Securitate pentru toți - Recenzie NordVPN

recenzie
Securitate pentru toți - Recenzie NordVPN
Rating

Este greu, dacă nu chiar imposibil, să trăiești fără internet în ziua de astăzi. Îl folosești chiar acum, pentru a citi acest articol. Dar ești oare în siguranță când ești conectat la internet? Ești sigur că suita ta de securitate te protejează împotriva fiecărui pericol? Nu se întâmplă asta și de aceea ai nevoie de un serviciu VPN care protejează și anonimizează conexiunea ta de internet. Există un număr din ce în ce mai mare de instituții, guverne și alte organizații care vor să știe absolut totul despre tine și ce faci online. NordVPN îți oferă un nivel suplimentar de securitate și anonimitate pe internet. Citește recenzia noastră pentru a afla dacă NordVPN este o alegere bună pentru tine:

Reclamă

Ce are NordVPN de oferit

Dacă ai studiat deja câteva soluții de VPN, probabil că ai auzit despre NordVPN. Acest serviciu VPN este administrat de Tefincom co S.A. din Panama. Compania a fost fondată în 2008, iar serviciul NordVPN a fost lansat în 2012.

Faptul că această companie se află în Panama este un mare avantaj în acest caz, deoarece serviciul poate funcționa nerestricționat de așa-zisele "legi Big Brother", iar compania poate furniza serviciul VPN fără a fi monitorizată de guvern. Chiar dacă Panama nu este o țară nordică, fondatorii NordVPN susțin că "numele a fost inspirat de idealurile nordice de încredere, siguranță, libertate și inovație".

Serviciul NordVPN este disponibil în trei variante, singura diferență fiind prețul lor:

  • abonamentul 1-month (lunar) costă 11,95 USD pe lună (aproximativ 47 de lei)
  • abonamentul 6-month (semestrial) costă 42 de USD pentru 6 luni sau 7 USD pe lună (aproximativ 166 și 28 de lei, respectiv)
  • abonamentul 1-year (anual) are un preț de 69 de USD pe an (aproximativ 273 de lei) sau 5,75 de USD pe lună (aproximativ 23 de lei)

Periodic, NordVPN are o ofertă și mai avantajoasă: un abonament bianual care costă 79 de USD sau 3,29 USD pe lună (313 și 13 lei, respectiv).

Dacă vrei să încerci serviciul lor de VPN, poți să o faci în mod gratuit, timp de trei zile: trebuie doar să te abonezi la versiunea gratuită de încercare. Indiferent de abonamentul ales, vei avea același funcții: viteză și lățime de bandă nelimitată, 1387 de servere în 61 de țări, suport pentru P2P, Onion Over VPN, tehnologia CyberSec împotriva malware-ului și reclamelor, criptare AES256, șase conexiuni simultane, iar traficul nu se înregistrează în fișiere de tip log (jurnal).

NordVPN
NordVPN

NordVPN este disponibil pe orice platformă care suportă măcar un tip de conexiune VPN. Există aplicații dedicate pentru Windows, Mac OS, Android și iOS, dar serviciul se poate accesa folosind funcția de conexiune VPN integrată în sistemul de operare (aici poți să citești cum se poate configura o conexiune VPN în Windows 10). Accesul se poate configura și pe Linux, Chome OS, Raspberry PI și un număr mare de routere și alte dispozitive de rețea, astfel protejând toată rețea. În recenzie ne vom concentra asupra aplicației NordVPN pentru Windows.

NordVPN este disponibil la nivel mondial și oferă servere criptate care îți permit să te conectezi în regiuni unde VPN-ul este limitat sau complet blocat, precum China.

Pe lângă versiunea gratuită de încercare de 3 zile, NordVPN mai oferă și o garanție de returnare a banilor de 30 de zile. Vei avea nevoie de un cont NordVPN gratuit pentru a folosi versiunea de încercare sau pentru a cumpăra un abonament.

Din punct de vedere al acoperirii globale, nu avem nimic de reproșat, deoarece NordVPN oferă peste o mie de servere în 61 de țări în Europa, America de Nord și de Sud, Africa, Asia și Oceania. Poți să te conectezi și la servere din Rusia, dacă vrei. Lista completă a țărilor, a serverelor și a calităților acestora găsești pe saitul NordVPN.

La cumpărarea unui abonament NordVPN poți să alegi dintr-o serie de metode de plată, precum PayPal, card de credit sau de debit, Bitcoin sau orice metodă de plată oferită de Paymentwall. Aceasta înseamnă că poți să te abonezi doar cu o adresă de e-mail, fără a fi nevoie de orice alte date personale.

Descărcare și instalare

Pentru a instala aplicația NordVPN pe Windows, trebuie să descarci și să pornești fișierul de instalare de 22.5 MO, numit NordVPNSetup.exe. Prin apăsarea butonului Install (Instalare), NordVPN va fi instalat pe calculatorul tău.

NordVPN
NordVPN

De asemenea, ca să funcționeze, NordVPN s-ar putea să îți ceară să permiți instalarea unui adaptor virtual de rețea - TAP-NordVPN Windows Adapter V9. Îți recomandăm să accepți acest lucru, prin alegerea opțiunii Install (Instalare), deoarece acest set de drivere este necesar pentru funcționarea aplicației.

