Review Samsung Galaxy S24 cu Exynos: Flagshipul compact, mai inteligent!

recenzie
Review Samsung Galaxy S24 cu Exynos: Flagshipul compact, mai inteligent!
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului Samsung Galaxy S24

Sunt impresionat de smartphone-ul Samsung Galaxy S24, chiar dacă este echipat cu un chipset Exynos 2400. Acesta s-a dovedit a fi puternic și capabil să facă tot ceea ce am nevoie, de la navigarea pe internet până la jocuri. Îmi place să-l simt în mână, având un design fin și elegant și un spate din sticlă mată, care nu alunecă. Printre altele, mi-a plăcut foarte mult ecranul lui Samsung Galaxy S24. Deși am citit despre utilizatori care se plâng de culorile sale, mie mi s-a părut că sunt destul de naturale. În plus, ecranul este extrem de luminos și de clar. Atât de mult încât chiar am putut vedea totul, chiar și în lumina directă a soarelui. Și chiar dacă Galaxy S24 este un smartphone compact, ecranul său este suficient de mare pentru a te bucura de tot felul de conținut media, de la filme la jocuri și social media.

Ecranul de pe Samsung Galaxy S24 este foarte luminos

Ecranul de pe Samsung Galaxy S24 este foarte luminos

Samsung Galaxy S24 se descurcă la fel de bine și în timpul convorbirilor telefonice. Are o calitate a sunetului și o recepție a semnalului superbe, astfel încât să te poți bucura de conversații clare și fără probleme cu prietenii și cu familia ta. În convorbirile pe care le-am avut, am putut auzi clar fiecare cuvânt, iar toate persoanele cu care am vorbit au apreciat cât de bine mă auzeau la celălalt capăt al firului.

Apelurile telefonice sunt de cea mai bună calitate

Apelurile telefonice sunt de cea mai bună calitate

Calitatea sunetului oferit de difuzorul acestui smartphone este bună, asigurând un sunet clar și nedistorsionat, chiar și atunci când volumul este ridicat la maximum. Însă frecvențele joase (bas) sună puțin cam subțire și cam slab. Totuși, asta este de așteptat de la orice telefon, indiferent cât de sofisticat ar fi.

Reclamă

Atât funcția de deblocare facială, cât și cititorul de amprente cu ultrasunete, aflat sub ecran, funcționează bine și rapid. Cel din urmă este mai bun și mai precis decât cititoarele de amprente, pe care le-am văzut pe majoritatea celorlalte smartphone-uri.

Deblocarea cu fața și cu amprenta funcționează bine

Deblocarea cu fața și cu amprenta funcționează bine

Dacă-ți plac jocurile, vei fi încântat de Samsung Galaxy S24. Acest smartphone îți permite să te bucuri de jocuri mobile cu o grafică uimitoare și performanțe fluide. Fie că ești pasionat de jocuri battle-royale, precum Fortnite, RPG-uri de acțiune, precum Diablo Immortal sau Genshin Impact, sau jocuri de curse, precum Asphalt 9: Legends, te vei distra de minune jucându-le pe acest smartphone. Galaxy S24 are un timp de răspuns foarte rapid, o rată de refresh ridicată și oferă o calitate uimitoare a imaginii.

Gaming pe Samsung Galaxy S24

Gaming pe Samsung Galaxy S24

Am fost dezamăgit de Samsung Galaxy S24 în ceea ce privește încărcarea rapidă. A durat mult mai mult decât mă așteptam, chiar și cu un încărcător rapid original Samsung de 25 W. Mi-a luat 75 de minute pentru a ajunge de la 0% la 100%, ceea ce nu mai este acceptabil pentru un telefon flagship în 2024. Multe smartphone-uri mai ieftine se pot încărca mult mai repede, iar unele o pot face chiar și în jumătate de oră sau mai puțin. Samsung trebuie să-și îmbunătățească tehnologia de încărcare rapidă, dacă vrea să țină pasul cu alte mărci.

Timpul de încărcare a bateriei pentru Samsung Galaxy S24

Timpul de încărcare a bateriei pentru Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 este un telefon frumos, pe care mi-a plăcut să-l folosesc. Ecranul său este excelent, chipsetul îl ajută să funcționeze fără probleme în orice situație, iar calitatea sunetului este excelentă. În plus, S24 m-a ținut și o zi întreagă cu o singură încărcare. Singurul lucru pe care mi-aș fi dorit să-l aibă este o viteză de încărcare mai mare.

