Realme 10 este una dintre ultimele oferte ale producătorului chinez de smartphone-uri, care-și propune să ofere performanță și calitate de construcție ridicată la un preț accesibil. Acesta are un design elegant, un ecran impresionant, un procesor de nivel mediu și un set de camere foto care promit să realizeze fotografii și videoclipuri frumoase. Vrei să afli mai multe despre el și să vezi cum se descurcă smartphone-ul cu Android Realme 10 în realitate? Dacă da, ar trebui să citești această recenzie:
Realme 10: Pentru cine este o alegere potrivită?
Realme 10 este un smartphone cu Android pe care ar trebui să-l achiziționezi dacă:
- Vrei un telefon accesibil cu performanțe bune
- Îți dorești un smartphone frumos
- Ești în căutarea unui telefon cu o autonomie mare a bateriei și încărcare rapidă
Pro și contra
Iată ce-mi place la Realme 10:
- Ecran AMOLED luminos și colorat, cu o rată de refresh de 90 Hz
- Performanțe excelente în utilizarea zilnică
- Jocurile merg bine la setări grafice medii
- Baterie mare de 5000 mAh și autonomie foarte bună
- Încărcare rapidă și un încărcător de 33 W inclus în pachet
- Interfață de utilizare curată, bazată pe Android 12, care poate fi actualizată la Android 13
Există și câteva dezavantaje:
- Nu există o cameră ultrawide, iar calitatea foto/video este medie
- Nu are certificare pentru protecție la apă sau praf
- O parte din aplicațiile incluse sunt inutile
Verdict
Per total, cred că Realme 10 este un smartphone cu Android bun, care reușește să livreze ceea ce promite. Oferă performanțe bune, un ecran frumos, camere foto decente și o autonomie excepțională a bateriei. În plus, primești toate acestea într-un corp care arată bine, cu un design elegant, și la un preț accesibil. Deși s-ar putea să nu aibă unele caracteristici avansate sau specificații high-end pe care le au alte telefoane mai scumpe, acesta va oferi totuși o experiență de utilizare satisfăcătoare pentru majoritatea persoanelor.
Despachetarea lui Realme 10
Dacă ai mai avut un smartphone Realme, vei recunoaște instantaneu galbenul strălucitor al cutiei în care sosește Realme 10. Fonturile negre și fundalul galben sunt, la urma urmei, un fel de emblemă pentru Realme. Partea din față a cutiei este minimalistă, afișând doar numele modelului, în timp ce partea din spate prezintă detalii despre principalele caracteristici ale telefonului împreună cu unele dintre specificațiile mai tehnice ale acestuia.
La despachetarea lui Realme 10 ți se dezvăluie tot ceea ce primești: smartphone-ul, un încărcător rapid de 33W împreună cu un cablu detașabil USB-A către C, o husă de silicon transparent, un instrument pentru scoaterea suportului pentru SIM și două broșuri care conțin manualul de utilizare, detalii despre garanție și informații de siguranță.
Îmi place experiența de despachetare oferită de smartphone-ul Realme 10. Spre deosebire de alți producători, Realme nu-ți oferă doar smartphone-ul, ci și un pachet generos de accesorii ce include un încărcător rapid și o husă de protecție pentru telefon.
Design și calitatea construcției
Cu un ecran de 6,4 inchi, Realme 10 este un smartphone de dimensiuni mari, măsurând 159,90 mm în lungime și 73,30 mm în lățime. Totuși, este subțire și ușor, cu o grosime de 8 milimetri și o greutate de doar 178 de grame. Având în vedere dimensiunile sale, acest smartphone ar putea fi dificil de utilizat cu o singură mână, cu excepția cazului în care ai degete lungi. Cu toate acestea, dacă te-ai împăcat deja cu ideea de a fi posesorul unui telefon de mari dimensiuni, îți va plăcea, probabil, cât de suplu este Realme 10.
Modelul primit în teste a fost versiunea Clash White. Spatele său are o nuanță de alb plină de puncte sclipitoare, ce strălucesc în degradeuri de lumină. Trebuie să spun că arată frumos și aproape că m-a făcut să cedez tentației de a nu folosi husa din silicon inclusă în ambalaj. Mai există și o altă versiune de culoare pentru Realme 10, numită Rush Black, care pare să arate la fel de bine ca varianta albă.
Partea din față a lui Realme 10 este acoperită de Gorilla Glass 5 și este ocupată aproape în întregime de ecranul mare, care, datorită panoului AMOLED, arată foarte bine atât din punct de vedere al culorilor, cât și al luminozității. Marginile care înconjoară ecranul sunt rotunjite la colțuri și sunt, de asemenea, subțiri, cu excepția celei de jos, care este puțin mai groasă. Singurul lucru care rupe simetria este o mică gaură în colțul din stânga sus al ecranului, unde se află camera selfie.
Marginile lui Realme 10 sunt ușor înclinate, intrând în rama care pare a fi realizată din materiale plastice, la fel ca și spatele telefonului. Aderența este bună, totuși, iar marginile par destul de robuste. În partea de jos, găsești portul USB-C, difuzorul în dreapta, microfonul principal și o mufă audio de 3,5 mm în stânga.
Marginea stângă adăpostește suportul pentru cartelele SIM și MicroSD, iar pe marginea superioară nu există nimic, cu excepția microfonului auxiliar.
