Realme beneficiază de o mai mică recunoaștere în rândul utilizatorilor de telefoane decât mulți dintre concurenții săi. În ciuda acestui fapt, compania se află de ceva timp pe o traiectorie ascendentă, în special pe piețele unde sunt căutate dispozitive la prețuri accesibile. De exemplu, în India, în 2022, Realme a devenit al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri după Xiaomi, ceea ce reprezintă o performanță impresionantă. Iar acum a venit momentul lansării de noi dispozitive; de data aceasta, este vorba de un dispozitiv cu un preț foarte mic: Realme C55. Dacă ești curios să afli ce oferă, citește această recenzie detaliată:
Realme C55: Pentru cine este o alegere potrivită?
Acest smartphone este o alegere excelentă dacă:
- Vrei un smartphone care arată bine și are un preț foarte accesibil
- Ești în căutarea unui smartphone potrivit pentru sarcini obișnuite, care nu necesită un hardware puternic
- Vrei un telefon cu o autonomie bună a bateriei și încărcare rapidă
Pro și contra
Iată ce-mi place la Realme C55:
- Design frumos
- Autonomie bună a bateriei și încărcare rapidă
- Funcția mini-capsulă este promițătoare
- Preț accesibil
- Pachet generos de accesorii
Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:
- Cititor de amprente imprecis
- Sistemul de operare include cam mult bloatware
Verdict
Realme C55 este un smartphone de buget care face o treabă bună în satisfacerea nevoilor de bază ale utilizatorilor. Oferă o recepție a semnalului și o calitate audio bună în timpul apelurilor, opțiuni de conectivitate decente și un hardware adecvat pentru sarcini obișnuite, precum navigarea pe internet sau pe rețelele sociale, ascultarea muzicii sau lucrul cu aplicații de productivitate. Autonomia bateriei este, de asemenea, bună, iar încărcarea rapidă este binevenită. Per total, oferă un raport calitate-preț bun. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui smartphone cu Android care să se descurce mai bine în jocuri, ar trebui să te uiți la fratele său mai scump, Realme 10.
Despachetarea lui Realme C55
Ambalajul pentru Realme C55 este tipic pentru smartphone-urile vândute de companie: acesta sosește într-o cutie de carton galben strălucitor, cu numele produsului imprimat cu caractere aldine pe partea superioară. Pe partea de jos a cutiei, găsești câteva detalii despre principalele caracteristici ale telefonului, împreună cu o parte din specificațiile sale mai tehnice.
La deschiderea cutiei, vezi telefonul într-un ambalaj de protecție și o altă cutie mai mică, ce conține mai multe pliante și instrumentul pentru ejectarea cartelei SIM.
Când scoți totul, ar trebui să ai următoarele: smartphone-ul, un încărcător rapid de 33 W cu un cablu detașabil USB-A către C, o husă din silicon transparent, instrumentul pentru ejectarea cartelei SIM, ghidul de instalare rapidă, detalii despre garanție și informații de siguranță.
Experiența de despachetare oferită de smartphone-ul Realme C55 este foarte satisfăcătoare. Deși tocmai ți-ai cumpărat un smartphone la un preț accesibil, primești un pachet generos, care include un încărcător rapid și o husă de protecție pentru telefon. Samsung ar trebui să urmeze acest exemplu.
Design și calitatea construcției
Realme C55 este un smartphone mare, de 6,7 inci, cu o folie de protecție pentru ecran, aplicată în timpul fabricării. Este un detaliu drăguț, mai ales în acest segment de piață, deoarece nu va trebui să crești costul de achiziție al acestui telefon achiziționând separat protecția pentru ecran. Telefonul măsoară 165,6 x 75,9 x 7,89 mm în lungime x lățime x adâncime și cântărește 189,5 de grame. Din cauza dimensiunii și greutății sale, nu este o alegere bună pentru femei sau pentru persoanele cu mâini mici.
Am primit în teste versiunea Rainy Night (Noapte ploioasă) sau neagră, care arată foarte elegant, mai ales când te uiți la spatele telefonului. În magazine, vei găsi și o versiune Sunshower (Duș de soare), cu un model asemănător unui duș, care reflectă culorile curcubeului în diferite unghiuri, după cum arată imaginea de mai jos.
