Review realme 11 Pro: Un telefon mid-range frumos!

recenzie
Review realme 11 Pro: Un telefon mid-range frumos!
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului realme 11 Pro

Este o plăcere să folosești realme 11 Pro datorită materialelor implicate în realizarea acestui telefon. Pielea vegană de pe spate este moale și oferă o aderență bună. În plus, realme 11 Pro va stârni cu siguranță priviri admirative și comentarii din partea celorlalți. Majoritatea celor care-l văd presupun că este un smartphone premium, mult mai scump ca în realitate. Felicitări lui realme pentru reușita în materie de design a acestui telefon. Ecranul este o altă caracteristică grozavă a lui realme 11 Pro: este mare, luminos și oferă o vizibilitate bună chiar și atunci când este folosit în exterior. Deși dimensiunea telefonului nu este o problemă pentru mine, lățimea și înălțimea ecranului pot fi o problemă pentru unii (precum copiii sau femeile), care trebuie să folosească două mâini pentru a naviga ușor.

Ecranul este mare și luminos

Ecranul este mare și luminos

Dar hai să fim realiști (🙂): acesta este un telefon în primul rând, și trebuie să funcționeze bine pentru a-i contacta pe ceilalți. În această privință, realme 11 Pro nu a oferit motive de nemulțumire. M-am bucurat de o recepție bună a semnalului, de conectivitate 5G și de voci clare în timpul convorbirilor telefonice.

Recepția mobilă este bună

Recepția mobilă este bună

Per ansamblu, performanța lui realme 11 Pro este bună. Navigarea în aplicații și în toate setările este rapidă și fluidă. Nu am avut probleme cu sarcinile zilnice sau cu redarea media, care au fost gestionate cu ușurință. Jocurile s-au comportat și ele decent, în special cele casual. Dacă ești de acord să folosești o calitate grafică medie sau, în unele cazuri, scăzută, jocurile complexe vor rula fără probleme și pe acest dispozitiv.

realme 11 Pro merge bine în jocurile casual

realme 11 Pro merge bine în jocurile casual

Difuzoarele stereo de pe acest telefon sună bine și sunt puternice și echilibrate. realme 11 Pro este bun pentru a asculta muzică sau a viziona filme. Ecranul său certificat HDR10+ ajută la experiența multimedia.

Experiența audio este destul de bună

Experiența audio este destul de bună

Și deblocarea lui realme 11 Pro merge bine atunci când folosești cititorul de amprente și deblocarea facială. Deși nu sunt cele mai bune pe care le-am văzut pe un smartphone, ambele sisteme sunt rapide și precise.

Îți poți debloca telefonul cu fața sau cu amprenta

Îți poți debloca telefonul cu fața sau cu amprenta

Bateria lui realme 11 Pro durează între o zi și jumătate și două zile de utilizare normală. Dacă îl folosești intens, s-ar putea să-ți ajungă doar o zi. Încărcarea nu este la fel de rapidă ca pe realme 11 Pro+ 5G, dar este suficient de rapidă. Compania spune că smartphone-ul se poate încărca complet în 47 de minute și poate ajunge la 50% în 18 minute. În cazul meu, bateria telefonului a ajuns de la 0 la 100% în 44 de minute, adică puțin mai repede față de timpul indicat de producător.

Cât de repede se încarcă realme 11 Pro

Cât de repede se încarcă realme 11 Pro

Experiența de utilizare a lui realme 11 Pro este una plăcută. Pentru un buget moderat, primești un smartphone cu aspect premium, cu o configurație hardware puternică, de nivel mediu, o autonomie excelentă a bateriei și o încărcare rapidă decentă.

Reclamă

Experiența de utilizare a camerelor de pe realme 11 Pro

Experiența oferită de camere este aspectul la care realme 11 Pro diferă cel mai mult de fratele său mai scump, realme 11 Pro+ 5G. În primul rând, acest telefon are mai puține camere și este capabil să facă fotografii în 100 de megapixeli, în loc de 200 de megapixeli. Are chiar și un mod dedicat 100M. Însă imaginile capturate nu par prea diferite de cele realizate în modurile obișnuite. Aplicația Cameră este identică pe ambele telefoane, cu opțiuni similare. Mi s-a părut ușor de navigat și de configurat.

