Recenzie Huawei P10 lite - Un smartphone mid-range de foarte bună calitate

recenzie
Recenzie Huawei P10 lite - Un smartphone mid-range de foarte bună calitate
Rating

Experiența de utilizare a camerei foto de Huawei P10 lite

Huawei P10 lite are o cameră principală de 12 megapixeli cu o deschidere a diafragmei de f2.2 și o cameră frontală de 8 megapixeli cu f2.0. Aplicația pentru cameră este bogată în opțiuni și include moduri de fotografiere precum HDR (High Dynamic Range), panoramă, mod Pro manual, time-lapse, watermark, slow-motion și altele.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Din fericire, Huawei P10 lite nu are un sistem de stabilizare optică și asta înseamnă că nu trebuie să îți tremure mâinile dacă vrei să nu îți iasă fotografii sau clipuri video neclare. În general, ne-a plăcut calitatea fotografiilor pe care le-am făcut cu acest smartphone, mai ales cele pe care le-am făcut afară în lumină bună. Huawei P10 lite face o treabă bună în astfel de condiții. Culorile sunt naturale, fotografiile nu au granulație mare și calitatea HDR este destul de bună.

Reclamă

Pe de altă parte, atunci când lumina este puțină, fotografiile pot să aibă culori șterse și pot să aibă granulație mare, dându-ți un sentiment că sunt supra-procesate, ca și cum ar avea un nivel de contrast prea mare aplicat. Iată o galerie cu exemple de fotografii ca să vezi singur(ă) despre ce vorbim.

Huawei P10 lite poate să filmeze clipuri video la o rezoluție maximă Full HD de 1920 x 1080 de pixeli. Acesta este un smartphone de clasă medie. La fel ca multe altele din această categorie, nu oferă opțiunea de a filma clipuri video în 4K sau o opțiune de a stabiliza optic clipurile filmate. Asta înseamnă că ele sunt de multe ori tremurate. Iată un exemplu pe care l-am înregistrat, în care poți să vezi la ce să te aștepți de la Huawei P10 lite în clipuri video dinamice ce implică multă mișcare:

Iată un alt clip video pe care l-am înregistrat cu Huawei P10 lite, în care poți să vezi ce poate face camera atunci când filmezi videoclipuri mai statice, fără multă mișcare.

Huawei P10 lite poate să înregistreze și clipuri video în slow-motion (cu încetinitorul). Aceste clipuri sunt filmate la o rezoluție VGA de 640 x 480 de pixeli și până la 120 de cadre pe secundă. Iată un exemplu în care poți vedea cum arată clipurile în slow-motion:

Huawei P10 lite oferă o cameră foto solidă care poate să facă fotografii frumoase atunci când ai condiții de iluminare bune. Însă, în medii cu puțină lumină, fotografiile nu sunt extraordinare. Iar din punct de vedere al clipurilor video, merită apreciat faptul că poți să filmezi cu încetinitorul, în slow-motion. Totuși, trebuie să știi că nu ai stabilizare optică a imaginii, așa că ai grijă să nu îți tremure mâinile când înregistrezi clipuri video.

Android 7 Nougat, EMUI 5.1 și aplicațiile preinstalate

Huawei P10 lite vine cu Android 7.0 Nougat și Huawei EMUI 5.1, un acronim pentru Emotion User Interface. EMUI 5.1 arată destul de mult ca interfața stoc oferită de Google, dar diferă în două aspecte esențiale: EMUI este configurată în mod implicit să nu folosească un sertar de aplicații și are o metodă puțin diferită de organizare a setărilor. Însă, dacă îți lipsește sertarul de aplicații cu care te-ai obișnuit în Android-ul stoc, poți să configurezi EMUI 5.1 să afișeze unul, ceea ce este foarte bine. 🙂

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Pe lângă aplicațiile obișnuite din Android precum Chrome, Gmail, Magazinul Play, Hărți, YouTube sau Fotografii, Huawei a preinstalat și o serie de aplicații care s-ar putea să îți fie sau nu utile.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Dacă vrei să le vezi, iată lista:

  • Asphalt Nitro - Un joc de curse auto care poate să fie o plăcere pentru orice fan al vitezei.

