Realme sunt cunoscuți în primul rând pentru că produc smartphone-uri cu Android la prețuri accesibile. Cu toate acestea, compania produce și vinde și accesorii pentru telefoane, inclusiv căști. În această recenzie, îți voi prezenta experiența mea cu noile Realme Buds Air 3, un set de căști true wireless care promit o bună anulare activă a zgomotului de fundal, o calitate excelentă a sunetului și o autonomie solidă a bateriei. Toate acestea la un preț accesibil, pe care mulți și-l pot permite. Dacă descrierea mea ți-a trezit interesul, citește această recenzie pentru a afla mai multe:
Realme Buds Air 3: Pentru cine sunt o alegere potrivită?
The Realme Buds Air 3 sunt o alegere excelentă dacă:
- Dorești calitate audio foarte bună la un preț rezonabil
- Vrei anulare activă a zgomotului de fundal
- Urmărești să-ți cumperi căști true wireless cu autonomie bună
Pro și contra
Iată ce-mi place cel mai mult la Realme Buds Air 3:
- Calitatea audio este foarte bună, iar toate frecvențele (joase, medii și înalte) sunt bine reprezentate
- Deși sunt făcute din materiale plastice, căștile par a fi solide
- Au certificare de rezistență la apă IPX
- Căștile sunt confortabile și ergonomice
- Funcția de anulare activă a zgomotului de fundal este una dintre cele mai bune pe care le-am testat
- Durata de viață a bateriei este bună
- Sunt compatibile cu Bluetooth 5.2, ABC și AAC
- Aplicația Realme Link este destul de utilă
- Prețul lor rezonabil
Există și unele dezavantaje care trebuie luate în considerare:
- Designul căștilor este destul de plictisitor
- Nu poți modifica volumul cu ajutorul comenzilor tactile
- Nu sunt compatibile cu codecul audio Bluetooth de înaltă calitate AptX
- Performanța microfonului în timpul convorbirilor telefonice în aer liber ar putea fi îmbunătățită
Verdict
Realme Buds Air 3 sunt o alegere potrivită dacă ești în căutarea unei perechi de căști TWS (True Wireless Stereo) bine construite și cu multe funcții. Acestea oferă o calitate audio excelentă, împreună cu o anulare activă a zgomotului de fundal eficientă și o autonomie bună a bateriei. Aplicația asociată, Realme Link, este, de asemenea, un plus, deoarece îți permite să reglezi sunetul și setările după bunul tău plac. Dacă nu ar fi fost problemele pe care le-am întâmpinat în timpul convorbirilor telefonice în aer liber, aș fi acordat căștilor Realme Buds Air 3 verdictul maxim de cinci stele. Dacă vrei niște căști care să ofere un sunet de calitate în timp ce asculți muzică și dorești să plătești un preț rezonabil pentru ele, atunci, poți achiziționa liniștit Realme Buds Air 3.
Despachetarea căștilor realme Buds Air 3
Realme Buds Air 3 sunt ambalate într-o cutie albă destul de mică, realizată din carton întărit. Pe partea din față a cutiei, poți vedea cum arată căștile și carcasa lor. De remarcat: imaginea reflectă destul de exact versiunea de culoare pe care ai cumpărat-o: albastru sau alb.
Pe partea din spate a cutiei, Realme oferă câteva detalii despre principalele caracteristici ale modelului Buds Air 3, precum și informații despre garanție și servicii de asistență pentru clienți.
Când deschizi cutia, vei găsi căștile împreună cu carcasa de încărcare, un cablu scurt USB-A la USB-C (16,6 cm), două seturi de pavilioane auriculare pentru căști (mărimile S și L; cel M este deja montat pe căști), ghidul de pornire rapidă, manualul de utilizare și garanția/ghidul de siguranță.
Experiența de despachetare oferită de Realme Buds Air 3 este o experiență plăcută. Primești tot ceea ce te-ai aștepta și, ca primă impresie, atât căștile, cât și carcasa de încărcare a acestora par a fi de bună calitate.
Design și specificații hardware
Realme Buds Air 3 arată bine, dar designul lor respectă aceleași linii tipice ale majorității căștilor TWS (True Wireless Stereo), așa cum au fost stabilite de modelul original Apple AirPods. Acesta este de fapt un lucru bun, deoarece forma căștilor este testată de mult timp și s-a dovedit deja a fi ergonomică. Realme Buds Air 3 este disponibil în două variante de culoare denumite Galaxy White și Starry Blue. Cea pe care am testat-o eu a fost cea din urmă, după cum probabil ai observat în imagini.