Aplicația Cameră este ușor de folosit

Aplicația Cameră este ușor de folosit

Acest telefon face fotografii de bună calitate la lumina zilei, cu un contrast excelent și cu multe detalii captate, iar gama dinamică este înaltă. În cele mai multe cazuri, culorile arată natural, deși există anumite situații când poți observa o oarecare suprasaturare (culorile sunt prea vii sau puternice), iar, uneori, unele dintre ele au o tentă de galben.

Poți face fotografii bune cu realme 11 Pro

Poți face fotografii bune cu realme 11 Pro

realme 11 Pro se descurcă bine la fotografiile în condiții de iluminare slabă. Obții imagini cu multe detalii în zonele luminoase, dar unele detalii se pierd în zonele mai întunecate. Există, de asemenea, o oarecare granulație, dar nu prea mare, și o oarecare lipsă de contrast în jurul marginilor atunci când folosești modul de Noapte dedicat. Cu toate acestea, în majoritatea situațiilor, vei fi mulțumit de rezultatele pe care le obții.

O fotografie de noapte, făcută cu realme 11 Pro

O fotografie de noapte, făcută cu realme 11 Pro

Atunci când realizezi portrete sau faci selfie-uri, te vei bucura de o bună separare a subiectului de fundal, de un efect de blur decent și de o focalizare bună. În timpul zilei, portretele tind să prezinte culori naturale și texturi detaliate ale pielii. Însă, în condiții de iluminare slabă, luminozitatea și contrastul portretelor tale par puțin exagerate.

Portretele arată destul de bine

Portretele arată destul de bine

Pentru o perspectivă mai bună, poți găsi o galerie cu zeci de fotografii realizate cu realme 11 Pro, mai jos:

Realme 11 Pro

Atunci când vrei să înregistrezi videoclipuri cu realme 11 Pro, ia în considerare următoarele limitări:

  • Poți înregistra videoclipuri în rezoluție 4K, dar numai la 30 de cadre pe secundă și fără stabilizare optică a imaginii.
  • Cea mai bună idee este să filmezi în rezoluție 1080p. Poți alege între înregistrarea la 30 fps sau 60 fps și te poți bucura de stabilizarea optică a imaginii (OIS).
  • Camera selfie poate înregistra la o rezoluție maximă de 1080p cu o rată de cadre de 30 fps. În acest caz, beneficiezi de stabilizare electronică a imaginii, care este bună, dar inferioară celei optice (OIS), disponibilă pe camera principală.

Calitatea videoclipurilor înregistrate cu acest telefon este, în general, bună. De cele mai multe ori, te poți bucura de o reproducere fidelă a culorilor și a contrastului, precum și de o gamă dinamică ridicată. Totuși, stabilizarea optică a imaginii nu este extraordinară, iar unele videoclipuri pot fi sacadate.

Înregistrarea video pe timp de noapte funcționează și ea destul de bine. Există însă o oarecare granulație vizibilă, prezentă în zonele care nu sunt focalizate, și o oarecare lipsă de contrast în jurul marginilor. Clipul de mai jos ilustrează asta destul de bine. Acesta este înregistrat în 1080p, la 60 de cadre pe secundă.

realme 11 Pro oferă o experiență de înregistrare foto și video satisfăcătoare. Deși nu este la fel de bun ca realme 11 Pro+ 5G, este cu siguranță competent pentru un smartphone din gama sa de preț, iar majoritatea utilizatorilor vor fi mulțumiți de ceea ce primesc.

Reclamă

Android 13, realme 4.0 și aplicațiile incluse

realme 11 Pro rulează pe Android 13 cu interfața de utilizator realme 4.0 deasupra. Acest telefon va primi trei ani de actualizări de securitate și următoarele două versiuni mari de Android. Alți producători oferă suport software pentru perioade mai lungi. realme 4.0 este ușor de folosit și le este familiar tuturor utilizatorilor de Android. Acesta include, de asemenea, câteva „caracteristici speciale”, precum cele enumerate în imaginea de mai jos.

