Atunci când asamblezi un PC performant, carcasa pe care o alegi este importantă. Aceasta nu influențează doar felul în care arată calculatorul tău, ci și cât de bine funcționează și cât de bine sunt răcite componentele hardware. NZXT H7 Flow este una dintre cele mai bune carcase de la NZXT, iar cel mai recent model din 2024 promite o ventilație excelentă, un design bine gândit și funcții ușor de folosit. Am petrecut ceva timp construind un sistem cu această carcasă și testând-o și aș dori să îți povestesc ce am descoperit. Dacă te gândești la NZXT H7 Flow pentru următorul tău sistem, continuă să citești pentru a vedea dacă este alegerea potrivită pentru tine:
NOTĂ: Această recenzie se referă la modelul din 2024 al carcasei de calculator NZXT H7 Flow, nu la modelul precedent de H7 Flow, din 2022, încă disponibil în magazine.
NZXT H7 Flow 2024: Pentru cine este o alegere potrivită?
NZXT H7 Flow este o alegere ideală pentru:
- Pasionații de tehnologie și gamerii care au nevoie de o ventilație și o răcire excelente
- Utilizatorii care intenționează să construiască sisteme high-end, echipate cu componente puternice
- Cei cărora le place un design minimalist, dar elegant
- Oricine apreciază ordinea obținută în urma unei bune gestionări a cablurilor
Pro și contra
După părerea mea, acestea sunt cele mai bune aspecte ale modelului NZXT H7 Flow:
- Design excepțional al ventilației, care ajută la răcirea hardware-ului chiar și în condiții de utilizare intensă
- Aspect minimalist, cu linii curate și cu un panou lateral din sticlă întărită
- Destul spațiu pentru plăci video mari, pentru mai multe dispozitive de stocare și pentru soluții de răcire avansate
- Experiență de asamblare simplă și soluții de gestionare a cablurilor bine gândite
Există și dezavantaje:
- Are doar două porturi USB-A și unul USB-C pe partea frontală, ceea ce ar putea fi prea puțin pentru unii utilizatori
- Comparativ cu unele produse concurente, care oferă caracteristici similare, NZXT H7 Flow este un pic mai scumpă
Verdict
NZXT H7 Flow 2024 m-a impresionat prin aspectul său plăcut și prin caracteristicile sale utile. Unul dintre lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult a fost cât de bine răcește toate componentele mele high-end, datorită ventilației sale de top. Dacă te preocupă menținerea funcționării fără probleme a sistemului tău, această carcasă este o alegere excelentă. Desigur, există câteva lucruri minore, pe care le-am observat și care nu sunt ideale. Porturile frontale sunt un pic limitate, iar costul său este puțin cam ridicat. Însă, dacă vrei o carcasă care nu numai că arată grozav, dar îți permite și să-ți asamblezi calculatorul cu ușurință și care face o treabă excelentă la răcire, merită cu siguranță să ai în vedere NZXT H7 Flow.
Despachetarea carcasei NZXT H7 Flow 2024
NZXT H7 Flow sosește într-o cutie de carton rezistentă, concepută pentru a o proteja bine împotriva dificultăților inevitabile ale procesului de expediere. Cutia include câteva schițe mari, alb-negru ale carcasei, precum și o imagine color mai mică. Deși designul este simplu, este eficient; a reușit să mă facă să fiu entuziasmat să o deschid și să încep să asamblez PC-ul mai devreme.
Despachetarea carcasei NZXT H7 Flow este destul de simplă, deși este posibil să vrei să rogi un prieten sau pe cineva din familie să te ajute. Asta deoarece cutia este destul de mare și de grea. Carcasa este bine protejată în interior, cu spumă groasă pe partea superioară și inferioară, iar panoul de sticlă este învelit în plastic, pentru a nu se zgâria. Împreună cu carcasa, găsești un manual de utilizare și sunt incluse și câteva accesorii - acestea sunt așezate cu grijă în interiorul carcasei.
Pentru a ajunge la accesorii, trebuie să îndepărtezi panoul lateral metalic. După ce este scos, poți vedea o cutie de carton fixată bine în interior.
În interiorul cutiei, găsești toate accesoriile necesare pentru a-ți monta hardware-ul. Acesta include șuruburi, suporturi și benzi de tip Velcro pentru a te ajuta să montezi totul.
Atunci când deschizi cutia, se remarcă calitatea și atenția la detalii. Carcasa de calculator NZXT H7 Flow pare rezistentă, iar designul său elegant îți atrage imediat atenția.
Design și specificații hardware
NZXT H7 Flow este fabricată din oțel de înaltă calitate și are panouri perforate pe partea frontală și superioară, pentru a crește ventilația. Partea stângă este fabricată din sticlă întărită, perfectă pentru a-ți expune sistemul construit, în timp ce panoul din dreapta este aproximativ trei sferturi oțel solid și un sfert plasă. Acest design optimizează ventilația pentru o răcire mai bună, dar ajută și la filtrarea prafului, pentru a-ți păstra sistemul curat și eficient. A, și mai există o parte bună: curățarea este floare la ureche, deoarece toate panourile pot fi îndepărtate cu ușurință și nu necesită unelte pentru asta.