Fiecare dintre cele două căști Realme Buds Air 3 este formată din pavilion și partea care coboară pe lobul urechii. Pavilioanele auriculare sunt rotunde și ergonomice, iar tijele lor au forme cilindrice. Căștile sunt îmbrăcate din fabrică cu pavilioane auriculare de mărimea M, care ar trebui să se potrivească la majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, le poți înlocui cu oricare dintre cele de rezervă de mărime S sau L găsite în cutie, dacă canalele urechilor tale sunt mai subțiri sau mai late.
Căștile au pe tije senzori de atingere, care acceptă o varietate de acțiuni. Poți, de exemplu, să răspunzi la apeluri telefonice, să pui muzica pe pauză, să treci la următoarea melodie din lista de redare sau să comuți între anularea zgomotului, transparență și redarea standard a sunetului. Dar, similar cu multe alte căști de tip TWS, nu poți crește sau micșora volumul atingând Realme Buds Air 3. Va trebui să scoți smartphone-ul pentru a face asta.
Contactele electrice sunt situate în partea de jos a fiecărei tije. Din punct de vedere al designului, cred că este bine că sunt mici și nu foarte vizibile. Îmi place și designul carcasei de încărcare. Are o formă eliptică, iar în partea de sus a capacului există o zonă transparentă, asemănătoare sticlei, unde poți vedea logoul realme.
În interiorul husei, căștile rămân fixate ferm în locul lor, ajutate de mici magneți ascunși.
Trecând la aspectele mai tehnice, Realme Buds Air 3 oferă o anulare activă a zgomotului de fundal (ANC) de până la 42 dB, drivere dinamice de 10 mm pentru amplificarea basului, baterii care pot dura până la 30 de ore (folosind și carcasa) și se pot încărca rapid (10 minute în carcasă îți oferă 100 de minute de redare) și rezistență la apă IPX5 (doar căștile, nu și carcasa). La prețul de aproximativ 300 de lei, specificațiile tehnice sunt destul de impresionante!
https://www.youtube.com/watch?v=mOSjYJBXgPA
Potrivit Realme, anularea activă a zgomotului de fundal de 42 dB este posibilă prin utilizarea a două microfoane, unul pentru feedforward și unul pentru feedback. În plus, căștile beneficiază și de o tehnologie „de-wind”, care ajută la eliminarea zgomotelor nedorite provocate de vânt. Driverele dinamice de 10 mm pentru amplificarea basului folosesc diafragme LCP care, teoretic, sunt capabile să ofere voci clare și bas puternic. LCP este un acronim pentru Liquid Crystal Polymers (polimeri cu cristale lichide), un tip special de material care poate oferi într-adevăr o gamă audio dinamică foarte largă.
Conexiunea wireless cu dispozitivele tale se face prin Bluetooth 5.2, iar căștile sunt compatibile cu codecurile audio AAC și SBC, dar nu și cu AptX. În plus, dacă smartphone-ul tău permite, poți folosi Dolby Atmos cu aceste căști.
În ceea ce privește autonomia bateriilor și timpul de încărcare, potrivit Realme, fără husa de încărcare, căștile pot fi folosite timp de aproximativ 5 ore și jumătate cu modul de anulare a zgomotului sau de transparență activat și 7 ore în modul normal. Cu husa de încărcare, durata de redare se extinde la aproximativ 22 de ore cu modurile ANC/Transparency și 30 de ore în modul normal. Măsurătorile au fost efectuate de companie la un volum de 50% folosind AAC. Încărcarea se face rapid cu ajutorul unui cablu USB Type-C; este nevoie de 100 de minute pentru o încărcare completă, care include atât carcasa, cât și căștile. În cazul în care carcasa nu este conectată la un încărcător, căștile trec de la 0 la 100% într-o oră. Dacă te întrebi, nu, Realme Buds Air 3 nu sunt compatibile cu încărcarea wireless.
În ceea ce privește greutatea, fiecare cască are doar aproximativ 4 grame, în timp ce carcasa lor cântărește aproximativ 37 de grame. În total, asta înseamnă aproximativ 45 de grame, ceea ce este foarte puțin.
Dacă vrei să vezi toate specificațiile și caracteristicile oficiale, vizitează această pagină web: Realme Buds Air 3.
Îmi place felul cum arată Realme Buds Air 3, faptul că par a fi solide, au specificații tehnice excelente și sunt protejate împotriva apei.
