Review OnePlus Nord 2 5G

recenzie
Review OnePlus Nord 2 5G
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului OnePlus Nord 2 5G

OnePlus Nord 2 5G are un ecran AMOLED cu o luminozitate bună, care-i plăcut de folosit atât afară, în lumina soarelui, cât și în spații închise. Un alt aspect pozitiv este faptul că este calibrat să redea corect spațiile de culoare DCI-P3 și sRGB, cu o acuratețe bună a culorilor. Rata de refresh de 90 Hz face ca totul să se simtă rapid și fluent. De asemenea, Oxygen OS v11.3 - versiunea personalizată de Android de pe telefon - oferă o experiență de utilizare foarte plăcută, fără bloatware și reclame enervante. Toate aplicațiile mobile merg bine, inclusiv jocurile.

Oxygen OS v11.3 este o versiune elegantă de Android

Oxygen OS v11.3 este o versiune elegantă de Android

Să asculți muzică și să vizionezi filme pe acest telefon reprezintă o experiență plăcută, chiar și fără căști. Totuși, sistemul de difuzoare de pe OnePlus Nord 2 5G nu este la fel de bun ca cele de pe telefoanele de tip flagship. Nu-ți recomandăm să-l dai la maxim, deoarece sunetele de frecvență înaltă vor deveni prea puternice. De asemenea, basul nu este chiar așa de bine definit cum se întâmplă pe telefoanele din zona mai premium. Dar să nu uităm că OnePlus Nord 2 5G are un preț mai accesibil decât telefoanele din zona flagship și unele compromisuri au fost necesare.

Cum arată un film pe OnePlus Nord2 5G

Cum arată un film pe OnePlus Nord2 5G

Apelurile telefonice realizate pe acest telefon sunt clare pentru ambele părți implicate în convorbire, iar recepția semnalului mobil nu a reprezentat o problemă. De asemenea, izolarea zgomotelor înconjurătoare pare să funcționeze și ea foarte bine.

Atât senzorul de amprentă (din partea de jos a ecranului), cât și recunoașterea facială sunt precise și rapide. Ce metodă de deblocare vei alege ține de preferințele personale.

Bateria nu reprezintă un punct forte al OnePlus Nord 2 5G, dar nu este nici o slăbiciune. Într-o zi normală de utilizare, nu va avea o problemă în a rezista cu o singură încărcare. Dacă nu-l utilizezi intens, telefonul poate ajunge și la o autonomie de două zile. Dar ceea ce te va impresiona de fapt va fi încărcarea rapidă de 65W. Poți să încarci telefonul de la 0% la 100% în 30-32 minute.

OnePlus Nord 2 5G este un smartphone bine gândit, care oferă ceea ce ai nevoie, de la un ecran de calitate, la deblocare rapidă, performanțe foarte bune și încărcare ultra-rapidă.

Reclamă

Experiența de utilizare a camerelor de pe OnePlus Nord 2 5G

Realizarea de fotografii pe OnePlus Nord 2 5G este o experiență rapidă și plăcută. Aplicația pentru camere oferă suficient de multe opțiuni de configurare și nu este greu de folosit. În mod implicit, camera principală face fotografii la 12.5 megapixeli. Dar poți activa opțiunea de a folosi cei 50 megapixeli din specificațiile telefonului. Totuși, nu-ți recomandăm să faci asta, deoarece nu vei observa o îmbunătățire a calității finale a fotografiilor. Cele mai bune rezultate sunt obținute tot cu rezoluția implicită.

Opțiunile oferite de aplicația pentru cameră

Opțiunile oferite de aplicația pentru cameră

Atunci când faci fotografii folosind camera principală, imaginile rezultate sunt satisfăcătoare, cu contrast bun, culori apropiate de realitate și o bună gamă dinamică. Dar dacă pornești HDR, rezultatele par ușor prea mult postprocesate și nu-ți recomandăm să utilizezi această funcție. De asemenea, modul de noapte oferă în general rezultate satisfăcătoare, cu o bună reproducere a culorilor și fără prea mult zgomot. Din păcate, OnePlus Nord 2 5G nu oferă zoom optic, ci doar digital. Rezultatele finale arată bine pe ecranul telefonului, dar nu și pe ecranul unui calculator. Astfel, calitatea fotografiilor scade destul de mult, chiar dacă faci un zoom de doar 2X. Atunci când faci fotografii de tip macro, te bucuri de o bună reproducere a culorilor, dar s-ar putea să nu fii încântat(ă) de cum se realizează focusul pe subiect. Selfie-urile au contrast și culori bune, dar separarea subiectelor nu e întotdeauna grozavă. Pentru a înțelege mai bine ce-ți oferă acest telefon când vine vorba de experiența foto, aruncă o privire peste galeria de mai jos:

Acest smartphone poate înregistra clipuri video atât cu camera principală, cât și cu cea ultra-wide. Dar rezoluția 4K la 30 cadre pe secundă este disponibilă doar pe camera principală. Rezultatele obținute arată bine atât în 4K cât și în 1080p, cu puțin zgomot și culori apropiate de realitate. Uite un exemplu în clipul de mai jos:

Deși stabilizarea electronică a imaginii este disponibilă pe ambele camere, stabilizarea optică este disponibilă doar pe cea principală și oferă rezultate mai bune. O problemă o reprezintă încă o dată zoom-ul digital, care oferă o experiență neplăcută atunci când faci înregistrări video precum cea de mai jos:

Poți înregistra clipuri video în slow-motion pe OnePlus Nord 2 5G și acestea tind să arate destul de bine, cât timp nu faci zoom. Pentru a vedea ce fel de rezultate obții, vizionează clipul de mai jos:

OnePlus Nord 2 5G oferă o experiență foto-video echilibrată. Pentru cele mai bune rezultate, nu-ți recomandăm să activezi HDR și nici să crești rezoluția la 50 MP. E o idee mult mai bună să păstrezi setările implicite. Înregistrarea de clipuri video este o experiență destul de cool cât timp folosești camera principală și nu faci zoom. Per total, noi suntem mulțumiți de ce sistem de camere ne oferă OnePlus Nord 2 5G și credem că și tu vei fi la fel.

