a reușit să identifice un port deschis, iar Nessus a găsit două. Singura informație suplimentară pe care cele două scanere au reușit să o afle în ambele scenarii a fost adresa MAC a laptopului nostru de test.

Reclamă

Modulul firewall Bitdefender este unul dintre cele mai bune pe care le-am testat, iar eficiența sa este maximă atunci când te conectezi la rețele publice. Nu intră și nu iese nimic de pe calculator fără ca Bitdefender să filtreze în mod corespunzător. De asemenea, poate să blocheze orice tip de atac din rețea.

Protecție antivirus și antispyware

Primul lucru pe care l-am verificat la Bitdefender Total Security 2018 a fost să vedem cât de bun este la a te proteja atunci când navighezi pe internet. După cum știi deja, Bitdefender face acest lucru prin scanarea și filtrarea întregului trafic de internet care se desfășoară pe calculatorul tău. Cel puțin în teorie, acest lucru înseamnă că vei fi protejat la fel de bine în orice browser web folosești. Am folosit cele mai populare browsere web din prezent: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Opera. Folosind aceste browsere web, am încercat să vizităm o serie de saituri web periculoase, dar Bitdefender Total Security 2018 ne-a blocat accesul de fiecare dată, acesta fiind un rezultat foarte bun.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Apoi, am verificat ce face Bitdefender Total Security 2018 în cazul unităților de stocare portabile care conțin malware. Pentru a face acest lucru, am copiat o mulțime de fișiere infectate cu viruși pe un stick de memorie USB și l-am conectat la laptopul nostru de test. Bitdefender Total Security 2018 a început imediat să scaneze și să detecteze malware-ul de pe stick-ul de memorie. În scurt timp, nu mai era nimic periculos pe el, iar acesta este un rezultat foarte bun.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Ultimul test pe care l-am făcut a fost să instalăm Windows 10 pe laptopul nostru și să îl infectăm cu o serie de viruși, inclusiv cu ransomware. Apoi, i-am cerut lui Bitdefender Total Security 2018 să se instaleze și să curețe infecția. Așa cum ne așteptam, Bitdefender Total Security 2018 nu a avut nicio problemă în a face acest lucru. După o scanare completă de sistem, laptopul era utilizabil din nou, fără viruși.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Un motor antivirus poate fi bun la detecția și eliminarea malware-ului de pe calculatorul tău dar, dacă este prea lent în acest proces, noi nu îl considerăm a fi foarte bun. Din fericire, motorul antivirus de la Bitdefender este rapid: în medie, a avut nevoie de 5 minute pentru a scana partiția noastră de sistem cu 126 GO spațiu total dintre care 35 de GO erau ocupați cu fișiere.

Reclamă

Ne-am uitat la ce au avut de spus și organizațiile de securitate independente despre Bitdefender:

  • AV-Test a premiat Bitdefender Internet Security cu nota maximă de 6 puncte din 6 în testele de Protecție și Performanță, și cu 5,5 puncte din 6 în testele de Utilizare.
  • AV-Comparatives i-a dat calificativul Advanced+ în toate testele: protecție în lumea reală, detecție fișiere și performanță.
  • Virus Bulletin a oferit Bitdefender calificativul maxim VB100.

Bitdefender Total Security 2018 nu ne-a dezamăgit nici anul acesta. Este în continuare unul dintre cele mai bune produse de securitate din lume, fiind mai mult decât capabil să facă față oricărui tip de amenințare malware.

Caracteristici suplimentare

Bitdefender Total Security 2018 vine cu o destul de multe instrumente suplimentare:

