Review Mercku M2 Hive: Sistemul mesh Wi-Fi modular!

recenzie
Review Mercku M2 Hive: Sistemul mesh Wi-Fi modular!
Rating

Mercku este un startup care a reușit să se finanțeze printr-o campanie de crowdfunding pe Indiegogo și să lanseze ceea ce ei numesc "cel mai puternic router MESH Wi-Fi din lume". Numele produsului este M2 Hive și este compus din cinci dispozitive: un router wireless M2 și patru stații M2 Bee care se conectează la router. Împreună, creează un sistem mesh Wi-Fi. Dacă te-ai plictisit de ce oferă brandurile consacrate din lumea produselor Wi-Fi, citește recenzia noastră despre Mercku M2 Hive și vezi ce are de oferit un startup:

Reclamă

Mercku M2 Hive: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest sistem Wi-Fi pentru toată casa este o alegere bună pentru:

  • Casele și companiile micii care vor o acoperire wireless mai largă, prin utilizarea unui sistem mesh Wi-Fi
  • Utilizatorii care apreciază un proces de instalare rapid și simplu
  • Persoanele care vor să-și controleze de la distanța sistemul mesh Wi-Fi, printr-o aplicație mobilă
  • Utilizatorii care vor în casa lor dispozitive Wi-Fi care arată bine

Pro și contra

Iată lucrurile care ne plac la Mercku M2 Hive:

  • Procesul de instalare este rapid și simplu
  • Design plăcut, cu o estetică discretă
  • Este ușor să îmbunătățești acoperirea Wi-Fi adăugând noduri M2 Bee ori schimbându-le amplasarea
  • Mercku îmbunătățește în mod activ firmware-ul, în fiecare lună
  • Descărcări rapide pe banda de 5 GHz

Există și neajunsuri de luat în considerare:

  • Expertul pentru instalarea rapidă nu detectează tipul conexiunii la internet. Dar poți configura conexiunea la internet după aceea
  • Nu oferă suport pentru conexiunile IPv6
  • Algoritmul de fast roaming merită îmbunătățiri
  • Portul USB 2.0 de pe routerul M2 este inutilizabil până când va fi lansată o versiune de firmware cu suport pentru el
Notă produs 3/5

Verdict

Mercku M2 Hive este un sistem mesh Wi-Fi inovator. Ne place design-ul său și modul în care este împachetat, dar și cât de rapid este procesul de instalare. Aplicația mobilă este ușor de configurat și folosit. Nu ar trebui să ai probleme în configurarea Mercku M2 Hive, chiar dacă ești novice. În plus, aplicația mobilă merge de oriunde de pe internet, dacă te autentifici cu un cont Mercku. Din păcate există și bug-uri care trebuie rezolvate prin actualizări de firmware. Compania lucrează în mod activ la dezvoltarea produsului și este lansat periodic firmware nou, ce adaugă noi funcții și îmbunătățește experiența de utilizare. Credem că Mercku M2 Hive încă nu și-a atins potențialul maxim. Firmware-ul său merită actualizat până ajunge la un stadiu de maturitate similar cu cel al produselor realizate de brandurile cunoscute din lumea produselor Wi-Fi.

Despachetarea sistemului mesh Wi-Fi Mercku M2 Hive

Sistemul Mercku M2 Hive are un router M2 și patru noduri M2 Bee. Fiecare este împachetat individual. Cutiile sunt mici și frumoase. Pe lângă logo-ul Mercku și numele dispozitivului cumpărat, găsești detalii despre caracteristicile hardware și o descriere a ce găsești în cutie.

Pachetul în care vine Mercku M2 Hive
Pachetul în care vine Mercku M2 Hive

Fiecare cutie roșie arată foarte bine, iar despachetarea este o experiență plăcută. Te simți de parcă ai deschide cutii cu piese LEGO pe care le vei folosi pentru a crea ceva distractiv. Imediat ce deschizi fiecare cutie, vezi dispozitivul dinăuntru.

Despachetarea Mercku M2 Hive
Despachetarea Mercku M2 Hive

În cutia routerului M2, găsești routerul, alimentarea sa, un cablu de rețea de 1 metru și ghidul pentru configurarea rapidă. În cutia fiecărui M2 Bee, găsești stația respectivă și ghidul pentru configurarea rapidă.

