Motorola a lansat un smartphone modular din familia Moto Z. Modular înseamnă că poți să îi atașezi magnetic diverse Moto Mod-uri care schimbă caracteristicile smartphone-ului. Există Moto Mod-uri pentru creșterea capacității bateriei, pentru fotografii mai bune, sau chiar și pentru a proiecta ecranul smartphone-ului pe perete. În ultimele câteva săptămâni, ne-am jucat cu Motorola Moto Z Play, ultimul smartphone mid-range cu Android din familia Z. De asemenea, am avut în teste și moto 360 camera, Hasselblad True Zoom și moto insta-share projector. În review-ul ce urmează, poți să citești despre Motorola Moto Z2 Play și ce are de oferit:
La ce este bun smartphone-ul Motorola Moto Z2 Play?
Motorola Moto Z2 Play este un smartphone excelent pentru:
- Cei care își doresc un smartphone modular care poate să se transforme în funcție de activitatea pe care vrei să o faci
- Oamenii care vor un smartphone mediu, de bună calitate și care să nu coste o avere
- Persoanele care au deja unul sau mai multe Moto Mod-uri și vor un smartphone care să fie compatibile cu ele
Pro și contra
Iată ce ne-a plăcut la Motorola Moto Z2 Play:
- Poți să îi atașezi diverse Moto Mod-uri, care să îi îmbunătățească anumite caracteristici precum calitatea fotografiilor, sunetul sau autonomia
- Calitatea construcției este excelentă, carcasa fiind realizată din metal
- Smartphone-ul este subțire și ușor
- Ecranul are culori puternice și o luminozitate ridicată, chiar și sub razele soarelui
Există și câteva aspecte negative:
- Camera principală a smartphone-ului poate să surprindă fotografii bune, dar nu are capacitatea de a stabiliza imaginea, așa că fotografiile și clipurile video sunt tremurate dacă nu reușești să ții smartphone-ul fix
- Moto Mod-urile sunt destul de scumpe și dacă vrei să îți cumperi câteva, prețul total crește semnificativ
Verdict
Motorola Moto Z2 Play este un smartphone mid-range cu Android. Are un procesor rapid, destul RAM și spațiu de stocare intern, un ecran bun și o carcasă de calitate, din metal. De asemenea, este capabil să facă fotografii bune (dacă reușești să compensezi lipsa stabilizării imaginii) și poate să ofere o experiență de utilizare de calitate. Nu reușește, totuși, să impresioneze în niciun aspect, cu excepția unuia: capacitatea sa de a lucra cu Moto Mod-urile. Dacă ai deja unul sau dacă intenționezi să îți cumperi Moto Mod-uri, atunci Motorola Moto Z2 Play este o investiție bună. Însă, dacă nu intenționezi să îți cumperi niciun Moto Mod, atunci poți să găsești smartphone-uri cu specificații similare dar la prețuri puțin mai mici sau smartphone-uri cu același nivel de preț dar mai bune decât Motorola Moto Z2 Play. Dacă vrei un smartphone modular cu un preț mediu și cu o performanță medie, Moto Z2 Play este o alegere bună. Nu uita însă: costul Moto Mod-urilor poate să crească rapid și, cu doar câteva în geanta ta, poți să sari ușor de limita de 1000 de dolari.
Caracteristici hardware și despachetare
Smartphone-ul Motorola Moto Z2 Play vine într-o cutie roșie de carton, cu niște ilustrații ce descriu niște cristale roșii. Pe partea superioară a cutiei, poți să vezi brand-ul Motorola și numele smartphone-ului, precum și faptul că el este compatibil cu Moto Mod-uri.
Pe spatele și pe una dintre lateralele cutiei, poți să găsești unele detalii despre smartphone, precum specificațiile hardware, culoarea, numerele IMEI și bandele radio suportate.
Pentru a ajunge la smartphone și la celelalte lucruri din cutie, trebuie să tragi în lateral suportul interior din cutia de carton. Primul lucru pe care îl vei vedea este smartphone-ul.
Pe lângă Motorola Moto Z2 Play, găsești și un încărcător și un cablu detașabil USB Tip-C, un ac pentru scos suportul de cartele SIM din telefon, un ghid de pornire rapidă și un document cu informații de securitate.
Motorola Moto Z2 Play este disponibil în două variante de culoare: Lunar Gray (Gri) și Fine Gold (Auriu). Modelul pe care l-am testat noi a este cel Fine Gold (Auriu).
Smartphone-ul are un ecran de 5,5 inci Super AMOLED cu rezoluție Full HD de 1920 x 1080 de pixeli și o densitate a pixelilor de 401 ppi. Ecranul este, de asemenea, protejat de Corning Gorilla Glass 3 împotriva zgârieturilor, prafului și căderilor. Smartphone-ul rulează cu un procesor puternic cu opt nuclee Qualcomm Snapdragon 626 cu o frecvență maximă de 2,20 GHz și o unitate de procesare grafică Adreno 506. Motorola a fost generoasă și din punct de vedere al memoriei: Moto Z2 Play oferă 3 sau 4 GO de RAM și 32 sau 64 GO de spațiu de stocare intern, în funcție de modelul pe care îl cumperi. Cel pe care l-am testat noi avea 4 GO de RAM și 64 de GO de memorie flash internă. Smartphone-ul suportă și un card microSD, pe care îl poți adăuga dacă vrei să crești capacitatea de stocare cu până la 2 TO. Autonomia lui Motorola Moto Z2 Play este oferită de o baterie nedetașabilă de 3000 mAh.