Reclamă

Experiența de utilizare a camerelor pe Samsung Galaxy S24

Sistemul de camere de pe Samsung Galaxy S24 pare să fie similar, dacă nu chiar același de pe modelul precedent, Galaxy S23. Pe spatele telefonului, se află o cameră principală de 50 MP, o cameră telefoto de 10 MP și o cameră ultrawide de 12 MP. Pe partea din față, avem o cameră selfie de 12 MP.

Sistemul de camere pare identic cu cel de pe Galaxy S23

Sistemul de camere pare identic cu cel de pe Galaxy S23

Aplicația Camera este aceeași de pe modelul S23, de anul trecut, și de pe alte dispozitive Galaxy. Având un design simplu și intuitiv, aplicația îți permite să comuți cu ușurință între diferite moduri foto și video prin apăsarea butoanelor sau prin glisarea pe ecran. Poți, de asemenea, să folosești modul profesional sau să instalezi aplicația separată Expert RAW ca să reglezi setări mai avansate pentru fotografiile tale.

Aplicația Camera și modurile de fotografiere

Aplicația Camera și modurile de fotografiere

Camerele de pe Samsung Galaxy S24 nu dezamăgesc. Așa cum era de așteptat, acestea sunt capabile să realizeze fotografii și clipuri video excelente în orice situație. Indiferent dacă folosești camera principală, pe cea ultrawide sau pe cea telefoto, vei obține culori vibrante, dar naturale, detalii clare, contrast echilibrat și o gamă dinamică excelentă. Dacă vrei să-ți faci o idee despre ceea ce te așteaptă în ceea ce privește calitatea fotografiilor, accesează această galerie, pe care ți-am pregătit-o:

Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 este foarte bun și la fotografia de noapte. Fotografiile realizate cu obiectivul principal sunt luminoase, clare și cu puțin zgomot, chiar și în scene foarte întunecate. Camera ultrawide și cea telefotografică nu se descurcă la fel de bine în medii cu lumină slabă, fotografiile realizate cu acestea având ceva mai mult zgomot. Totuși, în ciuda condițiilor de iluminare dificile, Galaxy S24 reușește să realizeze fotografii ce depășesc Galaxy S23 în ceea ce privește calitatea.

Fotografie de noapte cu Samsung Galaxy S24

Fotografie de noapte cu Samsung Galaxy S24

Și camera selfie este de top, reușind să realizeze fotografii clare și cu nuanțe naturale ale pielii, chiar și în condiții de iluminare slabă.

Portretele selfie sunt excelente

Portretele selfie sunt excelente

Performanțele video sunt, de asemenea, impresionante. Poți filma în 4K la 60 fps cu toate camerele, iar senzorul principal poate atinge și 8K la 30 fps. Înregistrarea video în 4K este excelentă, iar stabilizarea imaginii este lină. Poți viziona un eșantion, filmat în 4K, la 60 fps, aici:

Înregistrarea video în 8K este, de asemenea, bună, deși nu la același nivel cu cea 4K la 60 fps. Totuși, dacă nu există prea multă mișcare în vizor, rezultatele sunt destul de bune, aș spune eu. Iată o mostră, pentru a ști la ce să te aștepți:

Deși filmarea video la rezoluție 8K ar putea fi tentantă pentru unii, trebuie să iei în considerare faptul că necesită mult spațiu de stocare și, deoarece acest smartphone nu are un slot pentru carduri microSD, este posibil să preferi să rămâi la înregistrarea video la rezoluții 1080p sau 4K. Iată o mostră video 4K, înregistrată la 60 fps:

Deși camerele de pe Samsung Galaxy S24 par a fi aceleași cu cele de pe modelul anterior Galaxy S23, acestea au fost îmbunătățite și oferă o experiență fantastică de fotografiere și înregistrare video. Cred că putem spune că Galaxy S24 este în prezent unul dintre cele mai bune telefoane cu camere de pe piață.

Reclamă

Android 14, One UI 6.1 și aplicațiile incluse

Galaxy S24 vine cu OneUI 6.1 preinstalat, care se bazează pe Android 14. În plus, Samsung promite să ofere șapte ani de actualizări ale sistemului de operare și de securitate. Este o perioadă lungă de timp și o creștere semnificativă față de cei patru-cinci ani obișnuiți, primiți în cazul smartphone-urilor Samsung precedente.

