LG a dat startul revoluției aduse de televizoarele OLED, iar compania și-a consolidat numele de-a lungul anilor. Unul dintre cele mai bune modele din gama OLED 2023, lansată recent de LG, este LG OLED C3. Seria C este cea mai populară serie a companiei, deoarece tinde să îndeplinească toate condițiile necesare unul televizor bun, la un preț rezonabil. Dar are modelul LG OLED C3 de anul acesta toate caracteristicile necesare pentru a reuși? Citește această recenzie pentru a afla:
LG OLED C3: Pentru cine este o alegere potrivită?
LG OLED C3 este o alegere excelentă pentru:
- Persoanele care vor un Smart TV de înaltă calitate pentru a viziona filme
- Gamerii care folosesc console sau GeForce NOW
- Cei ce-și pot permite costul mai ridicat al unui televizor OLED
Pro și contra
Există multe lucruri bune de spus despre LG OLED C3:
- Calitate excelentă a imaginii
- Design frumos și minimalist
- Platformă software ușor de utilizat
- Este excelent pentru jocuri
- Calitate foarte bună a construcției
Cât despre dezavantaje, există doar câteva:
- Sistemul de sunet încorporat ar putea fi mai bun
- Lipsa unei aplicații Xbox Game Pass
Verdict
LG OLED C3 este un Smart TV excelent, care oferă o calitate foarte bună a imaginii. Este o alegere excelentă pentru vizionarea de emisiuni TV, filme și jocuri. Da, poți găsi televizoare OLED și mai luminoase și televizoare cu o calitate mai bună a sunetului, dar sunt și mai scumpe. Prin urmare, dacă vrei un televizor OLED bine echilibrat, cu un design minimalist și un preț mai bun decât cel al dispozitivelor concurente, LG OLED C3 este Smart TV-ul potrivit pentru tine. Ți-l recomand călduros pentru că sunt sigur că-ți va plăcea să-l folosești.
Despachetarea Smart TV-ului LG OLED C3
Gama LG OLED C3 include mai multe modele:
- LG OLED C3 42-inch (OLED42C31LA)
- LG OLED C3 48-inch (OLED48C31LA)
- LG OLED C3 55-inch (OLED55C31LA)
- LG OLED C3 65-inch (OLED65C31LA)
- LG OLED C3 77-inch (OLED77C31LA)
- LG OLED C3 83-inch (OLED83C31LA)
Am observat că acel cod de model diferă în funcție de regiunea în care este vândut. De exemplu, dispozitivul de 55 de inci pe care l-am primit pentru testare are codul de model OLED55C31LA în Europa și OLED55C3PUA în SUA. Totuși, cele două modele sunt identice în ceea ce privește specificațiile hardware. Cu excepția dimensiunilor și prețurilor diferite, toate modelele au specificații similare. Ambalajul pentru LG OLED C3 este simplu: primești o cutie mare de carton cu numele produsului imprimat pe ea, precum și detalii despre eficiența energetică a televizorului, dimensiunea acestuia, sistemul de operare și alte câteva caracteristici. Cutia cântărește 21,3 kg și are o dimensiune de 1360 x 810 x 187 mm. Televizoarele Smart TV mai mari din familia LG OLED C3 sosesc în cutii și mai mari, care cântăresc mai mult. Dimensiunile pe care le-am prezentat se aplică doar la modelul de 55”.
Atunci când manevrezi ambalajul, îți recomand să ai ajutor. Televizorul este greu și mare, iar scoaterea lui din cutie nu este ușoară. De exemplu, modelul de 55”, pe care l-am primit, are o dimensiune de 1222 x 757 x 230 mm, cântărind 16 kg. În interiorul cutiei, găsești următoarele elemente: Smart TV-ul propriu-zis cu cablul de alimentare atașat, telecomanda (cu două baterii AA incluse), suportul pentru televizor (format din mai multe componente), manualul de utilizare și alte pliante.
Experiența de despachetare este lentă și trebuie să fii atent din cauza dimensiunilor și greutății lui LG OLED C3. Despachetarea nu este complicată, dar este mai bine să fie făcută de două persoane, pentru a evita deteriorarea Smart TV-ului. Deși manualul de utilizare oferă instrucțiuni de instalare, mi s-a părut puțin dificil de urmărit. Cred că LG ar fi putut să facă o treabă mai bună și să ofere instrucțiuni de instalare mai simple.