Camera de pe spate are un senzor de imagine de 12 MP, cu autofocus laser (până la 5 metri), PDAF (Phase Detection Auto Focus) și un bliț LED dual. Camera principală poate să înregistreze clipuri video la o rezoluție maximă de 4K, la 30 de cadre pe secundă. Motorola Moto Z2 Play are și o cameră frontală, cu un senzor de imagine de 5 megapixeli, opțiuni de înfrumusețare și, interesant, un bliț cu led.
Din punct de vedere al conectivității, Motorola Moto Z2 Play folosește două cartele SIM nano și se poate conecta la rețele mobile CDMA, GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSPA+ și 4G LTE.
Acest smartphone poate fi cumpărat în configurație Single-SIM sau Dual-SIM. Cel pe care l-am testat noi a fost versiunea Dual-SIM, însemnând că îți permite să folosești două cartele SIM în același timp (ambele trebuie să fie nano-SIM-uri). Însă, deși ambele cartele SIM se pot conecta la 3G WCDMA ori 4G LTE, doar una dintre ele poate fi conectată la 3G/4G o dată. Smartphone-ul lucrează într-o implementare Dual SIM Dual Standby, ceea ce înseamnă că, chiar dacă ambele cartele SIM sunt active atunci când nu le folosești, după ce preiei un apel pe una dintre ele, cealaltă devine inactivă.
Oferă, de asemenea, un port USB Tip-C cu suport USB 3.1, Bluetooth v4.2 LE + EDR și suport wireless dual-band pentru rețelele pe 2.4 GHz și 5 GHz, prin 802.11 a/b/g/n. Nu oferă suport pentru 802.11ac.
Motorola Moto Z2 Play beneficiază de informațiile pe care le colectează de la o serie de senzori: busolă, giroscop, accelerometru, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate și cititor de amprentă. Cititorul de amprente este montat pe partea din față a dispozitivului, sub ecran și are o formă ovală.
Motorola Moto Z2 Play este compatibil cu toate Moto Mod-urile. Acestea sunt dispozitive separate pe care le poți atașa magnetic la Moto Z2 Play și care îți pot transforma smartphone-ul într-un alt dispozitiv, cu noi puteri. De exemplu, poți să atașezi o cameră cu super-zoom, o boxă externă, un proiector, o cameră cu unghie de vizualizare de 360 de grade și așa mai departe. Am primit în teste inclusiv câteva dintre aceste Moto Mod-uri, despre care vom vorbi mai mult puțin mai târziu, într-o secțiune deparată a acestui review.
Motorola Moto Z2 Play este un smartphone mare dar subțire: are o dimensiune de 76,2 x 156,2 x 5,99 mm și o greutate de 145 grame.
Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile hardware ale acestui smartphone, vizitează-i pagina sa web oficială: Motorola Moto Z2 Play.
Motorola Moto Z2 Play este un smartphone cu specificații hardware medii: un ecran Full HD, 3 sau 4 GO de RAM și spațiu de stocare intern de 32 sau de 64 de GO. Dacă ai deja niște Moto Mod-uri, vestea bună este că Moto Z2 Play este compatibil cu toate.
Design și calitatea construcției
Motorola Moto Z2 Play este un smartphone care arată bine și pare să aibă o construcție de calitate. Carcasa este realizată în totalitate din metal, dar chiar și așa, telefonul este ușor și subțire. Dacă nu atașezi niciun Moto Mod la el, Moto Z2 Play are loc perfect în buzunarele tale. Partea frontală a dispozitivului este locul unde găsești ecranul, cititorul oval de amprente, în partea de jos și difuzorul pentru ureche, camera frontală și blițul în partea de sus.
Pe marginea din dreapta găsești butoanele obișnuite de volum și de pornire, iar pe marginea de sus găsești suportul de cartele SIM.
Pe marginea de jos se află portul USB 3.1 Tip-C și jack-ul audio de 3,5 mm.
Partea din spatele lui Motorola Moto Z2 Play este cu adevărat interesantă. Înspre partea de sus, găsești modulul camerei, ce iese în relief. Motorola a înghesuit inclusiv blițul cu led în acest modul al camerei.
Apoi, spre centrul părții din spate, poți să vezi un mic logo Motorola și, în partea de jos, 16 contacte mici și un magnet. Acestea sunt folosite de smartphone pentru a se conecta și atașa la Moto Mod-uri.
Atunci când nu este atașat niciun Moto Mod la el, smartphone-ul Moto Z2 Play este confortabil de ținut în mână. Marginile metalice sunt puțin rotunjite. Am apreciat poziționarea bună a cititorului de amprentă, care este ușor de găsit și atins. În plus, este și rapid la deblocarea smartphone-ului. Merită menționat că, dacă nu vrei să zgârii modulul camerei, poți să atașezi o copertă care protejează spatele smartphone-ului, deși îl face și puțin mai gros.
Motorola Moto Z2 Play este un smartphone cu Android care impresionează prin cât de ușor și de subțire este. Nu ne așteptam la asta de la un dispozitiv cu o carcasă metalică și cu un ecran de 5,5 inci. Design-ul este bun, deși nu are nimic deosebit care să îți atragă atenția. Telefonul îți dă o senzație plăcută când îl ții și încape în orice buzunar. Totuși, lucrurile se schimbă dacă adaugi un Moto Mod, deși Moto Mod-urile vin de obicei cu propriile huse și nu ar trebui să stea conectate la smartphone permanent.
Dacă vrei să citești mai multe despre experiența de utilizare oferită de Motorola Moto Z2 Play, camera sa, aplicațiile preinstalate și performanțele sale în benchmark-uri, citește pagina a doua din acest review.