Dimensiunea modelului NZXT H7 Flow este potrivită pentru o carcasă mid-tower și-ți oferă mult spațiu, fără să dea senzația că este prea voluminoasă. În cazul în care vrei să știi dimensiunile sale exacte, carcasa are 544 mm înălțime (inclusiv picioarele), 244 mm lățime și 468 mm adâncime și cântărește aproximativ 11,13 kg. Este compatibilă cu mai multe dimensiuni de plăci de bază, inclusiv ATX, Mini-ITX, Micro-ATX și chiar E-ATX (până la 277 mm), ceea ce-ți oferă o mulțime de opțiuni pentru a crea tot felul de sisteme.
În ceea ce privește spațiul liber pentru componente, poți monta pe H7 Flow plăci video mari, de până la 410 mm lungime, și coolere pentru procesor de până la 185 mm înălțime. Învelișul sursei de alimentare este compatibil cu PSU ATX, cu o lungime de până la 200 mm, ceea ce înseamnă, pe scurt, că poate fi folosită cu majoritatea surselor de alimentare de pe piață. În plus, opțiunile de stocare sunt generoase, cu spații de montare pentru până la patru unități de 2,5 inci și două unități de 3,5 inci.
După cum am menționat mai devreme, NZXT H7 Flow este fantastică atunci când vine vorba de răcire. Poți monta până la trei ventilatoare de 120 mm sau două de 140 mm pe panourile frontal și superior, plus un singur ventilator de 120 mm sau 140 mm în spate. Poți pune, de asemenea, până la trei ventilatoare de 120 mm în partea de jos, deși nu suportă ventilatoare de 140 mm acolo. De remarcat, carcasa include trei ventilatoare de 120 mm, deja instalate în partea din față. Acestea funcționează la 1.350 ± 150 RPM (rotații pe minut) și la un nivel de zgomot de 24,1 dBA, deci sunt relativ silențioase.
Dacă-ți place răcirea cu lichid, te-ar putea interesa că această carcasă este potrivită și pentru radiatoare mari - până la 420 mm în față, 360 mm în partea de sus și până la 140 mm în spate. Asta înseamnă că este o alegere excelentă dacă vrei să folosești coolere AIO voluminoase sau chiar bucle de răcire cu apă personalizate.
Panoul I/O frontal se află chiar în partea superioară a carcasei, ceea ce-l face ușor de accesat. Acesta este dotat cu două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, cu un port USB 3.2 Gen 2x2 Type-C (compatibil cu viteze extrem de rapide, de 20 Gbps) și cu o mufă audio de 3,5 mm. Această selecție de porturi îndeplinește elementele de bază și este plăcut să ai acel port USB-C de mare viteză pe partea din față. Însă unii utilizatori ar putea spune că nu sunt suficiente porturi, mai ales dacă trebuie să lucrezi cu mai multe dispozitive USB în același timp.
Dacă vrei să afli mai multe despre caracteristicile și despre specificațiile carcasei de PC NZXT H7 Flow, accesează pagina sa web oficială: NZXT | H7 Flow | Mid-Tower ATX Airflow Case.
NZXT H7 Flow nu numai că arată bine, dar oferă și specificații excelente. Ventilația sa pare bine gândită, materialele din care este fabricată sunt de înaltă calitate, iar interiorul carcasei este spațios.
Asamblarea unui PC în NZXT H7 Flow 2024
Când am scos din cutie NZXT H7 Flow, am fost nerăbdător să încep să asamblez. Pe de o parte, pentru că îmi place să construiesc calculatoare, iar pe de alta, pentru că acest nou PC era pentru echipa noastră. Mai exact, pentru colegul meu, Ciprian, care alesese singur tot hardware-ul. A, și deși carcasa arăta frumos la exterior, eram de fapt mai curios să văd cum va încăpea totul înăuntru. Iată cum a mers treaba:
Primul pas a fost instalarea plăcii de bază ASUS ProArt X670E-CREATOR WIFI, pe care am testat-o acum ceva timp. A fost foarte ușor să o montez în carcasă, deoarece nu a trebuit să ajustez nimic, pentru că toate suporturile erau deja în locurile potrivite. În plus, interiorul mare mi-a oferit suficient spațiu pentru a lucra, astfel încât întregul proces a mers ca uns.