Experiența de utilizare a căștilor realme Buds Air 3
După ce am scos căștile din carcasa de încărcare pentru prima dată, acestea au intrat automat în modul de asociere, așa că tot ce a trebuit să fac pentru a le conecta a fost să le selectez din lista de dispozitive Bluetooth disponibile pe smartphone-ul meu. Ulterior, pentru a asocia Realme Buds Air 3 cu alte smartphone-uri, trebuie să deschizi capacul carcasei de încărcare și să apeși pe butonul mic de pe partea laterală a acesteia timp de aproximativ trei secunde. Simplu.
Am folosit aceste căști timp de aproximativ două săptămâni, în fiecare zi, și pot spune cu încredere că se potrivesc foarte bine în urechile mele. Deși nu merg la sală, nu alerg și nu fac exerciții fizice în mod regulat (știu că nu este un stil de viață tocmai sănătos 🙂 ), fac aproximativ 20000 de pași zilnic. Am utilizat vârfurile de mărimea S pe Realme Buds Air 3 - cele mai potrivite pentru mine - iar acestea nu au căzut nici măcar o dată.
Realme Buds Air 3 fac o treabă destul de bună și la apelurile telefonice, deși acesta este un domeniu ce ar putea fi îmbunătățit, în opinia mea. De fiecare dată când le-am folosit pentru a vorbi la telefon, am putut auzi perfect persoanele de la celălalt capăt al liniei. Cu toate acestea, am avut câteva plângeri că ceilalți nu mă puteau auzi la fel de bine, mai ales când eram afară în aer liber. Așadar, lucrurile au stat foarte bine uneori, dar nu tot timpul.
Când vine vorba de redarea audio, de ascultarea de muzică sau chiar de vizionarea de filme, Realme Buds Air 3 sunt excelente. Sunetul pe care îl oferă este foarte bine echilibrat; toate frecvențele implicate sunt bine reprezentate. Basul este suficient de puternic; mediile și înaltele sunt clare, dar nu deranjante. În două cuvinte: perfect echilibrat.
În plus, modul în care se aude sunetul pe Realme Buds Air 3 poate fi reglat și mai mult pentru a oferi o experiență audio și mai bună cu ajutorul aplicației Realme Link. Aceasta este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iPhone. Pe lângă faptul că-ți permite să ajustezi diverse setări, cum ar fi acțiunile atunci când atingi căștile, aceasta îți permite să comuți între diferitele moduri suportate, cum ar fi anularea zgomotului de fundal sau transparența, precum și să configurezi automat ce frecvențe să fie amplificate și care nu. Te ajută chiar să verifici dacă pavilioanele auriculare pe care le-ai montat sunt cele mai bune pentru tine. Îți recomand călduros să instalezi și să folosești această aplicație pentru a profita la maximum de Realme Buds Air 3.
În cele din urmă, înainte de a încheia acest review, câteva lucruri despre autonomia căștilor Realme Buds Air 3. În primul rând, bateriile lor sunt destul de capabile. După cum știi, Realme promite o autonomie de 5 ore și jumătate folosind modurile de anulare a zgomotului de fundal sau de transparență la jumătate de volum. Am constatat că acest lucru este adevărat, deoarece cam atât au rezistat folosind ANC în timp ce ascultam muzică pe Spotify. Pentru prețul cerut de Realme și pentru anularea excelentă a zgomotului de fond, Buds Air 3 au o autonomie foarte bună. În plus, nu uita să pui la socoteală și faptul că este nevoie de doar 10 minute pentru a obține mai mult de o oră și jumătate de autonomie. Asta înseamnă că, în scenarii normale de utilizare, în care nu asculți efectiv muzică timp de 5 ore la rând, poți folosi Realme Buds Air 3 chiar și zile întregi înainte de a reuși să le epuizezi complet bateria.
Cred că Realme Buds Air 3 sunt niște căști stereo wireless excelente. În opinia mea, acestea oferă o calitate audio foarte bună și o anulare eficientă a zgomotului de fundal, precum și o bună autonomie a bateriei. Singurul punct slab este partea de convorbiri telefonice, unde lucrurile ar putea fi îmbunătățite.
Ce părere ai despre căștile realme Buds Air 3?
Sper că am reușit să te ajut să-ți faci o idee mai clară despre ce poți aștepta de la Realme Buds Air 3. În mare parte, experiența mea cu ele a fost bună și, pentru prețul lor, primești multe caracteristici și specificații tehnice excelente. Ce părere ai? Intenționezi să cumperi o pereche sau ai pus ochii pe o alternativă? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.