Review realme C51: Mare și cu un preț accesibil

recenzie
Review realme C51: Mare și cu un preț accesibil
Rating

Dacă-ți dorești un smartphone cu un ecran mare, o baterie generoasă, performanțe decente și un preț accesibil, ar fi bine să afli mai multe despre noul realme C51. Acesta este un smartphone cu Android de la Realme, o marcă chinezească, ce oferă dispozitive competitive la prețuri mai accesibile decât competiția. În această recenzie, voi analiza caracteristicile și specificațiile noului realme C51 și te voi ajuta să decizi dacă este alegerea potrivită pentru tine. Să începem:

Reclamă

realme C51: Pentru cine este o alegere potrivită?

Ar trebui să iei în considerare smartphone-ul realme C51 dacă:

  • Ești în căutarea unui telefon cu Android la un preț foarte mic
  • Ești un utilizator fără pretenții și tot ce-ți dorești este un nivel decent de performanță în activitățile zilnice
  • Vrei un smartphone cu o baterie mare și cu încărcare rapidă

Pro și contra

Iată aspectele pe care le consider avantaje la realme C51:

Vezi prețul:
  • Design atractiv
  • Ecran mare, care nu afectează vederea
  • Autonomie excelentă a bateriei
  • Beneficiază de încărcare rapidă, iar cutia include încărcătorul corespunzător
  • Preț accesibil

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

  • Ecranul are o rezoluție mică
  • Cititorul digital de amprentă este capricios
  • Mult bloatware
Notă produs 3/5

Verdict

Realme C51 este un smartphone de buget care oferă un design elegant, un ecran mare, o autonomie ridicată și performanțe fluente pentru activitățile de bază. Ar putea fi o opțiune potrivită pentru utilizatorii mai în vârstă sau pentru cei mai puțin pretențioși. Însă nu este deloc un dispozitiv nemaipomenit pentru gaming sau fotografie, deoarece nu dispune de performanțele necesare pentru a gestiona bine aceste activități. Totuși, astfel de neajunsuri sunt normale pentru smartphone-urile din gama sa de preț. Cred că realme C51 este o opțiune rezonabilă pentru cei ce-și doresc doar un telefon simplu și accesibil, cu o autonomie excelentă a bateriei.

Despachetarea lui realme C51

Realme C51 sosește într-o cutie de dimensiuni medii pentru un smartphone Android. Colorată viu în galben și negru, cutia are un design minimalist, iar pe partea superioară și pe laterale, apare doar numele telefonului și al producătorului acestuia. Pentru detalii tehnice și caracteristici esențiale, va trebui să te uiți la abțibildul de pe fundul cutiei.

Cutia lui realme C51

Cutia lui realme C51

La despachetarea lui realme C51, descoperi că nu primești doar smartphone-ul, ci și un încărcător rapid, cu un cablu USB-C detașabil, o husă de protecție din silicon și un manual de utilizare, care include detalii despre garanție.

Despachetarea lui realme C51

Despachetarea lui realme C51

Despachetarea lui realme C51 este o experiență plăcută, mai ales având în vedere că primești și un încărcător rapid și o husă de protecție pentru acesta. Sunt lucruri pe care nu le primești de la majoritatea dispozitivelor cu Android cu prețuri mai mari, așa că merită să le apreciezi.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Voi începe prin a spune că realme C51 este un telefon mare, cu un ecran uriaș. Măsurând 6,74 inci (109,7 cm) în diagonală, ecranul lui realme C51 oferă mult spațiu. Acesta este un lucru bun într-un fel, dar smartphone-ul ar putea fi prea mare pentru a putea fi folosit confortabil de cei cu mâini mai mici sau cu degete mai scurte. În plus, deși dimensiunile telefonului sunt semnificative (167,2 x 76,7 x 8 mm), greutatea sa este destul de redusă: 186 g. Aceasta este, probabil, o consecință directă a materialelor folosite pentru fabricarea smartphone-ului: ramă și spate din plastic.