  • Backup - Face copii de rezervă pentru date personale precum contacte, mesaje, jurnale de apeluri telefonice, aplicații și conținut multimedia. Poți să salvezi copiile de rezervă pe un card SD, pe spațiul de stocare intern al smartphone-ului, pe un dispozitiv de stocare USB conectat la smartphone, sau pe calculator.

  • Compass - O aplicație de busolă care îți arată punctele cardinale.

  • Email - Un client de email pe care îl poți folosi cu conturi Exchange, Gmail, Hotmail, Yahoo ori alte servicii de email.

  • Facebook - Aplicația care te lasă să te conectezi la rețeaua socială cu același nume.

  • Files - Un manager de fișiere pe care îl poți folosi pentru a vedea și accesa fișierele stocate pe smartphone.

  • Flashlight - O aplicație de tip lanternă care pornește blițul și te ajută să vezi în întuneric.

  • FM Radio - Poți să asculți posturi de radio emise în zona ta prin FM.

  • Gallery - Poate fi folosită pentru a vedea fotografiile pe care le-ai făcut cu camera smartphone-ului tău.

  • HiCare - O aplicație dezvoltată de Huawei care îți oferă acces la servicii de tip suport clienți pentru smartphone-ul tău. O poți folosi pentru a găsi informații precum cel mai apropiat centru de service, să citești politica de garanție și să verifici starea garanției, să citești manuale și așa mai departe.

  • HiGame - Este o aplicație care îți dă posibilitatea de a descărca jocuri selectate de Huawei pentru smartphone-ul tău.

  • HuaweiHealth - Oferă informații despre activitățile legate de sănătatea ta precum numărul de pași pe care i-ai făcut sau caloriile pe care le-ai ars.

  • Instagram - Aplicația oficială pentru această rețea socială.

  • Kingdoms - Un joc cu Mickey Mouse care probabil că va fi iubit de copilul tău.

  • Mirror - Pentru atunci când vrei să vezi cât de bine arăți dimineața. 🙂

  • Music - Redă cântecele pe care le ai stocate pe smartphone.

  • News Republic - Adună știri locale și internaționale de la publicații faimoase precum CNN, Huffington Post, Fox News și Quartz.

  • Notepad - O aplicație simplă cu care poți să iei notițe.

  • Phone Manager - Curăță smartphone-ul de fișiere inutile, cache și malware. Îți arată detalii despre datele mobile pe care le-ai consumat, permisiunile oferite aplicațiilor și așa mai departe. Merită menționat faptul că antivirusul este oferit în colaborare cu Avast.

  • Recorder - Înregistrează sunetul folosind microfonul smartphone-ului.

  • Spider-Man: Ultimate Power - Un joc despre… Spider-Man.

  • Themes - Îți dă acces la o serie de teme pentru smartphone-ul tău. Există doar trei preinstalate pe Huawei P10 lite, dar cu ajutorul acestei aplicații poți să descarci și să instalezi câte vrei.

  • TOP GAMES - O legătură web care deschide browser-ul tău și te duce pe un sait cu jocuri dezvoltate de Gameloft, pe care le poți cumpăra, dacă vrei.

  • TripAdvisor - O aplicație care te ajută să îți organizezi călătoriile, oferindu-ți recenzii și păreri ale altor călători ca și tine. Te ajută să găsești cele mai ieftine zboruri, precum și cele mai bune hoteluri și restaurante de pe traseul tău.

  • Twitter - Aplicația popularei rețele sociale bazate pe tweet-uri.

  • Videos - Un instrument simplu care îți arată clipurile video pe care le ai stocate pe smartphone.

  • Weather - Îți oferă prognoza meteo pentru regiunea ta sau pentru cea pe care o specifici.

