Samsung a făcut o treabă excelentă cu gama sa de smartphone-uri Galaxy S20, toate având hardware de top, design plăcut, camere excelente și software de calitate. Însă majoritatea dispozitivelor S20 au prețuri premium, inclusiv Galaxy S20, S20+ și Note20. Pentru a reduce prețul, dar a păstra ceea ce își doresc utilizatorii, Samsung a creat Galaxy S20 FE (Fan Edition) 5G. Pentru o sumă mai accesibilă, acest smartphone oferă specificații demne de un flagship, camere foarte bune, o baterie cu capacitate mare, rezistență la apă și praf, încărcare wireless și multe altele. Ești curios să vezi exact ce primești de la el și dacă este o alegere bună pentru tine? Citește această recenzie și află:
Samsung Galaxy S20 FE 5G: Pentru cine este o alegere potrivită?
Samsung Galaxy S20 FE 5G este o alegere foarte bună pentru:
- Cei care vor un smartphone Android puternic, cu hardware excelent
- Persoanele care-și doresc un telefon Samsung Galaxy S20 la un preț mai rezonabil
- Utilizatorii care caută un smartphone cu camere de top
Pro şi contra
Există o mulțime de lucruri bune de spus despre Samsung Galaxy S20 FE 5G:
- Camere excelente la un preț rezonabil
- Hardware puternic și performanță de top
- Ecran Super AMOLED, cu o rată de reîmprospătare ridicată
- Evaluare IP68 pentru rezistență la praf și apă
- Autonomie foarte bună a bateriei
- Suport pentru DeX (Desktop Experience)
- Suport pentru încărcare wireless rapidă
- Vine cu Android 10 și va primi upgrade-uri pentru Android timp de trei ani (Android 11 este deja disponibil)
Iată și lucrurile care s-ar putea să nu îți placă la Samsung Galaxy S20 FE 5G:
- Spatele din plastic arată decent, dar nu face telefonul să iasă în evidență
- În pachet nu sunt incluse căști, iar încărcătorul este un model de călătorie, nu unul rapid
- Nu poți să schimbi lista de știri implicită - Samsung Daily - cu Google Discover
Verdict
Samsung Galaxy S20 FE 5G este unul dintre cele mai bune smartphone-uri Android pe care le poți cumpăra astăzi. Este un dispozitiv Android high-end, care oferă o bună performanță, camere de top și o durată de viață a bateriei excelentă. Hardware-ul său îi permite să facă față ușor la orice tip de sarcină, de la productivitate la jocuri. În opinia noastră, acest model arată bine, iar calitatea construcției este exact aceea la care te aștepți de la un smartphone din gama sa de preț. Singurul lucru care nu pare “high-end” este spatele din plastic, dar dacă folosești o carcasă pentru protecție, oricum nu îl vezi. Recomandăm cu căldură Samsung Galaxy S20 FE 5G tuturor cititorilor noștri.
Despachetarea Samsung Galaxy S20 FE 5G
Samsung Galaxy S20 FE 5G este un smartphone high-end, cu un ambalaj simplu, dar frumos. Vine într-o cutie albă, pe care vezi doar numele smartphone-ului, deasupra și pe laterale. Totuși, pe partea de dedesubt a cutiei găsești un abțibild cu mai multe detalii despre modelul exact pe care l-ai cumpărat.
În interiorul cutiei, găsești smartphone-ul Samsung Galaxy S20 FE 5G, un încărcător de călătorie, un cablu de date USB, o agrafă pentru scoaterea suportului de cartele SIM, ghidul de pornire rapidă și documentele de garanție.
Despachetarea telefonului Samsung Galaxy S20 FE 5G este o experiență satisfăcătoare. Însă, trebuie să știi că Samsung nu include niciun fel de căști sau o husă pentru acest smartphone, așa cum face pentru celelalte modele Samsung Galaxy S20.
Design și calitatea construcției
Samsung Galaxy S20 FE este un smartphone Android destul de mare. Cu o dimensiune a ecranului de 6,5 inci pe diagonală, acesta măsoară 159,8 x 74,5 x 8,4 mm și cântărește 190 grame. Este puțin mai scurt, puțin mai greu și, de asemenea, puțin mai gros decât majoritatea celorlalte telefoane Galaxy S20, cu excepția Note20 Ultra 5G.
