Review Huawei P10: Imperfecțiune fermecătoare!

recenzie
Review Huawei P10: Imperfecțiune fermecătoare!
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului Huawei P10

Aspecte care ne plac foarte mult la Huawei P10 sunt dimensiunea sa redusă, cât de ușor se simte și feedback-ul tactil pe care-l oferă când îl ții în mână și îl folosești. Este un smartphone discret și frumos, care va fi apreciat în primul rând de utilizatorii care nu vor un telefon mare.

Recepția semnalului celular este foarte bună și la fel este și calitatea conversațiilor telefonice. Calitatea sunetului este foarte bună atât atunci când folosești căștile din pachet cât și difuzorul extern inclus în carcasa Huawei P10.

Ecranul Full HD este perfect pentru vizionarea de filme pe smartphone. Deși nu ne impresionează la fel de mult ca cel de pe Samsung Galaxy S8, este totuși un display de foarte bună calitate, cu vizibilitate foarte bună chiar și atunci când îl folosești în lumina directă a soarelui. O facilitate utilă este și faptul că poți activa Modul mănuși, pentru a putea folosi smartphone-ul iarna, când porți mănuși.

Huawei P10
Huawei P10

Gaming-ul este o experiență pozitivă pe Huawei P10. Nu există joc pe care să nu-l ruleze cu ușurință, la setări înalte de calitate. Dar, testele sintetice de gaming ne-au arătat că performanța oferită este ceva mai joasă decât în cazul altor telefoane din zona high-end, când vine vorba de jocuri. Din fericire, din punct de vedere subiectiv, nu prea vei simți diferența când te joci jocuri, între acest telefon și altele cu un preț similar.

Huawei P10
Huawei P10

Nu vei avea probleme în timp ce faci multi-tasking și, dacă ești un utilizator foarte activ de Facebook și WhatsApp, vei aprecia faptul că poți rula două aplicații concomitent, cu două conturi diferite pentru fiecare.

Reclamă

Senzorul de amprentă de pe Huawei P10 poate fi folosit și ca buton navigațional, ca pe iPhone. Dar, când îl setezi să funcționeze astfel, recunoașterea gesturilor nu este mereu precisă, rezultând în experiențe frustrante. De aceea, cel mai bine este să folosești butoanele virtuale de navigare din partea de jos a ecranului, și să le configurezi așa cum dorești.

Huawei P10
Huawei P10

Autonomia oferită este bună dar nu grozavă, cum este cazul cu alte telefoane high-end. În scenarii de utilizare obișnuite, bateria te va ține o zi cu o singură încărcare. Dar, mai mult de atât nu vei obține decât dacă-ți folosești smartphone-ul foarte puțin. Încărcarea rapidă ajută foarte mult când ai nevoie de autonomie în plus dar nu ai la dispoziție suficient timp pentru o încărcare completă.

Huawei P10 oferă o experiență de utilizare foarte bună: este mic, ușor, arată și se simte grozav, este rapid și oferă o experiență audio excelentă. Singurul neajuns este faptul că autonomia nu este la fel de grozavă ca pe smartphone-urile concurente.

Experiența de utilizare a camerei foto de pe Huawei P10

Experiența foto oferită de Huawei P10 este unul dintre principalele puncte forte ale acestui smartphone. Ai la dispoziție foarte multe moduri pentru fotografie cât și multe controale manuale pentru profesioniști. Spre deosebire de aplicațiile pentru cameră de pe alte smartphone-uri, aplicația de pe Huawei P10 se simte ca și cum ar fi fost creată de fotografi profesioniști.

Huawei P10
Huawei P10

Când folosești camere de pe spatele telefonului, poți fotografia la rezoluții foarte ridicate, cum ar fi 3968 x 2976, 3264x1840 sau 5120 x 3840 pixeli. Poți înregistra filme la rezoluție Full HD și 60 de cadre pe secundă ori la Ultra HD 4K și 30 de cadre pe secundă.

Când folosești camera din față, poți fotografia la rezoluții precum 3264 x 2448 sau 3264x1840 pixeli. De asemenea, poți înregistra clipuri Full HD la 30 de cadre pe secundă.

Realizarea de fotografii este o experientă excelentă pe Huawei P10, mai ales dacă știi fotografie și cum să configurezi manual camerele de pe smartphone. Autofocusul face o treabă bună, iar balansul culorilor este foarte bun în majoritatea situațiilor. Sunt neajunsuri doar la fotografiile făcute în condiții cu puțină lumină. Detaliile se pierd în zonele mai întunecate ale fotografiilor și este vizibil ceva zgomot în zone cu lumină precum cerul. De asemenea, modul foto nocturn cere utilizatorului să țină nemișcat telefonul, un timp îndelungat. Pentru rezultate bune, este nevoie de un tripod.

În afară de aceste scenarii, Huawei P10 este foarte capabil să ofere fotografii excelente, foarte apropiate de realitate. Pentru a-ți a face o idee mai bună despre calitatea experienței fotografice, vezi galeria de mai jos. Include fotografii luate în diverse locuri și condiții, selfie-uri, poze macro, peisaje, etc.