Cu placa de bază la locul ei, am trecut la procesor. După ce am așezat AMD Ryzen 7 9700X în locașul său, a venit timpul pentru cooler: Ciprian a vrut să folosească un cooler cu aer Noctua NH-D15. Deși NZXT H7 Flow este compatibil cu radiatoare mari și coolere AIO, el preferă coolerele tradiționale cu aer. Vestea bună este că acest cooler încape fără probleme în interiorul carcasei, chiar dacă este destul de înalt, măsurând nici mai mult nici mai puțin de 165 mm în înălțime!
Următoarele pe listă au fost stickurile de memorie RAM - Kingston FURY Renegade DDR5-7200 32GB - care au fost un pic dificil de instalat, deoarece coolerul era deasupra lor. Însă, cu puțină grijă, am reușit să le pun la locul lor. Un sfat: Nu proceda ca mine; mai bine, montează coolerul pentru procesor ultimul, astfel încât să nu te încurce atunci când instalezi celelalte componente…
Deși a trebuit să lucrez din nou sub coolerul mare, montarea SSD-ului M.2 NVMe, un CORSAIR MP700 PRO de 2 TB, a fost relativ ușoară. Asta datorită designului inteligent al plăcii de bază, care include un sistem de eliberare rapidă pentru radiatorul din partea de sus a slotului SSD PCIe 5.0 principal.
Deși nu a fost cazul meu, dacă ai unități de stocare care folosesc SATA, merită menționat că le poți monta cu ușurință în compartimentul din spate al carcasei. Hard diskurile mai mari, de 3,5 inci, pot fi montate în spatele plăcii de bază, iar SSD-urile mai mici, de 2,5 inci, au un compartiment separat în partea inferioară din față.
La capitolul grafică, am montat un ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC Edition, o placă video care nu este imensă, dar nici mică. Are o lățime de aproximativ 123 mm și o lungime de 227 mm. Se potrivește perfect, ceea ce nu a fost o surpriză, având în vedere că H7 Flow este compatibilă cu plăci video de până la 410 mm lungime. Dacă intenționezi să te lauzi cu placa ta video, este demn de remarcat că această carcasă permite și montarea verticală. Însă, pentru asta va trebui să cumperi un kit suplimentar pentru montarea verticală a plăcii video: Vertical GPU Mounting Kit.
Instalarea sursei de alimentare a fost simplă, deoarece am folosit un Corsair RM850e complet modular, care are o lungime de 140 mm. Carcasa poate acomoda o sursă de alimentare cu o lungime de până la 200 mm, așa că nu am avut nicio problemă cu sursa de alimentare Corsair.
Un aspect pe care l-am apreciat aici, și care sunt destul de sigur că-ți va plăcea și ție, este că sursa de alimentare este ascunsă în compartimentul din spate al carcasei. Iar asta înseamnă nu numai că lucrurile arată ordonat, ci și că traseul cablurilor este mai simplu. Desigur, decupajele și spațiul generos din spatele suportului pentru placa de bază joacă, de asemenea, un rol în toate acestea.
Managementul cablurilor este o sarcină care îmi dă adesea bătăi de cap.🙂 Cu H7 Flow, a fost de fapt destul de ușor, și nu numai pentru zona sursei de alimentare menționată mai devreme. Asta pentru că această carcasă oferă canale largi pentru cabluri, o mulțime de puncte de prindere și curele Velcro premontate. Acestea din urmă sunt un detaliu foarte drăguț, ajutându-te să păstrezi totul ordonat și îngrijit.
După ce am instalat totul, am făcut un pas înapoi pentru a-mi admira munca. Panourile frontale și superioare din plasă conferă carcasei un aspect modern și asigură și ventilația, iar panoul lateral din sticlă întărită îți permite să etalezi toate componentele. Ce părere ai?
Per total, asamblarea unui PC în NZXT H7 Flow 2024 este o experiență satisfăcătoare. Designul carcasei face ca totul, de la instalarea plăcii de bază la managementul cablurilor, să fie relativ ușor. Îmi place cum a ieșit calculatorul, atât în ceea ce privește aspectul, cât și performanța. Singurul lucru pe care l-aș schimba ar fi să înlocuiesc ventilatoarele de pe coolerul procesorului cu unele negre. Doar pentru a obține acea imagine complet neagră. 🙂 Altfel, dacă ești în căutarea unei noi carcase de calculator, care să arate frumos, să ofere o ventilație excelentă și - foarte important - să te ajute să-ți construiești PC-ul cu ușurință, experiența mea spune că ar trebui să încerci NZXT H7 Flow.
Ce părere ai despre NZXT H7 Flow 2024?
Acum, că ți-am povestit experiența mea cu carcasa de calculator NZXT H7 Flow 2024, aș dori să aflu părerea ta. Ai cumpărat-o și ai folosit această carcasă pentru a-ți construi PC-ul? Ce aspecte ai apreciat și cum crezi că ar putea NZXT s-o îmbunătățească? Opiniile tale i-ar putea ajuta pe alții să decidă dacă NZXT H7 Flow este alegerea potrivită pentru următorul lor sistem.