Dacă ai și un alt software VPN instalat, adaptoarele virtuale pot intra în conflict și una sau ambele aplicații VPN pot deveni inutilizabile. Este recomandat să ai un singur client VPN instalat la un moment dat, pe un calculator cu Windows.

Primele noastre impresii despre NordVPN sunt excelente: serviciul oferă multe servere VPN din toată lumea, pe fiecare continent, chiar și în țări unde rareori găsești servere VPN. Procedura de instalare nu poate să fie mai simplă: trebuie să apeși doar un singur buton. NordVPN oferă o versiune gratuită de încercare de trei zile și există și o garanție de returnare a banilor de 30 de zile, deci poți să încerci liniștit fiecare funcție oferită. Confidențialitatea absolută este garantată în timpul abonării, datorită posibilității de a plăti cu Bitcoin.

Experiența de utilizare a NordVPN în Windows

La prima lansare a aplicației, NordVPN te întâmpină cu un ecran de autentificare: pentru a folosi serviciul VPN, ai nevoie de un cont și poți să te loghezi.

Reclamă

Introdu numele de utilizator și parola și apasă butonul Login now (Intrare în cont) pentru a intra în aplicație. Tot pe acest ecran poți să creezi și un cont nou dacă încă nu ai unul.

NordVPN
NordVPN

După ce intri în cont poți să vezi interfața de utilizare. Dacă vrei să te conectezi imediat la un server VPN, apasă butonul mare de sus.

NordVPN
NordVPN

NordVPN va alege automat cel mai rapid server disponibil și îți va arăta că procesul de conectare este în desfășurare.

NordVPN
NordVPN

Imediat ce se realizează conexiunea, butonul devine verde și se afișează un mesaj cu locația și adresa IP a serverului. Serverul va fi localizat și pe hartă. Dacă vrei să te conectezi la un server VPN, asta este tot ce trebuie să faci. Dacă vrei să te deconectezi, apasă din nou același buton.

NordVPN
NordVPN

Folosind metoda de mai sus, aplicația va alege automat cel mai rapid server disponibil, dar există și un Connection wizard (Expert de conectare), care poate face ca NordVPN să aleagă cel mai potrivit server pentru tine, iar tu poți să ajustezi acest proces. Bifează motivele pentru care vrei să folosești serverul VPN, iar aplicația se va conecta la cei mai rapid server care suportă fiecare serviciu ales de tine.

NordVPN
NordVPN

În anumite cazuri, s-ar putea să ai nevoie de un server dintr-o anumită țară. Ca să te conectezi astfel, apasă pe iconița din țara respectivă, iar NordVPN se va conecta automat. Există și o funcție avansată de alegere a serverului. Apasă pe fila Servers (Servere) pentru a-l accesa.

NordVPN
NordVPN

Aici vei găsi lista tuturor serverelor disponibile. La începutul listei vei găsi serverele tale favorite. Apăsând pe ea, aplicația se va conecta la cel mai rapid server dintre favoritele tale, însă poți și să deschizi lista favoritelor și să îl alegi pe cel pe care îl vrei. Pentru a adăuga sau a elimina un server din această listă, trebuie să apeși iconița în formă de inimă de lângă numele serverului. Sub serverele favorite găsești cinci categorii speciale de servere. Apăsând pe orice categorie vei iniția o conexiune la cel mai rapid server din categoria respectivă. Categoriile sunt următoarele:

  • Anti DDoS: aceste servere sunt recomandate pentru conexiuni mai stabile și sunt configurate pentru a rezista atacurilor de tip DDoS.

  • Dedicated IP server: poți să îți cumperi propria ta adresă IP de la NordVPN, astfel evitând blocările de adrese comune. Dacă ai o adresă proprie, poți să o folosești pe aceste servere.

  • Double VPN - conexiunea ta va trece prin două servere VPN înainte de a accesa internetul, astfel adăugând un nivel suplimentar de securitate

  • Onion over VPN - când folosești un server din această categorie, conexiunea ta va trece printr-un server Onion. Poți să citești mai multe despre această soluție de securitate pe blogul NordVPN.

  • P2P - Aceste servere au suport pentru traficul de tip peer-to-peer, de exemplu protocolul Bittorrent.

NordVPN
NordVPN

Sub aceste servere speciale vei găsi fiecare server NordVPN, în ordine alfabetică după țară. Pentru a te conecta la un server, apasă pe numele țării.

NordVPN
NordVPN

Interfața de utilizare NordVPN este foarte prietenoasă și ușor de folosit. Funcțiile se pot accesa cu ușurință și pe lângă conectarea la cel mai rapid server cu un singur clic, aplicația mai are și alte câteva funcții care ajută începătorii să găsească serverul cel mai potrivit nevoilor lor, fără a fi nevoie să modifici setări avansate.

Citește și a doua pagină a recenziei noastre pentru detalii despre opțiunile suplimentare oferite de NordVPN, precum și rezultatele testelor noastre de viteză. Acolo vei găsi și verdictul final pentru acest produs VPN.

Descoperă: Securitate Aplicații Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows