Recenzie Motorola Moto G5S Plus: clasa de mijloc

recenzie
Recenzie Motorola Moto G5S Plus: clasa de mijloc
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului Motorola Moto G5S Plus

Prima impresie pe care o ai atunci când utilizezi telefonul pentru prima dată este că ai de-a face cu un telefon voluminos, dar robust. Spre deosebire de Motorola Moto Z2 Play, care are o grosime de aproximativ 6 mm și are nevoie de o grosime cât mai redusă pentru a utiliza Moto Mods, Motorola Moto G5S Plus nu are astfel de limitări, iar la o grosime de 8 mm am fi dorit să vedem o capacitate mai mare a bateriei.

Apelurile telefonice se desfășoară în condiții bune: sistemul de suprimare a zgomotului funcționează bine în medii zgomotoase și difuzorul este suficient de puternic. Nu am avut probleme de recepție. Calitatea sunetului la folosirea unor căști sau sisteme de sunet amplificate extern este bună, cu un volum echilibrat pe toată gama de frecvențe. La comutarea pe difuzorul integrat, telefonul are dificultăți la reproducerea sunetelor cu frecvențe medii și joase. Chiar și în comparație cu telefoanele sub zona sa de preț, difuzorul este mediocru.

Reclamă

Ecranul LCD IPS nu este, cel puțin teoretic, o tehnologie de ultimă oră, dar în practică acesta se comportă aproape la fel de bine ca ecranele unor dispozitive high-end. Densitatea pixelilor este suficientă (401 ppi), luminozitatea nu este o problemă în lumina directă a soarelui și, în afară de o ușoară pierdere de luminozitate la unghiuri de vizualizare extreme, ecranul Motorola Moto G5S Plus este ireproșabil. Telefonul are un "mod de noapte" pentru ecran, care modifică temperatura culorii pentru a reduce efortul ochilor și are, de asemenea, un profil opțional de culoare, mai viu, pentru cei cărora le plac culorile mai vibrante.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Combinația dintre procesorul Snapdragon 625, GPU-ul Adreno 506 și memoria de 4 GO este suficientă pentru ca orice aplicație să ruleze fluent pe ecranul Full HD. Nu am înregistrat încetiniri, deși am întâmpinat unele blocări în aplicații, blocări care, sperăm, vor fi rezolvate în curând. Telefonul se încălzește un pic în timpul sesiunilor intense de jocuri sau atunci când se utilizează încărcătorul TurboPower, dar nu trebuie să vă faceți griji, deoarece carcasa metalică are o conductivitate mai bună a căldurii decât plasticul, astfel încât componentele din interior beneficiază de o bună disipare a căldurii.

Cititorul de amprente își face treaba bine, cu o întârziere insesizabilă atunci când deblochează telefonul și o rată foarte bună de recunoaștere a amprentelor digitale. O caracteristică interesantă este că cititorul de amprente poate fi folosit și pentru a naviga în meniuri. Dacă navigarea cu ajutorul senzorului de amprentă digitală este activată, butoanele soft clasice din partea de jos a ecranului dispar, lăsând mai mult spațiu pentru imagini.

Încărcarea de la sub 5% până la 100% durează mai puțin de 90 de minute, iar acumulatorul ține cu ușurință o zi, chiar și la o utilizare mai intensă a telefonului. În condiții moderate de utilizare (la birou), am obținut aproape două zile de autonomie a bateriei din Motorola Moto G5S Plus, ceea ce este un rezultat foarte bun.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Motorola Moto G5S Plus este un telefon echilibrat, cu puține aspecte negative în utilizarea zilnică. Operarea cu o singură mână este dificilă pentru persoanele cu mâini mici și medii, iar lipsa unui led de stare este dezamăgitoare, mai ales că telefonul are bliț cu led pentru camera frontală.

Experiența de utilizare a camerelor foto de pe Motorola Moto G5S Plus

Motorola Moto G5S Plus are un sistem cu două camere principale, a doua fiind folosită pentru a capta informații adiționale de adâncime. Sistemul îmbunătățește imaginile adăugând estompare în fundal (echivalentul unei deschideri mai mari a diafragmei), asemănător cu sistemul de la Samsung Galaxy Note 8. Sistemul de camere are, de asemenea, un bliț cu led dublu, suficient de puternic pentru portrete de noapte. Din păcate, nu există stabilizare optică a imaginii.