Samsung Galaxy S24 vine cu One UI 6.1 (Android 14)

Samsung Galaxy S24 vine cu One UI 6.1 (Android 14)

One UI 6.1, ultima versiune a interfeței Android de la Samsung, a fost lansată odată cu seria Galaxy S24, dar va fi disponibilă și pentru alte dispozitive Galaxy. Aceasta aduce mai multe modificări și îmbunătățiri pentru interfața de utilizare, precum animații mai fluide, un nou aspect al panoului rapid și un balans de culoare adaptiv, dar cel mai important este că include și câteva...

Funcții bazate pe inteligența artificială

Există câteva caracteristici interesante, bazate pe inteligența artificială, disponibile în interfața One UI 6.1, de pe seria Galaxy S24. Unele sunt cu adevărat fascinante, precum Circle to search, Live translate și Generative edit.

Samsung Galaxy S24 are funcții inteligente de inteligență artificială

Samsung Galaxy S24 are funcții inteligente de inteligență artificială

NOTĂ: Una dintre cele mai distractive funcții este capacitatea de a folosi inteligența artificială pentru a crea un wallpaper inedit pentru telefon. Iată cum funcționează: Cum creezi un wallpaper pentru telefon cu Galaxy AI.

De exemplu, cu Circle to search, poți să desenezi un cerc în jurul oricărui lucru de pe ecran și să primești imediat informații de pe site-uri precum Google, Wikipedia sau YouTube. Live translate îți permite să vorbești în limbi pe care nu le vorbești, traducând atât vocea ta, cât și pe cea a persoanei de la celălalt capăt al firului, totul în timp real. Iar cu Generative edit, poți profita de puterea inteligenței artificiale generative pentru a adăuga blur în fundal, pentru a îmbunătăți fotografiile prost realizate și chiar pentru a redimensiona, elimina sau repoziționa obiecte în fotografiile tale.

Folosirea Circle to search pe Samsung Galaxy S24

Folosirea Circle to search pe Samsung Galaxy S24

Deși nu avem timp să descriem tot ceea ce poți face folosind inteligența artificială pe dispozitivele Galaxy S24, vom analiza și vom scrie tutoriale despre cum să profiți la maximum de aceste funcții. Până când reușim să facem asta, dacă vrei să ai o imagine mai clară a ceea ce te așteaptă, poți consulta această pagină web: Galaxy AI.

Aplicațiile incluse

Samsung Galaxy S24 are preinstalate mai multe aplicații, printre care Microsoft 365, OneDrive, LinkedIn și Outlook de la Microsoft, precum și aplicațiile standard de la Google.

Ecranul de pornire și aplicațiile implicite pe Samsung Galaxy S24

Ecranul de pornire și aplicațiile implicite pe Samsung Galaxy S24

În plus, pe dispozitiv sunt disponibile și următoarele aplicații:

  • Calculator - îți pune la dispoziție diverse instrumente pentru operații matematice și alte calcule.
  • Calendar - te ajută să-ți organizezi programul și evenimentele.
  • Facebook - aplicația cunoscutei platforme de socializare și un loc unde petrecem prea mult timp. Mă gândesc s-o dezinstalez de pe toate dispozitivele mele. Tu ce părere ai?
  • Gallery - îți permite să vezi, să editezi și să organizezi fotografiile și videoclipurile pe Samsung Galaxy S24.
  • Gaming Hub - combină un magazin de jocuri și o platformă de jocuri. Poți să accesezi jocuri fără a le descărca sau instala și-l poți folosi, de asemenea, pentru a ajusta setările de performanță pentru jocul tău.
  • My Files - un manager de fișiere care-ți permite să-ți accesezi și să-ți organizezi fișierele de pe dispozitiv și din spațiul de stocare în cloud.
  • Notes - îți permite să creezi și să organizezi notițe cu ajutorul unei interfețe simple și intuitive.
  • Samsung Free - un serviciu care oferă știri și alte tipuri de conținut pe dispozitivele Samsung. Deși este similar cu Google Discover, nu este, după părerea mea, la fel de bun.
  • Samsung Galaxy Shop - o aplicație care-ți permite să cumperi dispozitive noi, să le schimbi pe cele vechi sau să accesezi oferte și recompense exclusive de la Samsung.
  • Samsung Health - te ajută să-ți monitorizezi și să-ți îmbunătățești sănătatea și starea de bine, dacă deții și folosești alte dispozitive Samsung compatibile.
  • Samsung Internet - un browser web, creat de Samsung. Eu prefer Google Chrome și Microsoft Edge, dar fiecare cu părerea lui.
  • Samsung Members - îți permite să accesezi beneficii exclusive, să primești asistență personalizată și să te conectezi cu alți entuziaști Samsung.
  • Samsung SmartThings - îți permite să controlezi și să-ți monitorizezi de oriunde dispozitivele inteligente de acasă. Îl poți folosi, de asemenea, pentru a integra dispozitivele Samsung cu servicii populare, precum Google Assistant sau Amazon Alexa sau pentru a-ți găsi dispozitivele Samsung pierdute.
  • Samsung Store - un magazin alternativ de aplicații pentru dispozitivele Samsung Galaxy.
  • Smart Switch - îl poți folosi pentru a transfera totul (fișiere, aplicații, jocuri etc.) de pe vechiul tău telefon pe noul Samsung Galaxy S24.
  • Samsung Wearable - te ajută să-ți conectezi dispozitivele portabile Samsung la Galaxy S24.
  • Spotify - aplicația popularului serviciu de streaming muzical, care-ți permite să asculți milioane de melodii, podcasturi și playlisturi.
  • Tips - oferă sfaturi și trucuri utile pentru diverse caracteristici și setări disponibile pe Galaxy S24.
  • Voice Recorder - îți permite să înregistrezi sunet pe Samsung Galaxy S24. Poate fi destul de util atunci când trebuie să înregistrezi prelegeri, întâlniri, interviuri, memo-uri etc.

Interfața de utilizare One UI 6.1, de pe Samsung Galaxy S24, vine cu îmbunătățiri și câteva funcții AI interesante, care vor schimba cu siguranță modul cum îți folosești smartphone-ul. În plus, acest telefon va primi, de asemenea, șapte ani de actualizări ale sistemului de operare și de actualizări de securitate, ceea ce reprezintă o promisiune destul de uimitoare din partea Samsung.

Reclamă

Performanță în benchmarkuri

Pentru a evalua performanțele lui Samsung Galaxy S24, am rulat mai multe teste pentru a vedea cum se descurcă în multitasking, în jocuri și în sarcinile zilnice. Am decis, de asemenea, să-l compar cu Samsung Galaxy S23, de anul trecut, care era echipat cu un chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Am făcut asta pentru că eram curios să aflu dacă noul chipset Exynos 2400 este superior sau nu. Iată ce am aflat:

În Geekbench 6, Samsung Galaxy S24 oferă îmbunătățiri semnificative spre masive pe toată linia. Acesta a obținut scoruri mai bune decât Galaxy S23 în toate testele, atât pentru CPU (procesor), cât și pentru GPU (unitate grafică). În CPU Single-Core, există o îmbunătățire a performanței cu 7%, în CPU Multi-Core, creșterea este de 30%, în GPU OpenCL, am văzut o îmbunătățire de 46%, iar în GPU Vulkan, creșterea performanței a depășit 70%! Aș spune că este un rezultat remarcabil, care ne arată clar cât de mult este îmbunătățit Samsung Galaxy S24 față de Galaxy S23.

Rezultate în Geekbench 6

Rezultate în Geekbench 6

Geekbench ML este un benchmark, care măsoară performanța sarcinilor de lucru de învățare automată. În testele sale, Samsung Galaxy S24 a arătat că este mai bine echipat pentru sarcinile bazate pe inteligență artificială decât predecesorul său, Galaxy S23. După cum ai auzit probabil, elementul principal în sarcinile de Inteligență Artificială este reprezentat de GPU (cipul grafic). Totuși, în funcție de cum își creează dezvoltatorii aplicațiile bazate pe inteligență artificială și de cum gestionează sistemul de operare sarcinile, unele sarcini de inteligență artificială pot fi procesate de CPU (procesor), de GPU (unitate grafică), sau de NPU (unitate de procesare neuronală), dacă aceasta este disponibilă pe dispozitiv. În Geekbench ML, Galaxy S24 a obținut 1110 puncte pentru CPU, 1772 de puncte pentru GPU și 500 de puncte pentru NPU. Comparând aceste rezultate cu cele ale lui Galaxy S23, observăm o creștere a performanței de 9,8% pentru CPU și de 66,7% pentru GPU! Scorul NPU, care de obicei este responsabil pentru sarcini AI mai mici și mai repetitive, a arătat o scădere de 20% a performanței față de un Samsung Galaxy S23, echipat cu un chipset Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy.

