Samsung Galaxy A53 5G este o propunere interesantă din partea cunoscutului producător coreean. Vorbim despre un dispozitiv mid-range, care rulează cea mai recentă versiune de Android și care dispune de câteva alegeri remarcabile în materie de hardware. Ecranul, bateria și sistemul de camere foto sunt primele lucruri de interes dacă îi parcurgi specificațiile. Este însă un smartphone bun? Merită să-l cumperi? Citește această recenzie și află la ce să te aștepți de la Samsung Galaxy A53 5G:
Samsung Galaxy A53 5G: Pentru cine este o alegere potrivită?
Samsung Galaxy A53 5G este o alegere bună pentru:
- Persoanele în căutarea unui smartphone cu Android mid-range bun
- Utilizatorii care apreciază un ecran de calitate
- Oricine nu vrea să cheltuiască o avere pe un flagship, ci preferă o opțiune mid-range de la un brand familiar
Pro și contra
Cele mai bune lucruri la Samsung Galaxy A53 5G sunt:
- Ecran Super AMOLED cu rată de refresh de 120 Hz și luminozitate excelentă
- Pentru un dispozitiv mid-range, sistemul de camere foto este destul de capabil, oferind suport pentru rezoluție 4K și OIS (Stabilizare optică a imaginii)
- Este protejat împotriva prafului și a apei (certificare IP67)
- Are Android 12 și Samsung One UI 4.1
- Autonomia bateriei este bună, iar smartphone-ul acceptă încărcarea rapidă (25 de wați)
Există și unele aspecte negative:
- Samsung nu include un încărcător și nici o mufă pentru căști
- Nu oferă compatibilitate pentru Wi-Fi 6
- Sistemul de camere foto are niște probleme de consistență a culorilor
Verdict
Cred că Samsung Galaxy A53 5G este un smartphone cu Android mid-range sigur și plăcut. Pentru un preț rezonabil, primești performanțe satisfăcătoare în activitățile zilnice de pe smartphone și în aplicațiile populare. Autonomia bateriei este bună, iar ecranul este excelent pentru un dispozitiv din gama sa de preț. Camerele foto oferă rezultate plăcute în toate condițiile de iluminare, dar au și puncte slabe care ar putea conta pentru tine, cum ar fi consistența culorilor între camera principală și cea ultrawide. Apoi, mai sunt performanțele oarecum dezamăgitoare în jocuri și lipsa compatibilității cu Wi-Fi 6. Per total, Samsung Galaxy A53 5G este un smartphone mid-range bun, care ar trebui să satisfacă majoritatea oamenilor, în special pe cei care nu vor să se complice cu smartphone-uri de la mărci mai puțin cunoscute. Cu toate acestea, înainte de a-l cumpăra, îți recomand să citești restul acestei recenzii pentru mai multe detalii despre punctele sale forte și punctele slabe.
Despachetarea lui Samsung Galaxy A53 5G
Samsung Galaxy A53 5G sosește într-o cutie albă de carton, care arată bine, dar îți poți da seama doar uitându-te la ea că nu include un încărcător. Din păcate, acesta este un lucru pe care îl vedem din ce în ce mai des în zilele noastre. Lăsând această problemă la o parte, pe partea frontală a cutiei, poți vedea o imagine cu smartphone-ul pe ambele fețe.
În interiorul pachetului, se află smartphone-ul Samsung Galaxy A53 5G, un cablu de încărcare USB Type-C la Type-C (cu o lungime de 1 metru), un instrument pentru scoaterea suportului pentru SIM, manualul de utilizare și documentele de garanție.
Despachetarea lui Samsung Galaxy A53 5G este simplă. În pachet, sunt incluse doar elementele de bază. Nu există nici încărcător, nici căști, nici carcasă, nici protecție pentru ecran. În rest, cutia arată bine și este destul de solidă.
Design și calitatea construcției
Măsurând 159,6 x 74,8 x 8,1 milimetri și cântărind 189 de grame, Samsung Galaxy A53 5G este un smartphone mare și greu. Deși unora s-ar putea să nu le placă, greutatea crescută este probabil consecința faptului că Samsung a folosit o baterie de mare capacitate pentru acest telefon. Vorbim despre o baterie nedetașabilă de 5000 mAh cu polimeri de litiu. În plus, greutatea adăugată face ca smartphone-ul să îți dea senzația că este robust.
Partea din spate a lui Samsung Galaxy A53 5G este realizată din materiale plastice, găzduind doar sistemul de camere foto și logoul Samsung. După cum ai văzut în fotografia anterioară, exemplarul pe care l-am testat este de culoare albă, o alegere simplă, dar destul de frumoasă, după părerea mea. Apropo, pe lângă alb, Samsung Galaxy A53 5G este disponibil și în alte trei versiuni: negru, albastru și piersică.
Partea din spate a smartphone-ului este mată, așa că nota 10 pentru lipsa reflexiilor și, de asemenea, pentru că nu e un magnet pentru amprente și pete nedorite. Trecând mai departe, sistemul de camere (inclusiv blițul) este ușor proeminent, dar, spre deosebire de multe alte smartphone-uri, nu are margini ascuțite.