Samsung Galaxy S20 FE 5G este disponibil în șase variante de culori diferite: Cloud Navy, Cloud Lavender, Cloud Red, Cloud Mint, Cloud White și Cloud Orange. Cel pe care l-am avut pentru testare a fost varianta Cloud Orange. Are un spate din plastic portocaliu mat, care arată destul de bine și ajută la ascunderea inevitabilelor amprente și urme de folosire. Deoarece spatele este din plastic, nu din sticlă, Samsung reușește să mențină prețul acestui telefon puțin mai mic decât cele ale flagship-urilor S20.
Văzut din față, Samsung Galaxy S20 FE 5G arată foarte bine. Are un ecran mare, care îi acoperă partea din față aproape în întregime. Deși marginile dintre ecran și corpul telefonului nu sunt la fel de subțiri ca la celelalte smartphone-uri Samsung Galaxy S20, acestea sunt totuși foarte subțiri. Pe aceeași notă, un lucru care ne place și care este standard pentru Samsung sunt canturile și colțurile rotunjite ale lui Galaxy S20 FE 5G.
Spatele telefonului arată simplu, cu excepția sistemului de camere care atrage atenția. Cele trei camere principale, senzorii și blițul se găsesc într-un sector dreptunghiular în colțul din stânga sus al smartphone-ului. Deoarece avem de-a face cu un modul optic avansat, secțiunea celor trei camere este ușor ieșită în afară. Acest lucru face ca smartphone-ul să se clatine dacă este pus pe o suprafață plană, dar numai dacă nu folosești o carcasă de protecție pentru el.
Privit din față, în partea de sus a ecranului, vei observa o mică gaură circulară: acolo se găsește camera selfie.
Când am văzut Samsung Galaxy S20 FE 5G pentru prima dată, nu părea să aibă un difuzor pentru ureche. Ne-am gândit că poate produce sunet prin vibrarea zonei sale superioare a ecranului, cum face Huawei P40 Pro. Însă, după o inspecție mai atentă, am găsit difuzorul lipsă în spatele unei fante foarte subțiri dintre ecran și marginea superioară a telefonului.
Când redai conținut media, Samsung Galaxy S20 FE 5G poate folosi atât difuzorul de ureche, cât și difuzorul de pe marginea sa inferioară. Astfel, ai parte de sunet stereo. Apropo, lângă difuzorul de jos, găsești și portul USB-C și un microfon.
Butonul de alimentare și cele de volum se regăsesc în locurile obișnuite, pe marginea din dreapta sus a smartphone-ului. Aceste butoane fizice sunt ușor accesibile și de apăsat, cu excepția cazului în care ai degete scurte. Sunt și puțin proeminente, suficient cât să le identifici cu ușurință, fără a fi nevoie să te uiți efectiv la ele.
Pe marginea superioară a lui Samsung Galaxy S20 FE 5G, se mai află încă un microfon secundar, precum și suportul pentru cartele SIM și de memorie. Marginea stângă a smartphone-ului este complet curată și neatinsă: niciun buton, niciun suport de cartele, niciun nimic. 🙂
Samsung Galaxy S20 FE 5G are certificare IP68. IP vine de la Ingress Protection și clasifică dispozitivele electronice în funcție de cât de bine sunt ele protejate împotriva prafului, apei și a altor accidente care le pot defecta. Cifra 6 din clasa IP68 a lui Samsung Galaxy S20 FE 5G înseamnă protecție completă împotriva prafului. Similar, numărul 8 ne spune că telefonul poate supraviețui fără să se strice chiar dacă este scufundat în apă de până la 1,5 metri adâncime, timp de maxim 30 de minute.
Samsung Galaxy S20 FE 5G arată frumos și pare solid. Ne place designul său, în special bordurile subțiri din jurul ecranului și faptul că decupajul camerei selfie este de mici dimensiuni. În plus, apreciem mult certificarea IP68 pentru rezistența la praf și apă. Unora s-ar putea să nu le placă materialul plastic de pe spatele telefonului. Totuși, deoarece majoritatea dintre noi folosim carcase pentru protecție, acest plastic nu ni se pare că ar fi un neajuns chiar atât de important.
