Recent, Motorola a lansat o serie de trei noi smartphone-uri cu Android din familia Edge 30: Neo, Fusion și Ultra. După ce am publicat review-ul modelului entry-level Edge 30 Neo, a venit momentul să analizăm și dispozitivul mid-range, Motorola Edge 30 Fusion. Promițând un design frumos, o experiență curată de utilizare a Android, camere bune și un chipset puternic, acest smartphone are toate șansele să facă mulți oameni fericiți. După ce l-am folosit zilnic timp de aproape o lună, sunt gata să-ți spun mai multe despre Motorola Edge 30 Fusion și de ce ar trebui să-l iei în considerare dacă ești în căutarea unui nou smartphone cu Android:
Motorola Edge 30 Fusion: Pentru cine este o alegere potrivită?
Acest smartphone este o alegere excelentă dacă:
- Vrei un smartphone elegant, cu un ecran frumos
- Ai nevoie de un smartphone cu Android puternic, care poate rula fără probleme orice aplicație sau joc
- Ești în căutarea unui smartphone care se poate încărca extrem de rapid
Pro și contra
Iată ce-mi place la Motorola Edge 30 Fusion:
- Ecran pOLED frumos cu luminozitate și rată de refresh ridicate (144 Hz)
- Aspect elegant, design cu stil și opțiuni de culoare rafinate
- Încărcare foarte rapidă prin intermediul încărcătorului Motorola TurboPower de 68 W inclus în pachet
- O interfață de utilizare apropiată de versiunea standard de Android și fără bloatware
- Camere competente, capabile să realizeze fotografii de bună calitate și clipuri video la rezoluție înaltă
- Protecție IP52 împotriva prafului și a picăturilor de apă
După părerea mea, acest smartphone are două dezavantaje:
- Nu poate fi încărcat wireless
- Nu are o cameră telefoto
Verdict
Motorola Edge 30 Fusion este un smartphone cu Android remarcabil din orice punct de vedere. În schimbul unui preț rezonabil, primești un dispozitiv elegant, cu un ecran frumos, camere bune și un chipset excelent, care dispune de un procesor puternic și de o unitate grafică foarte competentă. Ca să nu mai vorbim de cât de repede îl poți încărca; sunt puține dispozitive care se pot compara cu el. Cred că ar trebui cu siguranță să te uiți la Motorola Edge 30 Fusion dacă ești în căutarea unui dispozitiv cu Android echilibrat, care poate face totul și arată, de asemenea, bine. 🙂
Despachetarea lui Motorola Edge 30 Fusion
Motorola Edge 30 Fusion este livrat într-o cutie robustă din carton gros reciclat. Pe capacul de sus, poți vedea logoul Motorola și numele smartphone-ului Android din cutie. Apoi, pe partea laterală, Motorola te anunță cu mândrie că ambalajul este ecologic. Este ceva îmbucurător și o practică la care ar trebui să adere mai mulți producători. Găsești mai multe detalii despre smartphone pe un abțibild lateral și pe partea de jos a cutiei.
În interiorul cutiei, se află smartphone-ul Motorola Edge 30 Fusion însoțit de un pachet generos de accesorii: un încărcător rapid de 68W, un cablu USB Type-C to Type-C, o husă din silicon transparent, o agrafă pentru scoaterea cartelei SIM și o serie de documente (manual de utilizare, garanție, informații de siguranță).
Despachetarea smartphone-ului Motorola Edge 30 Fusion este o experiență satisfăcătoare. Apreciez cel mai mult că ambalajul este reciclat și reciclabil și că primești și un încărcător (foarte) rapid de 68 de wați.
Design și calitatea construcției
Motorola Edge 30 Fusion este un smartphone Android elegant și rafinat. Deși nu l-aș numi un telefon compact, nu este nici prea mare. Măsurând 158,48 mm în lungime, 71,99 mm în lățime și 7,45 mm în grosime, Edge 30 Fusion ar trebui să se potrivească oricui, cu excepția persoanelor cu mâini foarte mici sau cu degete scurte. În plus, este, de asemenea, un dispozitiv ușor, de 175 de grame.
Acum ceva timp, am analizat Motorola Edge 30 Neo, fratele mai mic al lui Edge 30 Fusion. Deși acel smartphone pare o alegere bună pentru tineri, prin culorile sale Pantone și designul său, Edge 30 Fusion este exact opusul. Acesta arată mai degrabă ca un dispozitiv „pentru adulți” și chiar și opțiunile de culoare subliniază acest sentiment. Este disponibil în patru culori: Albastru Neptun (Neptune Blue), Gri cosmic (Cosmic Grey), Auriu solar (Solar Gold) și Alb Aurora (Aurora White). Am primit în teste varianta Gri cosmic.
Singurele lucruri care întrerup calmul de pe spatele smartphone-ului sunt un mic logo Motorola gravat în mijloc, numele brandului Motorola înspre partea de jos și sistemul principal de camere, care ies în evidență în partea de sus. Toate camerele se găsesc în interiorul unui dreptunghi de dimensiuni relativ medii, împărțit în două zone distincte. În partea superioară se află camera principală de 50 MP, iar în cea inferioară se găsesc camerele ultrawide și de adâncime, precum și blițul cu led.
Ecranul folosește un panou pOLED frumos, capabil să afișeze peste un miliard de culori, iar luminozitatea sa este destul de impresionantă. Atât ecranul, cât și spatele smartphone-ului sunt acoperite și protejate de Corning Gorilla Glass 5, iar ambele părți sunt curbate simetric spre interior, încadrându-se într-o ramă subțire din aluminiu.
Ecranul are o mică gaură în zona de sus, în mijloc, unde se află camera frontală. În apropiere, pe muchia superioară dintre ramă și ecran, găsești, de asemenea, un decupaj lat și subțire pentru difuzor. Pe ramă, există o mică gaură pentru microfon (acesta este microfonul secundar) și o inscripție subtilă Dolby Atmos.
Pe marginea inferioară a smartphone-ului, se află difuzorul principal (puternic), portul USB Type-C, un microfon și compartimentul pentru cartela SIM.
Deși partea stângă este lipsită de butoane sau porturi, pe partea dreaptă a lui Motorola Edge 30 Fusion, găsești butoanele de pornire și de reglare a volumului.
Motorola Edge 30 Fusion este un smartphone cu Android elegant și sofisticat în același timp. Arată foarte bine și poate fi smartphone-ul potrivit pentru toți cei cărora le plac dispozitivele elegante.
Specificații hardware
Motorola Edge 30 Fusion este alimentat de un chipset puternic Qualcomm SM9350 Snapdragon 888+ 5G. Acest SoC (System on a Chip) este construit printr-un proces de fabricație de 5 nanometri și dispune de un procesor octa-core puternic (un nucleu Cortex-X1 care rulează la 2,99 GHz, trei nuclee Cortex-A78 care rulează la 2,42 GHz și patru nuclee Cortex-A55 care rulează la 1,80 GHz) alături de o unitate grafică Adreno 660.
În ceea ce privește memoria, Motorola oferă Edge 30 Fusion în nici mai mult, nici mai puțin de patru variante diferite. Îl poți achiziționa cu 8 GB de memorie RAM și 128 sau 256 GB de spațiu de stocare, sau poți alege varianta premium cu 12 GB de memorie RAM și 256 sau 512 GB de stocare flash. Cu toate acestea, trebuie reținut că smartphone-ul nu are slot pentru carduri de memorie, deci nu vei putea extinde ulterior spațiul de stocare. Dispozitivul pe care l-am testat avea 8 GB de RAM și 128 GB de spațiu de stocare.
Deoarece utilizează un chipset Snapdragon 888+ 5G, Motorola Edge 30 Fusion este compatibil cu rețelele 5G și 4G LTE. În plus, în funcție de regiune, smartphone-ul poate fi și dual SIM (nano), ceea ce înseamnă că poți folosi simultan pe el două numere de telefon.
Cu o diagonală de 6,55 inci și un panou cu ecran pOLED (plastic-OLED), ecranul lui Motorola Edge 30 Fusion este de top. Acesta poate afișa peste un miliard de culori la o luminozitate maximă de 1100 de niți. Are rezoluție FHD+ (1080 pe 2400 pixeli), rata de reîmprospătare este ridicată (144 Hz), iar densitatea pixelilor este mare (402 ppi sau pixeli per inchi).
Motorola Edge 30 Fusion este, de asemenea, bine echipat pentru fotografii și înregistrări video. Primești:
- O cameră principală de 50 MP (wide) cu o diafragmă de f/1,8, pixeli de 1,0 µm, autofocus multidirecțional cu detecție a fazelor (PDAF) și OIS (stabilizare optică a imaginii).
- O cameră secundară (ultrawide) de 13 MP cu o diafragmă f/2,2, un câmp vizual de 120 de grade, pixeli de 1,12 µm și autofocus.
- O cameră de adâncime de 2 MP cu o diafragmă de f/2,4.
- O cameră frontală selfie (wide) cu 32 de megapixeli, o diafragmă de f/2,5, pixeli de 0,8 µm și autofocus.
Un bliț led însoțește camerele din spate și, în timp ce camera principală poate înregistra videoclipuri la o rezoluție de până la 8K la 30 de cadre pe secundă (fps), cea frontală poate înregistra „doar” la 4K și 30 fps. Filmarea cu încetinitorul este, de asemenea, posibilă la 1080p și 120 fps și până la 960 fps la rezoluție 720p.
SFAT: Dacă te interesează cele mai bune setări pentru înregistrarea de clipuri video, este posibil ca acest articol să ți se pară interesant: Înregistrarea videoclipurilor în 1080p, 4K, 8K pe smartphone: Cum e ideal?
Autonomia telefonului Motorola Edge 30 Fusion este asigurată de o baterie mare Li-Po de 4400 mAh, care nu este detașabilă. După cum probabil ai intuit din secțiunea de despachetare a acestei recenzii, când am menționat încărcătorul inclus în pachet cu smartphone-ul, Motorola Edge 30 Fusion acceptă încărcare rapidă la 68 de wați. Teoretic, dacă-ți încarci telefonul timp de 10 minute, ai suficientă baterie pentru o zi de utilizare.
Pe partea de conectivitate, Motorola Edge 30 Fusion oferă compatibilitate cu Wi-Fi 6E tri-band (802.11ax pe benzile de 2,4, 5 și 6 GHz), Bluetooth 5.2 cu LE, GPS și NFC. Nu în ultimul rând, primești și un senzor optic de amprentă digitală sub ecran și toți ceilalți senzori esențiali, precum accelerometru, giroscop, proximitate și busolă.
Dacă vrei să consulți lista completă de caracteristici și specificații tehnice, vizitează această pagină web: Motorola Edge 30 Fusion.
Treci la pagina următoare ca să vezi cum a fost pentru mine să folosesc Motorola Edge 30 Fusion și să afli mai multe despre calitatea camerelor, performanțele în benchmarkuri și software-ul inclus.