Câteva dintre caracteristicile speciale oferite de realme 4.0 UI

Câteva dintre caracteristicile speciale oferite de realme 4.0 UI

Pe lângă toate aplicațiile obișnuite de la Google, pe care le găsești pe Android, acest telefon include o mulțime de aplicații preinstalate:

  • Amazon Shopping: poți accesa magazinul Amazon local și cumpăra orice vrei; nu cred că le este foarte folositoare utilizatorilor din România.
  • App Market: o alternativă pentru Magazinul Play de la Google.
  • Bolt: cunoscuta aplicație de transport.
  • Booking: util pentru a planifica călătorii și a face rezervări la hotel.
  • BridgeRunIO: un joc de curse cu poduri, monetizat prin multe reclame.
  • Calculator: îți poate fi de folos atunci când matematica îți dă dureri de cap.
  • Clock (Ceas): face exact ce spune, adică arată cât este ceasul.
  • Clone Phone: te ajută să-ți migrezi datele de pe vechiul tău telefon.
  • Compass (Busolă): o aplicație simplă, care indică punctele cardinale.
  • Cornhole League: un joc ciudat, plin de reclame.
  • Crowd Rush 3D: un joc de platformă, unde trebuie să eviți capcanele și să te lupți cu inamicii, dar care este de asemenea plin de reclame.
  • Facebook: aplicația oficială a rețelei de socializare populară încă.
  • Games (Jocuri): un hub, unde poți găsi și gestiona toate jocurile instalate pe smartphone.
  • Genshin Impact: un joc gratuit de acțiune, de tip role-playing, disponibil pentru Android, iOS, PlayStation și Windows, cu un univers deschis în stil anime și un sistem de luptă bazat pe acțiune, cu magie elementară și schimbare de personaje.
  • Ice Cream Inc: un joc casual, în care faci înghețată. Și acesta este plin de reclame.
  • Internet: un browser web, cu o interfață de utilizare simplă.
  • Joom: un magazin internațional, de unde poți cumpăra tot felul de lucruri.
  • LinkedIn: aplicația cunoscutei rețele de socializare axate pe afaceri și locuri de muncă.
  • Music: o aplicație care te ajută să-ți gestionezi și să-ți asculți muzica.
  • My Files (Fișierele mele): util pentru gestionarea fișierelor și folderelor de pe smartphone-ul tău.
  • Notes (Note): o aplicație simplă de luat notițe, care-ți permite și să creezi liste de sarcini.
  • Phone Manager: te ajută să urmărești sănătatea smartphone-ului tău și să efectuezi optimizări.
  • Photos (Fotografii): aplicația galerie implicită de pe smartphone.
  • Recorder: îți permite să înregistrezi audio folosind microfoanele telefonului.
  • Royal Match: un joc în care decorezi castele și rezolvi puzzle-uri.
  • Screen Lock: face un singur lucru, și anume să-ți blocheze ecranul de îndată ce apeși pe această aplicație.
  • Spotify: celebrul serviciu de streaming de muzică.
  • TikTok: poarta digitală a rețelei sociale cu același nume.
  • ThiefPuzzle: un joc în care joci rolul unui hoț și trebuie să rezolvi tot felul de puzzle-uri pentru a fura obiectele pe care le dorești.
  • Videos: o aplicație relativ simplă, care-ți permite să redai videoclipuri stocate local.
  • Weather (Meteo): afișează prognoza meteo pentru zilele următoare.
  • Woodoku: un joc cu puzzle-uri logice, care-ți testează inteligența.
  • Zen Space: o aplicație concepută pentru a te ajuta să elimini tot ce-ți distrage atenția și să te concentrezi pe ceea ce contează. Cele două funcții ale sale, Deep Zen și Light Zen, reduc automat la tăcere toate notificările pentru o perioadă de timp stabilită, pentru a te ajuta să acorzi toată atenția activității tale și nu telefonului.