Specificații hardware
Deși unele persoane ar putea fi tentate să creadă că Samsung Galaxy S20 FE 5G este un Galaxy 20 mult mai slab, adevărul este că are componente hardware puternice. Telefonul folosește un System on a Chip (SoC) Qualcomm SM8250 Snapdragon 865. Din punctul nostru de vedere, este o alegere mai bună decât orice variantă Exynos inclusă pe varianta non 5G a acestui smartphone. Procesorul are opt nuclee Kryo 585, din care unul poate rula până la 2,84 GHz, trei ajung la maxim 2,42 GHz, iar celelalte patru pot ajunge la 1,8 GHz.
Cipul grafic utilizat pe Qualcomm SM8250 este un Adreno 650 rapid, cu suport pentru Vulkan 1.0 și 1.1, OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 Full, OpenGL și Direct3D 12.
În ceea ce privește opțiunile de stocare, Samsung Galaxy S20 FE 5G este disponibil în diverse configurații: 128 GB spațiu de stocare și 6 GB RAM, 128 GB sau 256 GB stocare și 8 GB RAM. În plus, poți adăuga și un card microSDXC pentru un spațiu de stocare și mai mare.
Samsung Galaxy S20 FE 5G include un sistem de camere excelent. Pe spate, are un sistem cu trei camere:
● 12 MP, diafragmă f/1,8, 26 mm (wide), PDAF dual pixel, OIS
● 8 MP, diafragmă f/2.4, 76 mm (tele), PDAF, OIS, zoom optic 3x
● 12 MP, diafragmă f/2.2, 123˚, 13mm (ultra wide)
Camera frontală este concepută pentru a atrage audiențele mai tinere. Are 32 de megapixeli, diafragmă f/2.2, 26 mm (wide) și suport HDR.
Camerele au specificații excelente și pentru înregistrările video. Sistemul principal de camere îți permite să înregistrezi videoclipuri la rezoluție 4K la 30 sau 60 fps, precum și în 1080p la 30 sau 60 fps, ambele moduri suportând gyro-EIS (Stabilizare Electronică a Imaginii). Camera selfie are aceleași specificații din acest punct de vedere. Singura diferență dintre acest smartphone și mai scumpul Galaxy S20 este că acesta din urmă poate înregistra videoclipuri în 8K. Însă, având în vedere că nu foarte mulți oameni dețin televizoare 8K, nu considerăm că acest lucru este un neajuns.
Ecranul este, de asemenea, impresionant: display Super AMOLED de 6,5 inchi, 1080 x 2400 pixeli și un raport de aspect 20:9, oferind o densitate a pixelilor de 407 pixeli pe inch (ppi). De asemenea, are o rată de reîmprospătare mare (120 Hz) și suport pentru HDR10+.
Samsung Galaxy S20 FE 5G suportă rețele mobile 5G și rețele wireless Wi-Fi 6 (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6). De asemenea, are un cip Bluetooth 5.0, GPS, NFC și un port USB Type-C 3.2. În ceea ce privește senzorii, telefonul include un cititor de amprente rapid (optic, sub afișaj), accelerometru, giroscop, senzor de proximitate și busolă.
Aspectul audio este și el bine acoperit: ai două difuzoare (stereo), iar smartphone-ul acceptă redarea audio pe 32 de biți până la 384 kHz. Din păcate, la fel ca pe majoritatea smartphone-urilor lansate în ultimul timp, nu primim o mufă audio clasică, de 3,5 mm. Totuși, portul USB-C poate fi utilizat pentru conectarea căștilor.
Autonomia smartphone-ului este oferită de o baterie Li-Po de 4500 mAh care nu poate fi scoasă din dispozitiv. Suportă încărcare rapidă la 25 de wați, precum și încărcare rapidă wireless la 15 wați.
Dacă vrei mai multe detalii despre toate caracteristicile și specificațiile hardware, vizitează această pagină: Specificații Samsung Galaxy S20 FE 5G.
Citește următoarea pagină a acestui review pentru a afla mai multe despre experiența de utilizare a smartphone-ului Samsung Galaxy S20 FE 5G, despre camerele sale, sistemul de operare și aplicațiile incluse, precum și performanța sa în benchmarkuri.