Interfața este simplă, cu unele setări ușor accesibile, cum ar fi blițul, activarea/dezactivarea HDR, temporizatorul și modul de noapte. Puteți accesa opțiuni mai avansate în modul Pro, deși nu ne așteptăm ca mulți utilizatori să utilizeze setările avansate. Panoramele orizontale și verticale sunt realizate cu ușurință în modul Panorama.

Fotografiile realizate în condiții bune de iluminare sunt detaliate, iar reproducerea culorilor este bună, deși puțin suprasaturată. Modul HDR face o treabă bună, crescând intervalul dinamic al imaginilor, cu îmbunătățiri clare față de fotografiile standard. Mai jos puteți vedea efectul dramatic pe care modul HDR îl are asupra unei imagini fotografiate în iluminare destul de slabă (stânga - HDR dezactivată, dreapta - HDR activă).

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Fotografiile în condiții de iluminare mai slabă au zgomot consistent și sunt, în general, de slabă calitate conform standardelor de astăzi, chiar și în comparație cu alte telefoane din aceeași gamă de prețuri. Modul Noapte schimbă setarea ISO, crescând cantitatea de lumină vizibilă dar reducând drastic calitatea imaginii când scena este într-adevăr întunecată, ca în exemplul de mai jos (stânga - modul noapte dezactivat, dreapta - modul noapte activat).

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Telefonul trece cu succes de testele legate de pozele macro, aparatul foto putându-se apropia destul de mult de subiect fără a pierde focalizarea.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Camera frontală nu are nimic special, dar își face treaba destul de bine și, datorită faptului că are un bliț dedicat cu led, există inclusiv posibilitatea unor "selfie" în medii slab luminate. De asemenea, camera are un mod Panoramă precum și deja banala opțiune de "înfrumusețare", pentru zilele în care aspectul feței nu cooperează (în cazul meu, în fiecare zi).

Sistemul de camere este capabil să filmeze videoclipuri cu o rezoluție de până la 4K la 30fps. Setarea standard este Full HD (1920 cu 1080 pixeli) la 30 fps (se poate înregistra însă și la 60 fps la această rezoluție). Există o setare de stabilizare a camerei pentru înregistrarea clipurilor video, dar aceasta se face în software (imaginea pe care o înregistrați este o imagine tăiată a scenei reale capturate de senzor). Mai jos puteți viziona un videoclip cu setările implicite și, dacă activați sunetul, veți putea evalua și capacitățile de înregistrare a sunetului.

Ca de obicei, puteți să aruncați o privire pe imaginile la dimensiunea reală pe care le-am făcut cu Motorola Moto G5S Plus. Extindeți albumul de mai jos pentru a le vizualiza.

În general, experiența de utilizare a camerelor foto nu a fost grozavă. Deși în condiții de iluminare bune fotografiile sunt corect expuse și au detalii bune, calitatea scade semnificativ în interior, în lumină artificială sau în condiții de iluminare slabă. Există, de asemenea, o întârziere semnificativă în capturarea și prelucrarea fotografiilor, fapt care vă poate face să pierdeți ocazia în cazul unor poze de moment. Funcția de accentuare a adâncimii imaginii are un efect deloc copleșitor și se întâmplă să nu recunoască subiectul fotografiei.

Reclamă

Android 7 Nougat și aplicațiile preinstalate

Motorola Moto G5S Plus vine cu sistemul de operare Android 7.1.1 (Nougat) și cu o interfață de utilizare foarte curată. Sistemul de operare și interfața de utilizator implicită Android nu au fost modificate, cu excepția câtorva aspecte minore, ceea ce este un lucru excelent în opinia noastră. Dacă doriți un sistem de operare curat pe telefon, Motorola este printre puținele mărci de care vin cu Android nemodificat.

Inițial sunt instalate 50 de aplicații iar spațiul de stocare disponibil este de aproximativ 23 GO, valoare bună dacă nu poți instala o cartelă MicroSD. Valoarea scade la aproximativ 21,9 GO după ce toate aplicațiile s-au actualizat.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Utilizarea medie a memoriei în cazul în care nu rulează alte aplicații este de 1,2 GO, iar lista de aplicații incluse este foarte scurtă. Avem Microsoft Outlook și o aplicație LinkedIn, precum și Moto, o aplicație simplă care controlează două caracteristici: Acțiuni Moto și Afișaj Moto.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Acțiuni Moto activează mai multe gesturi pe care le puteți utiliza pentru a efectua anumite activități, chiar dacă telefonul este blocat. Când este activată, scuturarea de două ori a telefonului va porni / opri lanterna, iar prin răsucirea încheieturii de două ori rapid, veți deschide aplicația camerei. Afișaj Moto facilitează afișarea notificărilor chiar și atunci când ecranul este oprit.