Opțiuni de culoare pentru telefonul realme C51

Opțiuni de culoare pentru telefonul realme C51

După cum poți vedea în imaginea de mai sus, realme C51 arată destul de interesant și chiar modern, aș putea spune. Mai ales având în vedere că vorbim despre un dispozitiv entry-level cu un preț foarte mic. În ceea ce privește culoarea, poți achiziționa realme C51 într-una dintre cele două opțiuni disponibile: Mint Green sau Carbon Black. Eu am primit în teste cea de-a doua variantă. Prima impresie pe care mi-a făcut-o a fost că este un smartphone destul de frumos pentru un dispozitiv din clasa sa. Zona de sus de pe spatele său, unde se află și camerele, este complet lucioasă, pe când tot restul este mat. Din păcate, deși arată foarte bine, partea de sus este un magnet pentru praf, scame și amprente. Nici măcar nu am apucat să fac primele fotografii cu acest smartphone și spatele său era deja foarte murdar. În plus, nici husa de protecție inclusă cu telefonul nu ajută, deoarece nu acoperă zona destinată sistemului foto.

Spatele lui realme C51

Spatele lui realme C51

Designul sistemului de camere al smartphone-ului este interesant. Asemănător cu ceea ce se găsește pe iPhone-uri, zona din stânga sus de pe spatele lui realme C51 include trei inele proeminente. La început, ai putea fi tentat să crezi că acolo sunt trei camere foto. Însă realitatea este că doar cele două inele din stânga sunt camere în sine; al treilea inel adăpostește de fapt blițul smartphone-ului.

Sistemul principal de camere de pe realme C51

Sistemul principal de camere de pe realme C51

Realme C51, fiind un dispozitiv entry-level, nu beneficiază de nicio certificare împotriva prafului sau a apei. Probabil că asta ajută la o reducere destul de mare a costurilor de fabricație, la fel ca și rama și spatele din plastic al telefonului. O alegere similară poate fi observată și în cazul protecției ecranului, care este acoperit de sticlă călită, dar nu de una mai scumpă precum Gorilla Glass. În mod interesant, ecranul nu are o folie protectoare preaplicată pe el, ceea ce este ciudat având în vedere că majoritatea dispozitivelor realme o au.

Reclamă

Colțurile smartphone-ului sunt ușor curbate, dar marginile ecranului și cele ale carcasei din spate se întâlnesc cu rama la un unghi drept. Totuși, aceste margini sunt tăiate în diagonală, ceea ce oferă o senzație mai bună atunci când ții telefonul în mână.

Partea din față a lui realme C51

Partea din față a lui realme C51

Continuând cu aspectul smartphone-ului, marginile ecranului sunt vizibile, dar nu prea mari pentru a fi considerate neplăcute. În partea de sus, poți vedea, de asemenea, un orificiu în formă de lacrimă chiar în mijlocul lunetei: acolo se află camera frontală pentru selfie.

Camera selfie de pe realme C51

Camera selfie de pe realme C51

Apropo de ceea ce se găsește pe rama lui realme C51, dacă te uiți pe marginea sa stângă, vei găsi tava SIM în partea superioară.

Marginea stângă a lui realme C51

Marginea stângă a lui realme C51

Pe partea dreaptă, se află butonul de pornire și butonul de volum, poziționat tot către partea de sus a telefonului. Apropo, butonul de pornire este și cititorul de amprente.

Marginea dreaptă a lui realme C51

Marginea dreaptă a lui realme C51

Marginea superioară a lui realme C51 este complet goală, dar există o tăietură relativ lungă între aceasta și ecran, unde se află difuzorul principal al telefonului.

Marginea de sus a lui realme C51

Marginea de sus a lui realme C51

Pe marginea de jos a telefonului, se află obișnuita serie de elemente: portul USB Type-C, microfonul și difuzorul. Pe realme C51, primești, de asemenea, o mufă audio pentru căști, de 3,5 mm, care este un bonus binevenit.

Marginea de jos a telefonului realme C51

Marginea de jos a telefonului realme C51

realme C51 poate fi un dispozitiv entry-level, dar asta nu înseamnă că nu arată bine. Pentru un smartphone din clasa sa, apreciez designul. Totuși, mi-aș fi dorit ca zona lucioasă de pe spatele telefonului să nu fie un magnet de praf.

Specificații hardware

realme C51 este echipat cu același chipset Tiger T612, pe care l-am văzut pe realme C53. Acesta este un SoC (System on a Chip) 4G, lansat de Unisoc în mai 2022. Construit pe un proces de fabricație de 12 nm, acesta oferă un procesor cu opt nuclee (două nuclee Cortex-A75 și șase nuclee Cortex-A55), cu o frecvență maximă de 1,80 GHz și o unitate de procesare grafică Mali-G57. În ceea ce privește memoria și spațiul de stocare, smartphone-ul are cu 4 GB de memorie RAM și 64 sau 128 GB de memorie flash internă.