Reclamă

Android 11 și aplicațiile preinstalate

OnePlus Nord 2 5G vine cu Oxygen OS v11.3 - o versiune de Android 11 personalizată de OnePlus. Are unele funcții în plus pe lângă ce găsești în Android-ul standard, care eficientizează experiența de utilizare. Compania oferă doi ani de actualizări software pentru OnePlus Nord 2 5G și trei ani de actualizări de securitate. Această perioadă de suport nu este la fel de lungă precum cea oferită de Samsung, dar este mai mult decât cea oferită de majoritatea producătorilor din piață.

Sunt puține aplicații preinstalate

Sunt puține aplicații preinstalate

Un alt punct forte îl reprezintă faptul că acest telefon are puține aplicații preinstalate:

  • Clone Phone - o poți folosi pentru a-ți migra datele și fișierele de pe alt telefon pe noul tău OnePlus Nord 2 5G.
  • Community - o aplicație unde poți primi ajutor de la alți utilizatori OnePlus, schimba idei și ponturi de utilizare. De asemenea, ai acces și la magazinul OnePlus.
  • File Manager - o aplicație pentru administrarea fișierelor și folderelor de pe telefon.
  • Games - bună pentru optimizarea performanțelor jocurilor tale de pe telefon.
  • Netflix - serviciul de streaming de filme, care nu mai are nevoie de nicio introducere.
  • Recorder - poți face înregistrări audio folosind telefonul drept microfon.
  • Weather - cu toții avem nevoie de o aplicație care să ne ofere prognoza meteo.
  • Zen Mode - o aplicație care-ți monitorizează gradul de utilizare al telefonului și care te ajută să iei pauze.

Sistemul de operare Oxygen OS v11.3 de pe OnePlus Nord 2 5G are puține aplicații preinstalate și personalizări utile care completează experiența de utilizare oferită de Android 11. Telefonul va primi trei ani de actualizări de securitate și doi ani de actualizări software. Ne place abordarea companiei OnePlus și sperăm că și alți producători îi vor urma exemplul.

Reclamă

Performanță în benchmarkuri

Pentru a evalua cât mai obiectiv performanțele oferite de acest telefon și a-l compara cu celelalte, am rulat câteva benchmark-uri. Primul a fost Geekbench. OnePlus Nord 2 5G a avut un scor de 807 puncte în testele pentru un singur nucleu și 2714 puncte în cele pentru mai multe nuclee. Aceste scoruri plasează acest telefon aproape de versiunea europeană a Samsung Galaxy S20+.

Scorurile din Geekbench

Scorurile din Geekbench

Apoi am folosit PCMark for Android pentru a măsura cât de bine performează acest telefon în sarcini de productivitate. A obținut un scor de 8482 puncte, un scor puțin mai ridicat decât cel obținut de OnePlus Nord CE 5G.

Scorurile din PCMark pentru Android

Scorurile din PCMark pentru Android

În aplicația 3DMark am rulat testul Sling Shot. OnePlus Nord 2 5G a redat o medie de 55.10 cadre pe secundă, respectiv 40.20 și a avut un scor final de 7112 puncte, scor similar cu cel al unui Samsung Galaxy S20. Un rezultat excelent!

Scorul din 3DMark

Scorul din 3DMark

Pentru gamingul mobil, am rulat testele Car Chase și 1080p Care Chase Offscreen din GFXBench. OnePlus Nord 2 5G a redat o medie de 40 respectiv 46 de cadre pe secundă. Un alt rezultat pozitiv pentru utilizatorii interesați de gaming pe telefon. Deși acest telefon nu oferă același nivel de performanțe ca un telefon de tip flagship din 2021, totuși cipul său video este suficient de puternic pentru o experiență bună și la acest capitol.

Scorurile din GFXBench

Scorurile din GFXBench

Pentru a evalua autonomia oferită de OnePlus Nord 2 5G, am folosit testul PCMark Work 3.0 battery life cu luminozitatea ecranului la nivelul Auto. Bateria a ținut 14 ore și 2 minute.

PCMark Work 3.0 battery life test

PCMark Work 3.0 battery life test

Din păcate, nu avem conectivitate 5G în zona noastră, așa că nu am putut testa viteza datelor mobile pe acest smartphone.

Testele pe care le-am rulat pe OnePlus Nord 2 5G ne-au confirmat că telefonul oferă performanțe foarte bune pentru prețul cerut. SoC-ul MediaTek Dimensity 1200-AI, cu care este echipat acest telefon, este surprinzător de capabil, inclusiv pentru gaming, nu doar pentru productivitate și aplicațiile de zi cu zi.

Ce părere ai despre OnePlus Nord 2 5G?

Acum știi ce ne place și ce nu ne place la OnePlus Nord 2 5G. Este un telefon puternic, care poate concura de la egal la egal cu un Samsung Galaxy A72 5G. De asemenea, credem că este și un telefon echilibrat, care oferă un raport preț/performanță foarte bun. Înainte de închide acest review, spune-ne părerea ta despre OnePlus Nord 2 5G într-un comentariu.

Descoperă: Smartphone Android Hardware Recenzii Recomandate