În partea frontală, A53 dispune de un ecran AMOLED mare de 6,5 inchi, protejat de Corning Gorilla Glass 5. Decupajul camerei selfie este destul de mic, iar un lucru care îmi place este că difuzorul superior este camuflat sub un alt decupaj lung și foarte subțire între ecran și rama smartphone-ului.
În partea superioară a ramei smartphone-ului, se află doar un microfon mic, în timp ce partea stângă este complet goală. În partea dreaptă, se găsesc butoanele de volum și principal (de pornire), iar în partea inferioară a ramei se află portul USB-C, un difuzor, un alt microfon mic și suportul SIM.
Spre deosebire de majoritatea smartphone-urilor mid-range cu Android, Samsung Galaxy A53 5G vine cu certificare IP67 pentru protecție împotriva prafului și a apei (până la 1 metru, maximum 30 de minute). Aici câștigă puncte, în defavoarea producătorilor ce vând smartphone-uri cu prețuri mid-range care nu sunt rezistente la praf și apă.
Samsung Galaxy A53 5G este un smartphone cu Android de mari dimensiuni, care pare solid și arată bine. Nu m-a impresionat cu designul său, care este mai degrabă conservator. Cu toate acestea, trebuie să recunosc că îmi place modul în care este concepută protuberanța sistemului său de camere foto și faptul că spatele telefonului este mat.
Specificații hardware
Când vine vorba de specificațiile hardware, Samsung Galaxy A53 5G este un dispozitiv interesant. Este alimentat de un chipset fabricat de Samsung - Exynos 1280 - care include opt nuclee (două Cortex-A78 la 2,4 GHz și șase Cortex-A55 la 2,0 GHz) și o unitate grafică Mali-G68. Exemplarul pe care l-am testat avea 8 GB de RAM și 256 GB spațiu de stocare, din care aproximativ 38 GB erau ocupați de sistemul de operare și de aplicațiile sale implicite. Cu toate acestea, Samsung vinde acest smartphone în alte configurații, cu mai puțină memorie, la prețuri mai mici. Poți găsi și modele cu 128 GB de stocare și 4 GB de RAM, 128 GB de stocare și 6 GB de RAM, 128 GB de stocare și 8 GB de RAM sau 256 GB de stocare și 6 GB de RAM.
Ecranul lui Samsung Galaxy A53 5G este unul dintre cele mai bune lucruri la acest smartphone. Ecranul Super AMOLED poate afișa imagini la o rată de refresh de până la 120 Hz, la o luminozitate de până la 800 niți în HBM (High Brightness Mode). Rezoluția de 1080 x 2400 pixeli, combinată cu dimensiunea fizică de 6,5 inchi, se traduce printr-o densitate de 405 ppi (pixeli pe inch), ceea ce înseamnă că imaginile și fonturile afișate pe acesta sunt detaliate și fluente.
Există patru camere foto pe spatele lui Samsung Galaxy A53 5G:
- Camera principală are 64 megapixeli, PDAF (phase detection autofocus) și o diafragmă f/1.8 cu OIS (stabilizare optică a imaginii)
- O cameră ultrawide cu un senzor de 12 megapixeli și o diafragmă f/2.2
- O cameră macro de 5 megapixeli cu o diafragmă f/2.4
- O cameră de adâncime de 5 megapixeli, de asemenea cu o diafragmă f/2.4
Din păcate, smartphone-ului îi lipsește o cameră telefoto, dar asta nu este surprinzător la dispozitivele din gama medie. Întoarcem smartphone-ul și, pe ecran, camera pentru selfie folosește un senzor de 32 de megapixeli și are o diafragmă de f/2.2. Samsung Galaxy A53 5G poate filma clipuri video în rezoluție 4K la 30 de cadre pe secundă sau în rezoluție 1080p la 30 sau 60 fps și poate înregistra, de asemenea, clipuri video în slow-motion în 720p.
În ceea ce privește conectivitatea și senzorii, trebuie să știi că Samsung Galaxy A53 5G dispune de Dual-SIM (doar anumite versiuni), Wi-Fi 5 (fără Wi-Fi 6!), Bluetooth 5.1, NFC, GPS, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate virtual, busolă, barometru și un scaner optic de amprente aflat sub ecran.
Bateria Li-Po este foarte generoasă: 5000 mAh. În plus, smartphone-ul acceptă încărcarea rapidă la 25 de wați. Nu există suport pentru încărcare wireless și, din păcate, nu există nici un încărcător compatibil inclus în pachet, așa că va trebui să cumperi unul separat dacă vrei să-l încarci rapid.
Pentru lista completă a specificațiilor tehnice, accesează pagina oficială a produsului: Samsung Galaxy A53 5G.
Mergi la pagina următoare pentru a vedea cum a fost experiența mea folosind Samsung Galaxy A53 5G, ce am descoperit despre camerele sale foto și rezultatele pe care le-a obținut smartphone-ul în câteva benchmarkuri.