Noi am fost fani ai telefoanelor Nokia Lumia, în ceea ce privește calitatea experienței foto oferite de acestea. Huawei P10 este primul smartphone cu Android care ne-a oferit senzația că ar fi succesorul spiritual al seriei respective, iar asta se vrea a fi un mare compliment.

Înregistrarea de clipuri video este și ea o experiență foarte pozitivă. Pentru început, iată o mostră video filmată într-o zi încinsă de vară.

Filmarea de subiecte aflate în mișcare testează calitatea stabilizării optice a imaginii. Poți vedea mai jos un clip demo pentru acest scenariu.

Utilizatorii pasionați de fotografie vor fi foarte mulțumiți de experiența foto oferită de Huawei P10. Camerele de pe acest smartphone sunt excelente în orice condiții, mai puțin în mediile cu foarte puțină lumină, unde o parte din detalii tind să se piardă.

Android 7.0, EMUI 5.1 și aplicațiile preinstalate

Huawei P10 vine cu Android 7.0 Nougat instalat și cu interfața proprietară EMUI, dezvoltată de Huawei pentru smartphone-urile sale. EMUI vine de la Emotion UI și este la versiunea 5.1. Ne place minimalismul său și cât de personalizabilă este. Ai acces la multe teme, imagini de fundal și opțiuni de personalizare. De exemplu, poți folosi butoanele clasice de Înapoi, Acasă și Aplicații recente. Dar, poți folosi senzorul de amprentă drept buton de Acasă pe care poți efectua diferite gesturi pentru a naviga. De exemplu, o apăsare pe el înseamnă Înapoi, o apăsare lungă înseamnă Acasă, în timp ce o glisare către stânga sau către dreapta, deschide lista cu Aplicații recente.

O altă facilitate utilă a EMUI este numită Aplicații gemene și-ți permite să folosești două conturi simultan, pentru aplicațiile Facebook și WhatsApp.

Huawei P10
Huawei P10

Când vine vorba de aplicațiile preinstalate, Huawei P10 are câteva incluse, dar numărul lor este mai redus decât în cazul modelelor mai ieftine, cum ar fi Huawei P10 lite. De asemenea, aplicațiile incluse tind să fie mai utile, ceea ce este grozav. Iată lista cu aplicațiile preinstalate pe Huawei P10:

  • Backup - Face copii de rezervă pentru date personale precum contacte, mesaje, jurnale de apeluri telefonice, aplicații și conținut multimedia. Poți să salvezi copiile de rezervă pe un card SD, pe spațiul de stocare intern al smartphone-ului, pe un dispozitiv de stocare USB conectat la smartphone, sau pe calculator.

  • Booking.com - aplicația oficială a popularului serviciu de călătorie. Dacă nu te interesează, o poți dezinstala.

  • Compass - O aplicație de busolă care îți arată punctele cardinale.

  • Files - Un manager de fișiere pe care îl poți folosi pentru a vedea și accesa fișierele stocate pe smartphone.

  • Flashlight - O aplicație de tip lanternă care pornește blițul și te ajută să vezi în întuneric.

  • Gallery - Poate fi folosită pentru a vedea fotografiile pe care le-ai făcut cu camera smartphone-ului tău. Totuși, nouă ne place mai mult Google Photos.

  • HiCare - O aplicație dezvoltată de Huawei care îți oferă acces la servicii de tip suport clienți pentru smartphone-ul tău. O poți folosi pentru a găsi informații precum cel mai apropiat centru de service, să citești politica de garanție și să verifici starea garanției, să citești manuale și așa mai departe.

  • HiGame - Un portal care îți dă posibilitatea de a descărca jocuri selectate de Huawei pentru smartphone-ul tău.

  • HuaweiHealth - Oferă informații despre activitățile legate de sănătatea ta precum numărul de pași pe care i-ai făcut sau caloriile pe care le-ai ars.

  • Mirror - Pentru atunci când vrei să vezi cât de bine arăți dimineața. 🙂

  • Music - Redă cântecele pe care le ai stocate pe smartphone.

  • Notepad - O aplicație simplă cu care poți să iei notițe.

  • Phone Manager - Curăță smartphone-ul de fișiere inutile, cache și malware. Îți arată detalii despre datele mobile pe care le-ai consumat, permisiunile oferite aplicațiilor și așa mai departe. Merită menționat faptul că antivirusul este oferit în colaborare cu Avast.

  • Recorder - Înregistrează sunet folosind microfonul smartphone-ului.

  • Themes - Îți dă acces la o serie de teme pentru smartphone-ul tău. Merge doar dacă îți creezi un ID Huawei.

  • Todoist - primești un abonament de un an la acest serviciu de management al sarcinilor.

  • Videos - Un instrument simplu care îți arată clipurile video pe care le ai stocate pe smartphone.

  • Weather - Îți oferă prognoza meteo pentru regiunea ta sau pentru cea pe care o specifici.