Mercku M2 Hive - ce găsești în cutie
Mercku M2 Hive - ce găsești în cutie

Modul în care este împachetat Mercku M2 Hive arată foarte bine, iar despachetarea este rapidă și plăcută. În pachet găsești tot ce ai nevoie pentru a trece la treabă.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

Dispozitivele care compun Mercku M2 Hive sunt toate dual-band, cu o lățime de bandă maximă teoretică de 300 Mbps pentru frecvența de 2.4 GHz și 867 Mbps pentru cea de 5 GHz. Acestea au suport pentru standardele Wi-Fi 5 și Wi-Fi 4 și oferă transferuri wireless 2x2 MU-MIMO. Atât routerul M2, cât și stațiile M2 Bee au procesoare cu un singur nucleu, la frecvența de 1 GHz, 128 MO de RAM și 1 GO spațiu de stocare pentru firmware. Acestea diferă în ceea ce privește înălțimea și greutatea: routerul M2 are 100 x 100 x 125,5 mm mărime și o greutate de 800 de grame.

Routerul wireless Mercku M2
Routerul wireless Mercku M2

Nodurile M2 Bee au o mărime de 60 x 60 x 66 mm și o greutate de 225 de grame fiecare. Pentru a le folosi, tot ce trebuie să faci este să le bagi în priză. Pe fiecare stație M2 Bee, găsești o lumină care semnalează starea lor și butonul roșu Reset.

O stație Mercku M2 Bee
O stație Mercku M2 Bee

Pe fundul fiecărui router M2, găsești mufa pentru alimentare, două porturi Ethernet la 1 Gbps, un port USB 2.0 și un buton Reset. Unul dintre cele două porturi Ethernet este folosit pentru a conecta sistemul Mercku M2 Hive la internet.

Toate cablurile conectate la un router wireless Mercku M2
Toate cablurile conectate la un router wireless Mercku M2

Dispozitivele care compun Mercku M2 Hive au un design atrăgător, perfect pentru sufragerii și birouri arătoase. Dacă nu vrei dispozitive butucănoase cu multe antene și leduri, îți va plăcea sistemul Mercku M2 Hive.

Poți afla mai multe detalii despre caracteristicile acestui produs, aici: Mercku M2 Hive System.

Configurarea și utilizarea sistemului wireless Mercku M2 Hive

Mai întâi, pornește routerul Mercku M2 și conectează-l la internet. Apoi, folosește aplicația Mercku din Google Play sau App Store, ori mergi la mywifi.mercku.tech în navigatorul tău web. La început, aplicația îți cere să alegi între Login și "Setup without login". Atunci când configurezi pentru prima oară Mercku M2 Hive, nu ai un cont Mercku, așa că singura alege practică este configurarea fără autentificare ("Setup without login").

Reclamă

Expertul pentru configurarea rapidă presupune alegerea unui nume și a unei parole pentru Wi-Fi, introducerea parolei pentru administrare și adăugarea nodurilor M2 Bee. Routerul Mercku M2 nu detectează automat tipul conexiunii tale la internet. Astfel, nu am fost conectați la internet la finalul configurării rapide. A trebuit să o configurăm după aceea, din interfața de administrare.

Configurarea Mercku M2 Hive
Configurarea Mercku M2 Hive

O funcție utilă este faptul că nodurile M2 Bee sunt preconfigurate de producător să funcționeze împreună. Astfel, după ce ai configurat routerul M2, adăugarea în rețea a nodurilor M2 Bee presupune doar să le bagi în prize. Sistemul mesh Mercku M2 Hive se construiește automat pe măsură ce pornește fiecare stație M2 Bee. Mulți utilizatori vor aprecia simplitatea acestui proces. Accesarea firmware-ului de pe Mercku M2 Hive este facilă, atât dintr-un navigator web, cât și din aplicația mobilă Mercku. După configurarea inițială, lucrezi cu un firmware primitiv, cu foarte puține opțiuni de configurare, disponibil doar în engleză și chineză. Nu am fost impresionați de această versiune.