Am apreciat faptul că Huawei P10 lite vine cu un sistem de operare modern - Android 7 Nougat. În plus, ne place interfața de utilizare EMUI. Totuși, o parte dintre aplicațiile preinstalate de Huawei sunt prezente doar pentru a umple spațiul de stocare în loc să fie cu adevărat utile. Acest smartphone ar fi avut de câștigat dacă ar fi avut un număr mai mic de aplicații preinstalate.

Performanțe în testele sintetice

Pentru a ne face o idee mai bună despre nivelul performanțelor oferite de Huawei P10 lite, am rulat și câteva benchmark-uri. Iată rezultatele pe care le-am obținut:

Reclamă

Prima aplicație de benchmark pe care am rulat-o a fost Vellamo, o aplicație dezvoltată de Qualcomm. În testele Multicore, care măsoară viteza procesorului atunci când rulează mai multe sarcini simultan, Huawei P10 lite a reușit să obțină 2485 de puncte, ceea ce înseamnă că este la fel de rapid ca un ASUS ZenFone 3 și un pic mai lent decât un Samsung Galaxy S6. Acesta este un scor bun.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Apoi am rulat testele Metal din Vellamo, care măsoară viteza procesorului atunci când rulează o sarcină folosind un singur nucleu. Huawei P10 lite a obținut un scor de 1597 de puncte, acesta fiind scorul pe care l-am măsurat și la ASUS ZenFone 3 și aproape același ca cel pe care îl obții și de la un mai vechi Motorola Nexus 6. Este un scor bun, dar nu impresionează.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

În continuare am trecut la benchmark-urile de gaming, pentru care am folosit o aplicație numită GFXBench GL Benchmark. Am înregistrat rezultatele măsurate în testele 1080p Car Chase Offscreen, 1080p Manhattan 3.1 Offscreen și 1080p T-Rex Offscreen. După cum ai observat, am folosit doar testele 1080p deoarece rezoluția este standardizată la 1080p și astfel ne oferă rezultate care sunt mai ușor de comparat cu cele ale altor smartphone-uri, chiar dacă rezoluțiile ecranelor lor diferă.

Huawei P10 lite a randat 150,5 cadre în testul 1080p Car Chase Offscreen. Este un scor mai mic decât ne așteptam și ne arată că acest smartphone nu este cea mai bună alegere dacă vrei să te joci jocuri 3D cu multe detalii grafice și un număr ridicat de cadre pe secundă.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Cel de-al doilea test grafic pe care l-am rulat a fost 1080p Manhattan 3.1 Offscreen, test în care Huawei P10 lite a reușit să randeze 261,9 cadre. Din nou, acesta este un scor mic, care ne confirmă faptul că acesta nu este un smartphone dedicat gamerilor înrăiți.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Cel de-al treilea și ultimul test de gaming pe care l-am rulat a fost 1080p T-Rex Offscreen, un test care arată cum se descurcă smartphone-ul în jocuri mai vechi cu detalii vizuale mai puține. Huawei P10 lite a obținut 899,3 cadre, rezultat similar cu cel al unui Samsung Galaxy S5.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Concluzia benchmark-urilor de gaming este că Huawei P10 lite nu este un smartphone pentru gameri, dar poate să ruleze jocuri. Însă, acestea nu sunt rulate cu multe cadre pe secundă, iar detaliile vizuale nu sunt la fel de bogate ca pe smartphone-urile mai scumpe.