Există multe aplicații și jocuri preinstalate

Există multe aplicații și jocuri preinstalate

Deși interfața de utilizare realme arată bine și este ușor de utilizat și de personalizat, sunt incluse mult prea multe aplicații bloatware. Pregătește-te să dezinstalezi manual multe aplicații, dacă vrei un realme 11 Pro curat.

SUGESTIE: Dacă ai nevoie de ajutor cu asta, iată 4 moduri de a dezinstala aplicații pe Android.

Reclamă

Performanța în benchmarkuri

Este timpul să analizăm în profunzime performanțele oferite de realme 11 Pro și cum se compară cu alte smartphone-uri. Am început evaluarea lui realme 11 Pro cu Geekbench. Acest telefon a atins un scor de 944 de puncte în testele Single-Core și 2386 în testele Multi-Core. Aceste scoruri sunt aproape identice cu cele ale fratelui său mai scump, realme 11 Pro+ 5G, și cu cele ale lui Samsung Galaxy A34.

Rezultatele obținute în Geekbench 6

Rezultatele obținute în Geekbench 6

A doua aplicație folosită pentru evaluarea lui realme 11 Pro a fost 3DMark. În testul Wild Life, smartphone-ul a obținut 2305 puncte, iar în Sling Shot, a avut 5223 de puncte. Sunt scoruri rezonabile, care arată că poate rula fără probleme jocuri casual. Totuși, pentru jocurile mai pretențioase, este nevoie să reduci setările de calitate grafică pentru a obține o performanță bună.

Rezultatele obținute în 3DMark

Rezultatele obținute în 3DMark

Am măsurat un nivel similar de performanță în GFXBench. Am rulat testele Car Chase și 1080p Car Chase Offscreen, iar acestea au rulat la 22 de cadre pe secundă (fps) și, respectiv, 27 fps. Din nou, un rezultat decent.

Rezultatele obținute în GFXBench

Rezultatele obținute în GFXBench

Următoarea aplicație de benchmarking folosită este PCMark for Android, care măsoară performanța generală. În plus, aceasta poate ajuta și la determinarea autonomiei telefonului în condiții reale de utilizare. Scorul Work 3.0 performance atins de realme 11 Pro este puțin mai bun decât cel pe care îl obține un Samsung Galaxy A34. Bateria sa a rezistat, de asemenea, o durată impresionantă de 18 ore și 4 minute de utilizare continuă.

Rezultatele obținute în PCMark

Rezultatele obținute în PCMark

realme 11 Pro oferă, de asemenea, conectivitate Wi-Fi 6. Aplicația Speedtest de la Ookla a măsurat o viteză de descărcare de 723 Mbps și o viteză de încărcare de 783 Mbps. Acestea sunt pur și simplu excelente. La astfel de viteze, este foarte ușor să faci streaming de filme 4K, iar descărcarea jocurilor mari nu durează foarte mult.

Rezultatele obținute în Speedtest

Rezultatele obținute în Speedtest

Benchmarkurile pe care le-am rulat confirmă faptul că realme 11 Pro este un smartphone mid-range excelent. Performanțele sale în activitățile obișnuite sunt bune, conectivitatea prin Wi-Fi 6 este foarte rapidă, iar autonomia bateriei este excelentă. Singurul punct slab sunt jocurile pe mobil: este posibil să fie nevoie să reduci presetările de calitate grafică din jocurile tale dacă vrei un număr mare de cadre pe secundă.

Ce părere ai despre realme 11 Pro?

Acum știi mai multe despre realme 11 Pro, punctele sale forte și pe cele slabe. Mi-a plăcut să-l testez și să-ți povestesc experiența mea. Înainte de a închide această recenzie, spune-mi ce părere ai: Îți place acest telefon? Care este cea mai atractivă caracteristică a sa: prețul, designul sau hardware-ul? Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-mi.

Descoperă: Smartphone Android Hardware Recenzii Recomandate