Specificațiile hardware ale lui realme C51

Specificațiile hardware ale lui realme C51

După cum ai observat probabil în imaginea anterioară, dispozitivul pe care l-am testat a fost modelul de 128 GB. Dintre aceștia, 26 GB erau ocupați de sistemul de operare și de aplicațiile implicite, lăsând aproximativ 102 GB liberi pentru fișierele personale ale utilizatorului și alte aplicații. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu, telefonul are și un slot microSD dedicat, separat de cele două sloturi SIM disponibile. Da, realme C51 este un smartphone dual SIM, care permite utilizarea simultană a două cartele nano-SIM.

realme C51 permite utilizarea a două cartele SIM și a unei cartele microSD

realme C51 permite utilizarea a două cartele SIM și a unei cartele microSD

Pe smartphone-ul cu Android C51, realme a pus un ecran mare IPS LCD cu o diagonală de 6,74" și un raport de aspect de 20:9. Deși luminozitatea sa maximă este teoretic ridicată (560 niți), mi s-a părut destul de dificil să-l folosesc confortabil în lumina puternică a soarelui. Însă, la umbră, în interior sau într-o zi înnorată, ecranul arată foarte bine. Densitatea pixelilor și rezoluția ecranului sunt puțin cam mici, deși acesta este un compromis de înțeles având în vedere prețul telefonului. Asociind dimensiunea fizică a ecranului cu o rezoluție de 720 pe 1600 pixeli, obții o densitate a pixelilor de aproximativ 260 ppi. Pe de altă parte, o veste bună este că ecranul are o rată de reîmprospătare de 90 hertzi, ceea ce înseamnă tranziții și filme fluide.

Ecranul lui realme C51

Ecranul lui realme C51

Sistemul de camere de pe realme C51 include:

  • O cameră principală (wide) cu un senzor de 50 de megapixeli, diafragmă f/1.8 și PDAF (phase-detection autofocus).
  • O cameră de adâncime cu un senzor de 0,08 MP.
  • O cameră frontală cu un senzor de 5 megapixeli și o diafragmă f/2.2.
Reclamă

Ambele camere sunt compatibile cu HDR, dar veștile bune se termină aici. Probabil datorită capacităților chipsetului, camerele pot înregistra video doar la 30 de cadre pe secundă, iar rezoluția este limitată la 1080p pentru camera principală și la 720p pentru cea de selfie. De asemenea, telefonul nu are stabilizare optică a imaginii.

Sistemul de camere de pe realme C51

Sistemul de camere de pe realme C51

Din punct de vedere al conectivității, realme C51 suportă Wi-Fi 5 dual-band (802.11 a/b/g/g/n/ac) pe benzile de 2,4 și 5 GHz, dar nu se poate conecta la rețele wireless care utilizează Wi-Fi 6. Bluetooth este disponibil în versiunea sa 5.0, iar NFC este și el prezent, deși numai în anumite regiuni. Primești și alți senzori obișnuiți, precum un cititor de amprente, un accelerometru, un senzor de proximitate, o busolă și un giroscop.

realme C51 are toți senzorii obișnuiți

realme C51 are toți senzorii obișnuiți

Autonomia lui realme C51 este asigurată de o baterie mare de 5000 mAh, pe care o poți încărca rapid. Da, unul dintre principalele atuuri ale acestui telefon este încărcarea rapidă prin cablu la 33 wați, ceva neobișnuit pentru această categorie de preț. În plus, în cutia smartphone-ului este inclus un încărcător rapid.

Încărcătorul rapid inclus cu realme C51

Încărcătorul rapid inclus cu realme C51

Dacă vrei detalii despre toate caracteristicile și specificațiile tehnice, le poți găsi aici: realme C51. Din păcate, smartphone-ul nu a fost lansat la nivel mondial, așa că linkul te duce pe site-ul realme pentru India.

Specificațiile tehnice ale lui realme C51 spun povestea unui dispozitiv cu Android entry-level. Deși ar trebui să ofere o experiență bună în sarcinile zilnice și în scenariile de utilizare obișnuită, nu pare a fi un smartphone bun pentru gameri sau pentru pasionații de fotografie.

Citește pagina următoare a acestei recenzii pentru a afla mai multe despre experiența de utilizare oferită de realme C51, despre calitatea camerelor sale, despre performanțele sale în benchmarkuri și despre software-ul pe care-l primești împreună cu acesta.

Descoperă: Smartphone Android Hardware Recenzii