Rezultate în Geekbench ML

Rezultate în Geekbench ML

În continuare, am testat Samsung Galaxy S24 cu benchmarkurile Solar Bay și Wild Life Extreme de la 3DMark. În Solar Bay, un test care măsoară performanța în jocuri atunci când folosești ray tracing și alte efecte vizuale avansate, Galaxy S24 a obținut 7884 de puncte, ceea ce reprezintă o creștere masivă a performanței, cu 42%, față de Galaxy S23! În Wild Life Extreme, S24 a obținut 4018 puncte. Deși mai mică, creșterea de performanță față de un Galaxy S23 este totuși considerabilă: peste 8%. Rezultatele sunt destul de impresionante, demonstrând că Samsung Galaxy S24 se poate descurca cu ușurință chiar și cu cele mai solicitante jocuri la un număr de cadre ridicat și la setări de înaltă calitate.

Rezultate în 3DMark

Rezultate în 3DMark

Am folosit, de asemenea, PCMark for Android pentru a testa performanța zilnică a smartphone-ului în sarcini mai banale. Samsung Galaxy S24 a obținut un scor uriaș de 17880 de puncte în Work 3.0 performance test, ceea ce se traduce printr-o creștere de 16,6% față de Galaxy S23.

Rezultate în PCMark

Rezultate în PCMark

Nu am testat performanța mobilă 5G a lui Samsung Galaxy S24, deoarece furnizorul meu actual nu oferă o acoperire 5G de încredere. Totuși, i-am testat viteza de internet în rețeaua mea Wi-Fi 6 folosind Speedtest de la Ookla. Galaxy S24 a oferit rezultate impresionante, atingând o viteză de descărcare de 772 Mbps și o rată maximă de upload de 643 Mbps. Și testul video s-a încheiat cu un rezultat excelent, arătând că viteza wireless este mai mult decât suficientă pentru a face streaming video la rezoluții de până la 4K (2160p).

Rezultatele benchmarkului pentru viteza pe internet în Speedtest

Rezultatele benchmarkului pentru viteza pe internet în Speedtest

Nu în ultimul rând, pentru a măsura performanța bateriei, am rulat pe Galaxy S24 testul Battery Life 3.0 de la PCMark. Înainte de asta, am ajustat manual luminozitatea ecranului la 40%. Telefonul a rezistat 13 ore și 23 de minute, ceea ce reprezintă un scor bun. Asta arată că telefonul are un chipset eficient din punct de vedere energetic și o autonomie fiabilă a bateriei. Este posibil să-l folosești o zi întreagă fără să fie nevoie să-l bagi în priză.

Rezultatul benchmarkului privind autonomia bateriei

Rezultatul benchmarkului privind autonomia bateriei

Benchmarkurile arată că Samsung Galaxy S24 este în mod clar un smartphone cu Android high-end, capabil să ofere performanțe de top în orice sarcină de lucru sau joc. În plus, chipsetul Exynos 2400 de la Samsung este într-adevăr excelent și se comportă admirabil, în special în sarcinile unde cipul grafic este important. Prin urmare, mă bucur să raportez că chipsetul Exynos 2400, de pe Galaxy S24, este excelent pentru jocurile mobile.

Cred că vremurile în care chipseturile mobile Qualcomm erau considerabil mai bune decât alternativele Exynos de la Samsung au luat sfârșit, iar asta este uimitor. Era și timpul ca Qualcomm și Apple să aibă mai multă concurență.

Ce părere ai despre Samsung Galaxy S24?

A fost mult de învățat și am avut mult de testat și de scris. Sper că această recenzie te-a ajutat să înțelegi mai bine ce are de oferit Samsung Galaxy S24 în ceea ce privește designul, caracteristicile, performanța și calitatea camerelor. Înainte de a închide, aș vrea să știu ce părere ai despre acest smartphone. Ai de gând să cumperi un Samsung Galaxy S24? Spune-mi părerea ta în secțiunea de comentarii. A, și dacă vrei să vezi mai multe recenzii de la noi, nu ezita să te abonezi la newsletterul nostru.

Descoperă: Smartphone Android Hardware Recenzii Recomandate