Design și specificații hardware
LG OLED C3 are un panou OLED minimalist, de înaltă calitate, care arată uimitor atât aprins, cât și stins. Are o rezoluție 4K de 3840 x 2160 de pixeli și o rată de refresh de 100 Hz.
Panoul său are o grosime de doar 45 mm, iar marginile televizorului sunt foarte subțiri: doar 0,6 cm. Abia le observi atunci când stai în fața televizorului LG OLED C3, la o distanță normală de vizionare.
Suportul ridică televizorul cât să permită montarea majorității barelor de sunet, fără să blocheze ecranul. Cu toate acestea, dacă nu intenționezi să folosești o bară de sunet, vei fi mulțumit de difuzoarele încorporate de 40 de wați, ascunse pe spatele lui LG OLED C3, alături de toate porturile sale. Sunt incluse, de asemenea, un capac pentru panou și câteva cleme de plastic pentru gestionarea cablurilor. LG OLED C3 are un sistem de sunet cu 2,2 canale administrat de AI Sound Pro, care acceptă toate codecurile audio cunoscute.
Toate porturile se află pe spatele televizorului. Ai la dispoziție patru porturi HDMI 2.1, un port Ethernet, ieșire audio optică, trei porturi USB 2.0, un senzor infraroșu și două intrări pentru antene (pentru cablu coaxial și satelit).
Mai există și un slot pentru cartele CI în partea superioară, pe spatele televizorului, pentru conexiuni digitale de televiziune prin cablu. Spatele televizorului este realizat din metal texturat, șlefuit, iar un panou mare din plastic protejează toate intrările.
LG OLED C3 răspunde nevoilor gamerilor prin compatibilitatea cu tehnologiile G-Sync de la NVIDIA și FreeSync de la AMD. Acceptă, de asemenea, rate de refresh variabile și promite să ofere un timp de răspuns mai mic de 0,1 ms și latențe foarte mici.
LG OLED C3 vine cu certificări Dolby Vision, HDR10 și HLG, care atestă calitatea imaginii sale. În ceea ce privește conectivitatea, acesta oferă doar Wi-Fi 5 (mi-aș dori ca Wi-Fi 6 să devină o opțiune implicită pe Smart TV-urile 4K din zilele noastre), Bluetooth 5 și conexiuni Ethernet de 1 Gbps. Avem parte, de asemenea, de compatibilitate cu Apple AirPlay 2 și redare wireless pentru YouTube, Netflix, Spotify și alte aplicații. Din păcate, nu primim funcționalitate Chromecast completă.
Televizorul rulează pe webOS 23 și are un procesor α9 AI Processor 4K Gen6, care se ocupă de toate aspectele legate de calitatea imaginii și de upscaling. Modul său AI Picture Pro poate să identifice și să rafineze automat anumite elemente, precum fețele, pentru calități HDR mai realiste.
Acestea sunt toate cele mai importante specificații ale lui LG OLED C3. Dacă vrei și mai multe informații tehnice, le poți găsi pe pagina oficială a produsului: LG OLED evo C3 de 55''.
Experiența de utilizare a Smart TV-ului LG OLED C3
Configurarea televizorului LG OLED C3 Smart TV nu este dificilă, dar necesită ceva timp. Începi prin a alege limba pe care vrei s-o folosești și țara din care provii, prin a accepta termenii de licență și politica de confidențialitate, prin a conecta televizorul la rețeaua ta Wi-Fi și prin a adăuga un cont LG. Mai departe, setezi principalele caracteristici, precum Ai Picture Pro (controlează calitatea imaginii), AI Sound Pro (se ocupă de calitatea sunetului), Always Ready (un serviciu care oferă imagini de fundal optimizate, recunoaștere vocală și redare de muzică de pe dispozitivul mobil în timp ce televizorul este oprit), actualizările automate de software, Parental Locks, faci reglarea programelor și alegi aplicațiile recomandate pe care vrei să le instalezi.