Butonul de pornire, care acționează și ca cititor de amprente, și cel de volum se află toate pe marginea dreaptă a lui Realme 10, spre partea de sus.
Sistemul principal de camere foto de pe spatele smartphone-ului este alcătuit din două locașuri mari și rotunde pentru camere și un mic bliț cu leduri. Îmi place designul în formă de inele al camerelor foto, deoarece pare și profesional, și simplu. Camerele ies în evidență nu doar în sens metaforic, ci și practic, obiectiv. Dacă nu pui smartphone-ul într-o husă, acesta se va clătina pe orice suprafață plană pe care-l așezi.
Per total, îmi place cum arată Realme 10, deoarece aspectul său exterior oferă atât frumusețe, cât și oarecare ordine și simplitate. Calitatea construcției pare, de asemenea, bună, iar smartphone-ul dă senzația că este bine făcut. Singurul lucru de care mă pot plânge este că Realme 10 nu are certificare de rezistență la apă sau praf, așa că este recomandat să ai grijă la aceste aspecte.
Specificații hardware
Realme 10 este echipat cu un chipset Helio G99 de clasă medie, realizat de MediaTek. Acesta este un SoC (System on a Chip) 4G (sistem pe un cip), construit pe un proces de fabricație subțire de 6 nm, care încorporează un procesor octa-core (două nuclee Cortex-A76 la 2,20 GHz și șase nuclee Cortex-A55 la 2,00 GHz) și o unitate grafică Mali-G57 MC2. În ceea ce privește memoria, smartphone-ul este vândut în diverse configurații cu 4, 6 sau 8 GB de memorie RAM. În ceea ce privește stocarea, poți achiziționa telefonul cu 64, 128 sau 256 GB de memorie flash internă UFS 2.2. Dispozitivul Realme 10 pe care-l analizez este echipat cu 8 GB de RAM și 128 GB de stocare.
Din totalul de 128 GB de spațiu de stocare, aproximativ 107 GB sunt liberi. Restul (21 GB) este ocupat de sistemul de operare și de aplicațiile implicite. Din fericire, poți extinde spațiul de stocare disponibil prin adăugarea unui card MicroSD. Apropo, deși Realme 10 este un smartphone dual SIM, care acceptă două cartele nano-SIM, cardul de stocare are slotul său dedicat în suportul SIM.
Ecranul lui Realme 10 se bazează pe un panou Super AMOLED cu o dimensiune de 6,4 inci, un raport de aspect de 20:9 și o rezoluție de 1080 pe 2400 pixeli. Asta se traduce printr-o densitate excelentă de 411 pixeli pe inch. În plus, acesta oferă și o rată de refresh ridicată de 90 Hz și o luminozitate maximă de 1000 de niți (candela pe metru pătrat). Ecranul este protejat de sticlă Corning Gorilla Glass 5 de înaltă calitate.
În ceea ce privește sistemul de camere, Realme 10 oferă o configurație cu două camere foto pe spate, precum și o cameră frontală:
- Camera principală (wide) are un senzor de 50 de megapixeli, o diafragmă de f/1.8 și PDAF (phase-detection autofocus).
- Camera secundară din spate este o cameră de adâncime cu 2 megapixeli și o diafragmă f/2.4.
- În față, camera selfie folosește un senzor de 16 megapixeli cu o diafragmă de f/2.5.
Atât camera frontală, cât și cea din spate acceptă HDR și modul panoramic, iar ambele pot înregistra clipuri video la o rezoluție de până la 1080p. Cea din spate poate face asta la 30 sau 60 de cadre pe secundă, dar cea din față este limitată la doar 30 de cadre pe secundă. Camerele din spate sunt, de asemenea, susținute de un bliț cu leduri. Din păcate, smartphone-ul nu oferă compatibilitate pentru rezoluții video mai mari și nu oferă nici OIS (stabilizare optică a imaginii).
În ceea ce privește compatibilitatea în rețea, poate vrei să știi că Realme 10 acceptă Wi-Fi 5 dual-band pe benzile de 2,4 și 5 GHz, dar nu este compatibil cu Wi-Fi 6. De asemenea, oferă Bluetooth 5.3 și, în funcție de regiunea de unde achiziționezi smartphone-ul, NFC. În ceea ce privește senzorii, pe lângă cititorul de amprente integrat în butonul de pornire, Realme 10 include și un accelerometru, un senzor de proximitate, o busolă și un giroscop.
Realme 10 este alimentat de un acumulator Li-Po nedetașabil cu o capacitate de 5000 mAh. Este o baterie mare, care ar trebui să țină smartphone-ul în funcțiune mai mult de o zi. În plus, telefonul acceptă și încărcarea rapidă, iar încărcătorul inclus în pachet poate asigura 33 W, ceea ce, conform promisiunilor companiei, duce bateria de la 0 la 50% în 28 de minute.
Dacă vrei detalii despre toate caracteristicile și specificațiile tehnice, consultă pagina oficială Realme 10.
Accesează pagina următoare a acestei recenzii pentru a citi mai multe despre experiența de utilizare oferită de Realme 10, calitatea camerelor sale, performanțele sale în benchmarkuri și software-ul pe care-l primești cu acest smartphone.