Fiind un smartphone accesibil, cu o marjă de profit redusă, Realme C55 nu dispune de Gorilla Glass pentru protecția ecranului și n-are nici certificare împotriva prafului sau a apei. Smartphone-ul are colțuri rotunjite și un orificiu pentru camera selfie în centru.
Spatele lui Realme C55 este făcut din plastic. Versiunea Rainy Night arată destul de elegant, iar mie îmi place în special designul sistemului de camere, cu locașuri mari și rotunjite pentru camere și un bliț cu led.
Singurul dezavantaj este că spatele din plastic este destul de alunecos, iar praful tinde să se adune destul de repede între cele două lentile ale camerei. Prin urmare, va trebui să-l cureți cu regularitate.
Pe partea stângă a lui Realme C55, găsești doar suportul pentru cartela SIM și gaura sa.
În dreapta, se află butonul de alimentare, care poate funcționa ca cititor de amprente, și cel de volum.
În partea de jos a lui Realme C55, găsești portul USB-Type C pentru încărcarea smartphone-ului, un jack pentru căști de 3,5 mm, un difuzor și un microfon.
Realme C55 arată ca un smartphone mai scump decât este. Designul său este elegant, chiar dacă persoanele cu mâini mici nu-i vor aprecia dimensiunea. Cu toate acestea, materialele folosite pentru fabricarea lui Realme C55 nu diferite de cele întâlnite pe alte telefoane cu prețuri reduse.
Specificații hardware
Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui smartphone este ecranul. Realme C55 are un ecran LCD IPS cu o luminozitate maximă de 680 nits, care ocupă 86,7% din telefon. Orificiul din partea de sus adăpostește camera selfie de 8 megapixeli, capabilă să înregistreze videoclipuri la rezoluție 1080p, la 30 de cadre pe secundă (fps).
Sistemul de camere de pe spate include un obiectiv wide de 64 de megapixeli, un bliț cu leduri și un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Acesta poate înregistra videoclipuri în 1080p, la o viteză maximă de 60 fps. Din păcate, nu este disponibilă stabilizarea optică a imaginii.
În interiorul lui Realme C55, avem un chipset octa-core MediaTek Helio G88 care include un procesor cu o frecvență de până la 2 GHz și o unitate grafică Mali-G52. Telefonul poate fi echipat cu 6 sau 8 GB de memorie RAM și până la 256 GB de stocare încorporată. În plus, poți adăuga 8 GB de memorie RAM dinamică prin optimizări software în sistemul de operare al telefonului.
De asemenea, spațiul de stocare poate fi extins până la 1 TB cu ajutorul unui card microSD. Totuși, având în vedere că acest telefon nu este conceput pentru a face fotografii excelente și a înregistra videoclipuri de înaltă calitate, majoritatea utilizatorilor nu vor avea nevoie de spațiu de stocare suplimentar. Realme C55 oferă conectivitate Dual SIM, folosind cartelele nano-SIM, și implementare dual stand-by.
Unul dintre aspectele pozitive ale lui Realme C55 este că include în cutie un încărcător mai rapid de 33W. Și bateria este generoasă, cu o capacitate de 5000mAh. De asemenea, beneficiezi de conectivitate wireless dual-band folosind Wi-Fi 5, dar nu Wi-Fi 6, și de conectivitate Bluetooth 5.2. Este disponibil și GPS, precum și NFC. Totuși, cea din urmă depinde de piață, așa că verifică specificațiile telefonului la distribuitorul de unde-l cumperi.
Pentru a debloca telefonul, ai la dispoziție atât amprenta, cât și recunoașterea facială. Însă cititorul de amprente nu se află în partea de jos a ecranului, ca la majoritatea smartphone-urilor, ci pe butonul de pornire.
În ceea ce privește senzorii, Realme C55 îi include pe cei obișnuiți: un senzor cu inducție magnetică (folosit pentru a asigura funcționalitatea busolei), un senzor de lumină (pentru reglarea luminozității automate a ecranului), un senzor de proximitate (ajută la eliminarea atingerilor accidentale în timpul convorbirilor telefonice) și un senzor de accelerație (pentru ajustarea orientării aplicațiilor de pe ecran în funcție de cum îl ții).
Dacă vrei detalii despre caracteristicile și specificațiile tehnice ale acestui telefon, accesează pagina oficială a lui Realme C55.
Mergi la pagina următoare pentru a descoperi experiența mea folosind Realme C55 și a afla mai multe despre calitatea camerelor, performanțele în benchmarkuri și software-ul inclus.