După ce configurarea inițială este finalizată, te poți bucura în sfârșit de LG OLED C3 și de ce are de oferit: o calitate uimitoare a imaginii în rezoluție 4K. Procesorul α9 AI din generația a șasea a companiei se descurcă bine la upscaling, oferind astfel o claritate mai bună și îmbunătățind gama dinamică a tonurilor. Te bucuri de culori vii, nuanțe frumoase de negru și un contrast excelent.
Mi-a plăcut mai ales să urmăresc filme pe LG OLED C3, inclusiv filme mai vechi, care au avut de câștigat de pe urma capacităților de upscaling ale acestui Smart TV. Sunt curios dacă recunoști filmul la care mă uit în imaginea de mai jos. Funcția de upscaling merge foarte bine și în cazul emisiunilor TV, care nu sunt la rezoluție 4K, ceea ce face conținutul lor HD să arate mai clar și mai detaliat.
Singurul dezavantaj minor este că LG OLED C3 nu este la fel de luminos ca alte televizoare OLED și, pentru cea mai bună experiență de vizionare, trebuie să activezi Peak Brightness în setările sale.
Telecomanda LG are un design clasic, cu o mulțime de butoane. Deși unii oameni ar putea prefera o abordare mai minimalistă, mie mi-a plăcut s-o folosesc. Partea cea mai bună este felul în care muți cursorul pentru a parcurge rapid meniurile cu ajutorul rotiței încorporate.
Este ușor să navighezi prin interfața webOS cu ajutorul telecomenzii. Platforma software este stabilă și bine gândită. Nu este greu să te orientezi în setările televizorului și ai acces, de asemenea, la o platformă generoasă de aplicații.
Gamerii vor aprecia că LG OLED C3 funcționează excelent cu ultimele console (PS5 și Xbox One X) și că au, de asemenea, acces la serviciul de gaming în cloud GeForce NOW direct de pe televizor. Singurul lucru care lipsește este Xbox Game Pass. Primești, de asemenea, un Game Optimizer, care reduce latența ecranului, pentru a oferi o experiență de joc bună, indiferent de tipul de joc pe care-l joci.
Experiența software este completată de aplicația mobilă LG ThinQ pentru Android și iOS, care acționează ca un hub pentru toate dispozitivele tale inteligente LG. Atunci când o asociezi cu LG OLED C3, poți să-ți folosești smartphone-ul ca telecomandă pentru televizor, să redai imagini, videoclipuri și muzică de pe telefon pe televizor, să redirecționezi sunetul de pe telefon pe televizor și înapoi, să alegi portul de intrare activ pentru televizor sau să pornești de pe telefon oricare dintre aplicațiile TV instalate.
Difuzoarele încorporate pe LG OLED C3 oferă o experiență audio destul de bună. Însă, la fel ca majoritatea televizoarelor, acestea nu pot oferi prea mult bas. Deși difuzoarele nu sunt foarte puternice, ele inundă camera cu sunetul lor, cu frecvențe joase, medii și înalte destul de bine reprezentate. Din păcate, poți auzi unele artefacte sonore atunci când le setezi la volum maxim. Cred că, în cazul unui Smart TV atât de scump, este preferabil să achiziționezi un soundbar, pentru a obține o experiență audio similară calitativ cu cea video. Compania recomandă o bară de sunet LG integrată automat în sistemele audio ale televizorului prin modul AI Sound Pro.
O ultimă caracteristică care mi-a plăcut este Always Ready. O poți activa cu sau fără imagini de fundal. Eu prefer a doua opțiune. Această funcție închide ecranul atunci când apeși butonul de pornire de pe telecomandă, păstrând în același timp televizorul pornit, pentru a primi comenzi vocale, cereri AirPlay și așa mai departe. De asemenea, în timpul zilei, este plăcut ca televizorul să devină un spațiu care afișează artă în livingul tău. Sunt sigur că și altora le va plăcea.
Per total, LG OLED C3 este un Smart TV excelent, care oferă o experiență vizuală de înaltă calitate, indiferent de ceea ce faci pe el: te uiți la televizor, urmărești filme sau te joci.
Ce părere ai despre LG OLED C3?
Ai ajuns la finalul acestei recenzii și sunt curios să aflu ce părere ai despre LG OLED C3. Îți place acest Smart TV și ceea ce are de oferit? Te gândești să-l cumperi? Preferi un model cu o diagonală mai mică sau mai mare? Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-mi perspectiva ta.