Ca de obicei, utilizatorul are acces la opțiuni avansate de notificare, de la modul în care sunt aranjate comenzile rapide în meniul de notificare la permisiunile individuale de notificare pentru fiecare aplicație.

Utilizatorul poate înregistra până la cinci amprente digitale care pot fi utilizate pentru deblocarea telefonului.

Am găsit câteva probleme cu interfața sistemului de operare, prima fiind faptul că nu există nicio modalitate de a afișa procentul bateriei în sau în apropierea indicatorului de baterie. A doua problemă este că, pentru că numai anumite modele de Motorola Moto G5S Plus au NFC, nu există o comandă rapidă în meniul drop-down pentru a porni și opri NFC. Pentru a activa sau a dezactiva funcția, trebuie să intri în Setări, o complicație inutilă. Dar, deoarece vorbim de Android și nu de iOS, ambele probleme pot fi rezolvate cu ușurință cu aplicații instalate ulterior.

De asemenea, am observat și câteva erori de aplicație și bug-uri, însă au existat puține și foarte multe dintre acestea ne așteptăm să fie rezolvate în viitor cu actualizări ale aplicațiilor și ale sistemului de operare.

Motorola Moto G5S Plus vine cu Android 7.1.1 Nougat. Interfața Android nu este modificată și nu există aplicații inutile incluse. Mulți utilizatori vor aprecia acest lucru. Există puține probleme și ele pot fi rezolvate cu ușurință cu aplicații instalate ulterior.

Performanțe în testele sintetice

Analizând specificațiile, ne așteptam rezultate medii la testele și, cu câteva excepții, telefonul s-a comportat așa cum ar trebui. Am început cu suita Vellamo și testele sale Metal și Multicore. Metal testează performanța single-core, în timp ce Multicore pune toate nucleele la treabă.

Rezultatele au fost conform așteptărilor, cu un scor de 1710 (Metal) și 1844 (Multicore). Rezultatele Multicore au fost sub cele ale modelului Huawei P10 Lite, dar sunt bune pentru gama de prețuri.

Apoi, am testat subsistemul grafic cu ajutorul suitei GFX Bench GL Benchmark. Motorola Moto G5S Plus a obținut rezultate respectabile în toate testele, grație procesorului grafic Adreno 506. Rezultatele testului pentru 1080p Car Chase Offscreen (224 de cadre) 1080p Manhattan Offscreen (608,8 cadre) și 1080p T-Rex Offscreen (1267 cadre) sunt similare cu telefoanele cu aceleași specificații și deasupra lui Huawei P10 Lite.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Revenim la suita Vellamo pentru testul Browser, pe care l-am rulat pentru browserul Google Chrome, pentru a evalua experiența de navigare. Din păcate, testul a refuzat să ruleze, fie din cauza unei probleme cu browser-ul Chrome, fie datorită incompatibilității aplicației cu telefonul. Am rulat, de asemenea, AnTuTu și Basemark OS II, iar rezultatele acestora confirmă existența unei probleme cu compatibilitatea cu browserul.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Am rulat apoi testul de baterie Work battery life de la PCMark pentru a vedea cât de mult poate ține bateria. Din păcate, deși testul de performanță Work 2.0 a funcționat și telefonul a reușit să obțină un scor de 4938, testul pentru durata de viață a bateriei nu a funcționat corect. Deoarece aveam nevoie de un punct de referință pentru comparare, am revenit la AnTuTu pentru testul bateriei.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Cu un scor de 8564 puncte, Motorola Moto G5S Plus este departe de a fi în top, dar în utilizarea de zi cu zi bateria rezistă cu ușurință mai mult de 24 de ore.

Testele sintetice relevă un nivel de performanță mai mult decât decent pentru Motorola Moto G5S Plus. Este un smartphone excelent atunci când vine vorba de activitățile zilnice. În plus, este capabil să ruleze jocuri la setări de bună calitate.

Care este părerea ta despre Motorola Moto G5S Plus?

Acum că ai aflat rezultatele testelor și ai citit concluziile noastre, ce părere ai despre Motorola Moto G5S Plus? Este un concurent bun în categoria de smartphone-uri cu performanțe medii? Are suficiente atuuri pentru a te convinge să îl cumperi? Scrie-ne opinia ta în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Smartphone Android Hardware Recenzii