Firmware-ul inițial de pe Mercku M2 Hive
Firmware-ul inițial de pe Mercku M2 Hive

Îți recomandăm să faci cât de repede o actualizare de firmware către cea mai nouă versiune, deoarece primești multe îmbunătățiri și opțiuni avansate, care lipsesc din versiunea inițială de firmware. Un aspect de reținut este faptul că la început actualizezi mai întâi firmware-ul de pe routerul M2, iar apoi pe cel de pe nodurile M2 Bee. Astfel, faci două actualizări și trebuie să aștepți ca sistemul M2 Hive să se repornească de două ori. După ce instalezi firmware-ul nou, procesul de actualizare este îmbunătățit și toate dispozitivele M2 Hive se actualizează simultan, fiind nevoie de o singură repornire, ceea ce este foarte bine.

Actualizarea firmware-ului pentru Mercku M2 Hive
Actualizarea firmware-ului pentru Mercku M2 Hive

Noile versiuni de firmware introduc funcții noi pentru M2 Hive, inclusiv abilitatea de dezactiva funcția Smart Connect și de a folosi nume de rețea diferite pentru benzile de 2.4 GHz și 5 GHz. Un aspect care nu este utilizabil este portul USB 2.0. Deși acesta se găsește pe routerul M2, nu-l poți folosi pentru că firmware-ul nu este actualizat să-l folosească. Am contactat producătorul și ni s-a spus că au în plan să activeze portul USB în viitoare versiuni de firmware.

Interfața pentru administrarea Mercku M2 Hive
Interfața pentru administrarea Mercku M2 Hive

Este relativ simplu să te orientezi prin interfața de administrare. În noile versiuni, sunt și mai multe limbi disponibile. De exemplu, în versiunea de firmware 1.6.2, poți folosi M2 Hive în engleză, chineză, germană și olandeză. Pe măsură ce compania se extinde în noi țări, ne așteptăm ca numărul de limbi disponibile să crească.

Aplicația mobilă Mercku este simplă și ușor de folosit. Dacă folosești un cont în cloud-ul producătorului, poți să folosești aplicația pentru a controla rețeaua de oriunde de pe internet. Opțiunile disponibile în aplicație sunt aceleași din navigatorul web, ceea ce înseamnă că ai mereu control maxim, orice ai folosi pentru administrare.

Aplicația mobilă Mercku
Aplicația mobilă Mercku

Am conectat aproximativ 20 de dispozitive la rețea și ne-am bucurat de semnal puternic și viteze bune în toate camerele din apartamentul în care am făcut testele. Am conectat un PC desktop, laptop-uri tablete, smartphone-uri, prize și becuri inteligente, o consolă Xbox One și o imprimantă wireless. Am putut să partajăm conținut prin rețea fără probleme.

Atunci când am transferat date prin rețea, am măsurat și variabilitatea transferurilor atât pe banda de 2.4 GHz, cât și pe cea de 5 GHz. În captura de ecran de mai jos, poți vedea cum a evoluat viteza de transfer pe un laptop conectat la Wi-Fi pe banda de 5 Ghz, într-o cameră separată de un perete de routerul M2.

Variabilitatea unui transfer wireless gestionat de Mercku M2 Hive
Variabilitatea unui transfer wireless gestionat de Mercku M2 Hive

Am observat că funcția de roaming între nodurile din M2 Hive nu este mereu suficient de rapidă. De exemplu, în timp ce jucam un joc online pe smartphone (precum Clash Royale) și ne mișcam între camere, au apărut deconectări scurte de la serverele jocului, în timp ce smartphone-ul se reconecta la cel mai apropiat nod M2 Bee din sistemul M2 Hive. Cred că algoritmii de roaming rapid merită îmbunătățiți, pentru a oferi comutări fără întreruperi între noduri, în timp ce te deplasezi prin zona de acoperire.

Mercku M2 este ușor de instalat și folosit. Firmware-ul său evoluează continuu și adaugă noi caracteristici și îmbunătățiri pentru experiența de utilizare. Deși există bug-uri, primești o experiență de networking destul de bună de la acest sistem mesh Wi-Fi.

Dacă vrei să afli mai multe despre performanța wireless a Mercku M2 Hive și toate funcțiile avansate pe care le oferă, mergi la următoarea pagină a acestei recenzii.

Descoperă: Smarthome Hardware Recenzii Rețelistică Wireless