În continuare, am vrut să verificăm, performanțele smartphone-ului în probabil cel mai comun lucru pe care îl face toate lumea pe smartphone, adică navigarea pe internet. Din nou, am folosit Vellamo, dar de această dată am rulat testul Browser. Huawei P10 lite a obținut 3081 de puncte în acest test. Este un rezultat bun care arată că experiența de navigare pe internet de pe acest smartphone este una bună.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Huawei P10 lite oferă suport pentru conexiunile de date 4G, așa că am măsurat performanța sa și din acest punct de vedere. Pentru măsurători, am folosit Speedtest, o aplicație care verifică viteza conexiunii de internet. Rezultatele pe care le-am obținut nu au fost impresionante, dar trebuie să subliniem faptul că rețeaua 4G din zona noastră nu este extraordinară și vitezele de transfer oferite de Digi Mobil sunt mai mici decât la alți operatori.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Un alt lucru important la orice dispozitiv mobil, inclusiv smartphone-uri, este cât de mult ține bateria. Ca să măsurăm acest lucru, am folosit testul Work battery life din PCMark, test ce măsoară autonomia bateriei atunci când dispozitivul rulează activități uzuale precum navigarea pe internet, lucrul cu documente, ori editarea de fotografii. Huawei P10 lite a reușit să reziste 9 ore și 3 minute. Este un rezultat bun și înseamnă că smartphone-ul nu ar trebui să aibă probleme în a rezista o zi întreagă fără a fi nevoie să îl încarci.

Huawei P10 lite
Huawei P10 lite

Toate rezultatele pe care le-am măsurat în benchmark-uri ne indică același lucru: Huawei P10 lite este un smartphone care face o treabă excelentă la navigarea pe internet și în alte activități zilnice, dar care nu excelează atunci când discutăm despre jocuri.

La ce este bun Huawei P10 lite?

Smartphone-ul Huawei P10 lite este excelent pentru:

  • Navigarea pe internet și pe rețelele sociale
  • Multitasking cu diverse aplicații de productivitate
  • Mobilitate, deoarece are o baterie generoasă care te poate ține o zi întreagă fără a fi nevoie să o încarci
  • Conexiuni wireless rapide, deoarece Huawei P10 lite se poate conecta la rețele pe frecvența 5 GHz care folosesc standardul 802.11ac
  • Utilizatorii care țin la aspectul vizual, acest smartphone fiind mai frumos decât alte dispozitive din categoria sa de preț.

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Huawei P10 lite:

  • Are un design care arată foarte bine și cu care îți este ușor să te acomodezi
  • Are hardware solid (procesor cu opt nuclee, 3 sau 4 GO de RAM, 32 GO spațiu de stocare intern)
  • Este un smartphone Dual SIM (tipul Dual Standby) așa că poți să îl folosești cu două cartele SIM diferite
  • Senzorul de amprentă este rapid și precis
  • Camera foto are rezultate bune când mediul de fotografiere este iluminat bine
  • Vine cu Android 7 Nougat, ultima versiune majoră de Android
  • Are un preț bun pentru ce are de oferit

Există și câteva lucruri mai puțin pozitive la Huawei P10 lite:

  • Camera foto nu este extraordinară atunci când nu este destulă lumină în jur
  • Cipul grafic nu este foarte puternic, așa că nu trebuie să te aștepți la performanțe excelente în jocurile 3D
  • Sticla de pe spatele smartphone-ului este un magnet pentru amprente
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Huawei P10 lite este unul dintre cele mai bune smartphone-uri mid-range disponibile pe piață. Este un smartphone care arată bine și care face o treabă bună în activitățile de zi cu zi precum navigarea pe internet, citit și transmis email-uri, lucrul cu documente sau verificarea rețelelor sociale favorite. De asemenea este un dispozitiv bun dacă vrei să faci fotografii afară atunci când mergi într-o excursie sau când organizezi un picnic. Totuși, Huawei P10 lite nu este cea mai bună alegere pe care ai putea-o face dacă vrei un smartphone pentru gaming sau pentru fotografii excelente indiferent de situație și de condițiile de iluminare. Dacă nu ai un buget mare și vrei un smartphone echilibrat care îți acoperă toate nevoile de bază, într-un ambalaj frumos și la un preț accesibil, atunci Huawei P10 lite este una dintre cele mai bune opțiuni pe care le ai.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii Recomandate