Huawei P10
Huawei P10

Pe lângă aplicațiile preinstalate de Huawei, primești și toate aplicațiile Google care vin pe orice smartphone cu Android (Google Drive, Maps, Google Photos, etc) precum și aplicațiile oficiale pentru Instagram și Facebook.

Interfața EMUI de pe Huawei P10 este foarte plăcută, rapidă și personalizabilă. Ne place minimalismul său și facilită'i precum Aplicațiile gemene. Din păcate, există și ceva bloatware preinstalat, iar o bună parte din el nu poate fi dezinstalat. Din fericire, Huawei, a redus numărul aplicațiile preinstalate și multe dintre ele sunt utile.

Reclamă

Performanțe în testele sintetice

Prima aplicație de teste folosită este Vellamo, ea fiind dezvoltată de Qualcomm. În testele Multicore, se măsoară viteza procesorului atunci când execută mai multe sarcini simultan. Aici, Huawei P10 ne-a oferit scoruri impresionante. Alte saituri care au testat și Samsung Galaxy S8, au raport scoruri mai mici la S8 decât cele oferite de Huawei P10. Un start neașteptat de bun!

Huawei P10
Huawei P10

Am trecut la testele Metal din Vellamo, care măsoară viteza oferită când se folosește doar un nucleu din procesor. Unele aplicații nu sunt optimizate suficient pentru a folosi toate nucleele procesorului și de aceea acest test este important. Huawei P10 a obținut un scor excelent de 2737 puncte, puțin mai jos decât ceea ce oferă Samsung Galaxy S8.

Huawei P10
Huawei P10

Apoi, am verificat performanțele oferite în timpul navigării pe internet. Am folosit din nou Vellamo și testul său Browser test. Huawei P10 a obținut un scor fantastic de 5992 puncte, ceea ce înseamnă că orice sait se va încărca super repede pe acest smartphone.

Huawei P10
Huawei P10

Huawei P10 oferă și conexiuni de date 4G, așa că am rulat Speedtest pentru a vedea cât de rapidă este conexiunea mobilă la internet, oferită de acest smartphone în zona noastră. Rezultatele obținute au fost foarte asemănătoare cu ale altor smartphone-uri, testate în aceeași zonă.

Huawei P10
Huawei P10

Ne-am dus apoi la testele de gaming și am folosit aplicația GFXBench GL Benchmark. Am înregistrat rezultatele obținute în testele 1080p Car Chase Offscreen, 1080p Manhattan 3.1 Offscreen și 1080p T-Rex Offscreen. Am folosit doar testele 1080p deoarece rezoluția este standardizată la 1080p și asta ne oferă rezultate care pot fi comparate cu alte smartphone-uri cu ecrane și rezoluții diferite.

În testul 1080p Car Chase Offscreen, Huawei P10 a randat un număr de cadre similar cu Samsung Galaxy S7 edge. Este un rezultat bun pentru utilizatorii interesați de gaming pe telefon.

Huawei P10
Huawei P10

Al doilea test a fost 1080p Manhattan 3.1 Offscreen, unde Huawei P10 a randat 1589 de cadre. Și acest rezultat este foarte apropiat de Samsung Galaxy S7 edge.

Huawei P10
Huawei P10

Testul de gaming final este 1080p T-Rex Offscreen, care ne arată cât de rapid este telefonul când vine vorba de jocuri mai vechi, cu detalii vizuale mai puțin complexe. Din nou, Huawei P10 a obținut un scor foarte bun.

Huawei P10
Huawei P10

Concluzia testelor de gaming este că Huawei P10 este un smartphone bun pentru gameri și livrează performanțe asemănătoare unui Samsung Galaxy S7 edge.

Ultimul aspect semnificativ pe care-l testăm este cât ține bateria când telefonul este stresat la maxim, folosind aplicația PCMark și testul Work 2.0 battery life. Acesta execută sarcini precum navigarea pe internet, scrierea de documente, editarea de fotografii ș.a.m.d. Huawei P10 a rezistat 7 ore și 26 de minute. Este un rezultat mediu pentru un smartphone high-end. Alte telefoane precum Samsung Galaxy S8 reușesc să reziste 8 ore sau mai mult în același test. Totuși, în viața reală și scenarii de utilizare normală, Huawei P10 te va ține o zi.

Huawei P10
Huawei P10

Testele sintetice ne-au arătat că Huawei P10 oferă performanțe foarte bune. Când vine vorba de aplicații de zi cu zi, este comparabil cu Samsung Galaxy S8 iar când vine vorba de gaming, este foarte similar cu Samsung Galaxy S7 edge. Acestea sunt rezultate foarte bune dacă ne întrebi pe noi. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute de Huawei P10.

Care este părerea ta despre Huawei P10?

Acum știi atuurile și slăbiciunile smartphone-ului Huawei P10 și care este părerea noastră despre acest smartphone. La final, spune-ne și părerea ta. Este un telefon pe care l-ai cumpăra? Crezi că-ți oferă suficiente lucruri pentru prețul cerut? Îți plac fotografiile realizate de noi cu acest smartphone? Lasă un comentariu mai jos și spune-ne părerea ta.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii Recomandate