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018
  • Vulnerability Scanner (Scaner vulnerabilități) - un modul care verifică și instalează actualizări critice pentru Windows și aplicațiile instalate. De asemenea, verifică și dacă există parole slabe sau vulnerabilități ale rețelelor wireless.
  • Wi-Fi Security Advisor (Sfaturi pentru securitatea rețelelor wireless) - verifică securitatea rețelelor wireless la care te conectezi și îți spune dacă sunt sigure sau nu.
  • Safepay - este un mediu securizat care include un browser web care îți păstrează în siguranță tranzacțiile financiare față de amenințările de tip phishing, malware, keylogger, session hijacking și alte tipuri de fraudă.
  • Wallet (Portofel) - este un manager de parole care îți păstrează datele personale și financiare în siguranță (criptate). Poate să păstreze informații despre conturile tale de email, parole, carduri de credit ș.a.m.d. Funcționează în Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome și Bitdefender Safepay.
  • File Vaults (Seifuri de fișiere) - îți oferă posibilitatea de a crea un folder criptat pe care îl poți accesa doar dacă știi parola sa.
  • Webcam Protection - blochează accesul nedorit la camera web de pe calculatorul tău, astfel că aplicațiile periculoase și hackerii nu o pot accesa fără ca tu să știi.
  • Parental Advisor (Control parental) - este un instrument dezvoltat pentru a te ajuta să administrezi activitățile online ale copilului tău. Configurarea acestui instrument necesită conectarea ta la pagina web Bitdefender Central. Deși adăugarea și configurarea unui profil de copil sunt lucruri foarte simple, această caracteristică nu poate fi configurată să funcționeze doar pentru un anumit cont de copil de pe calculatorul tău cu Windows. În schimb, blochează conținutul nepotrivit pe toate conturile de utilizator. Este un instrument simplu care s-ar putea să fie exact ce îți dorești.
  • File Shredder (Distrugător de fișiere) - un instrument creat să șteargă permanent fișierele pe care nu le mai vrei recuperate.
  • OneClick Optimizer (Optimizare cu un clic) - îți scanează calculatorul după fișiere nefolositoare, probleme de regiștri și de confidențialitate care pot fi curățate și rezolvate.
  • Startup Optimizer (Optimizare pornire) - analizează programele care pornesc o dată cu Windows și îți dă opțiunea de a le dezactiva, activa sau întârzia pornirea. Toate aceste opțiuni funcționează bine dar sunt lucruri pe care le poți face direct din Windows.
  • Anti-Theft (Antifurt) - îți folosește contul online Bitdefender Central pentru a te ajuta să îți localizezi dispozitivele dacă le pierzi sau îți sunt furate.
  • Disk Cleanup (Curățare disc) - îți verifică unitățile de stocare pentru fișiere mari și nenecesare, pe care le-ai putea elimina pentru a câștiga spațiu. Poți să faci acest lucru și din Windows, așa că nu este chiar cel mai util instrument.
  • Bitdefender VPN - un serviciu VPN service oferit de Bitdefender în asociere cu Hotspot Shield. Folosirea acestui serviciu VPN este o idee excelentă dacă vrei să fii în siguranță atunci când ești conectat la rețele wireless publice, nesigure. Este un supliment excelent la suita de securitate, dar trebuie să știi că îți oferă numai 200 de MO de trafic zilnic. Dacă vrei mai mult, trebuie să cumperi un abonament separat. Când ne-am conectat la serverul recomandat de soluția VPN, scăderea vitezelor de descărcare și de încărcare a fost evidentă, dar acesta este un compromis necesar dacă îți dorești un plus de confidențialitate.
Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Bitdefender Total Security 2018 include multe instrumente suplimentare, iar majoritate lor sunt utile. Ne-a plăcut în special faptul că include o soluție VPN care protejează utilizatorii atunci când sunt conectați la rețele nesigure precum cele din cafenele sau aeroporturi.

Setări implicite pe care este posibil să vrei să le ajustezi

Bitdefender Total Security 2018 este un produs de securitate care este foarte bine configurat în mod implicit. Totuși, există câteva lucruri pe care le poți ajusta:

  • Planifică o scanare antivirus periodică. În mod implicit, nu există o astfel de scanare configurată și, pentru un nivel mai ridicat de securitate, ar trebui să creezi una care să fie rulată săptămânal sau la fiecare două săptămâni. Poți face acest lucru în Protection (Protecție) -> View features (Vezi caracteristici) -> Manage scans (Administrare scanări).
  • Dezactivează opțiunea de afișare de notificări cu oferte speciale, dacă nu vrei să fii deranjat de așa ceva. Poți face acest lucru în Settings (Setări) -> General.

Bitdefender Total Security 2018 este bine configurat în mod implicit, fiind puține lucruri pe care să le poți îmbunătăți.

Care este părerea ta despre Bitdefender Total Security 2018?

Ai citit acest review și știi că nouă ne place foarte mult Bitdefender Total Security 2018. Înainte de a pleca, ne-ar făcea plăcere să citim opinia ta despre acest produs antivirus. Comentează mai jos și hai să discutăm despre Bitdefender și calitatea produselor lor.

Descoperă: Securitate Aplicații Recenzii Recomandate Sistem Windows