Review Samsung Galaxy Tab A9+: Tableta pentru utilizatorii cu buget redus!

recenzie
Review Samsung Galaxy Tab A9+: Tableta pentru utilizatorii cu buget redus!
Rating

Experiența de utilizare a tabletei Samsung Galaxy Tab A9+

Ecranul de 11 inci de pe Samsung Galaxy Tab A9+ este decent. Acesta asigură o vizibilitate bună în spații închise, având culori rezonabil de puternice și vii. Totuși, panoul TFT nu se poate compara cu panourile IPS de pe tabletele concurente. Pur și simplu nu este la fel de clar, iar vizibilitatea în exterior este mai slabă, cu un plus de reflexie. Reîmprospătarea de 90 Hz este activată automat de sistemul de operare One UI, asigurând o experiență de derulare lină a elementelor de pe ecran. Din păcate, nu o poți seta manual pentru a funcționa întotdeauna la 90 Hz.

Samsung Galaxy Tab A9+ are un ecran de 90 Hz

Samsung Galaxy Tab A9+ are un ecran de 90 Hz

Interfața de utilizare a tabletei este ușor de navigat, deoarece aranjarea elementelor de pe ecran și a setărilor este optimizată pentru dimensiunea ecranului. Când deschizi o aplicație, bara de scurtături din partea de jos a ecranului afișează aplicațiile utilizate cel mai recent, inclusiv pe cele fixate ca favorite. Asta facilitează trecerea de la o aplicație la alta. 🙂 Ecranul este, de asemenea, suficient de mare pentru a afișa diverse aplicații una lângă alta sau pentru a avea două fluxuri de date afișate simultan pe ecran. Asta este excelent pentru atunci când trebuie să fii productiv și, după cum poți vedea mai jos, este util și dacă vrei să vezi versurile pentru muzica pe care o asculți și să cânți karaoke în bucătărie. 🙂

Puteți rula două aplicații una lângă alta

Puteți rula două aplicații una lângă alta

Bara de scurtături menționată mai devreme dispare atunci când activezi modul full screen pentru aplicații precum Netflix sau Disney+. Apropo de aceste aplicații, vizionarea de filme pe Samsung Galaxy Tab A9 Plus este o experiență decentă. Difuzoarele dispun de Dolby Atmos audio (inclusiv pentru jocuri), ceea ce este surprinzător pentru o tabletă de buget. În general, sunetul este bine echilibrat, dar devine distorsionat la volum ridicat și îi lipsesc tonurile joase (bas). Un alt inconvenient este că cele două difuzoare inferioare sunt ușor de acoperit atunci când ții tableta în mâini. Pentru o experiență audio cât mai bună, este preferabil să o așezi pe un suport, așa cum am făcut eu în imaginea de mai jos. 🙂

Vizionarea de filme pe Samsung Galaxy Tab A9+

Vizionarea de filme pe Samsung Galaxy Tab A9+

Gamingul este un domeniu controversat pentru Samsung Galaxy Tab A9+. Da, poți instala jocuri pe această tabletă. Însă cipul său grafic nu este foarte potent. Prin urmare, ar trebui să optezi să rulezi pe ea jocuri casual. Dacă ai copii care vor să se joace pe tabletă, jocurile mai puțin solicitante, precum Minecraft sau Roblox, vor funcționa bine și le vor oferi o experiență distractivă.

Reclamă

Totuși, nu ți-aș recomanda să instalezi Fortnite, Genshin Impact, Diablo 3 și alte titluri mai solicitante. Samsung Galaxy Tab A9+ nu va fi capabilă să ofere o rată de cadre ridicată și constantă, iar ecranul va răspunde mai greu la comenzi în momentele intense de joc.

Minecraft merge bine pe Samsung Galaxy Tab A9+

Minecraft merge bine pe Samsung Galaxy Tab A9+

Ca un aspect pozitiv, una dintre cele mai bune caracteristici ale tabletei Samsung Galaxy Tab A9+ este că include Samsung Dex. În trecut, această funcție era disponibilă doar pe tabletele mai scumpe din seria Galaxy S. Cu Samsung Dex, îți poți transforma tableta într-un laptop prin conectarea acesteia la un mouse și la o tastatură Bluetooth. Astfel, poți să lucrezi pe ea ca pe un calculator de birou, să rulezi aplicații una lângă alta, să proiectezi prezentări pe un smart TV sau pe un alt ecran, să editezi documente etc.

Samsung Dex funcționează pe Samsung Galaxy Tab A9+

Samsung Dex funcționează pe Samsung Galaxy Tab A9+

Autonomia telefonului Samsung Galaxy Tab A9 Plus este bună. Dacă îl folosești în mod continuu, pentru sarcini care nu necesită multă baterie, îl poți folosi timp de 16-17 ore la rând. Însă, în cazul unei utilizări sporadice, te poți aștepta să-l încarci doar o dată la trei-patru zile. Din păcate, este nevoie de mult timp pentru a încărca tableta, deoarece este limitată la o încărcare prin cablu de 15 wați. Deși am folosit un încărcător rapid Samsung de 45 de wați împreună cu Samsung Galaxy Tab A9+, aceasta a ajuns de la 1% la doar 21% în 30 de minute. Am obținut o încărcare completă în 175 de minute. Asta înseamnă aproape trei ore, și nu ai parte nici de încărcare wireless.🙁

Tableta se încarcă lent

Tableta se încarcă lent

În concluzie, Samsung Galaxy Tab A9+ echilibrează bine prețul cu autonomia bateriei, ușurința de utilizare și performanța generală. Nu este o tabletă rapidă, dar poate face multe lucruri, iar Samsung Dex o poate transforma într-un instrument de productivitate neașteptat. Dar, în continuare, să vedem cât de bine se descurcă la capitolul camere:🙂

Reclamă

Experiența de utilizare a camerelor de pe Samsung Galaxy Tab A9+

Oamenii nu cumpără tablete accesibile precum Samsung Galaxy Tab A9+ pentru a face fotografii frumoase, iar Samsung nu a construit această tabletă pentru a putea face asta. Da, poți face poze cu ea, dar acestea arată destul de monoton. Ambele camere disponibile pe Samsung Galaxy Tab A9+ se confruntă cu provocări în a-și face treaba. Deși culorile pot fi decente, niciuna dintre camere nu poate face fotografii clare și nici nu poate gestiona corect lumina. Cele câteva mostre foto pe care le-am făcut cu această tabletă în interiorul casei mele au fost neclare și lipsite de detalii, în special pe margini. Portretele sunt decente, chiar dacă postprocesarea agresivă este vizibilă și face ca pielea să pară puțin nefirească.

Un selfie făcut cu Samsung Galaxy Tab A9+

Un selfie făcut cu Samsung Galaxy Tab A9+

Aplicația Cameră este însă ușor de folosit și familiară imediat oricărui utilizator de Samsung Galaxy. Nu poți configura prea multe despre cum face poze și înregistrează videoclipuri. Totuși, poți seta nivelul de zoom și raportul de aspect. Ai doar două opțiuni atunci când înregistrezi videoclipuri: HD la 30 de cadre pe secundă și Full HD la 30 de cadre pe secundă. Pentru o calitate mai bună, recomand să folosești cea de-a doua opțiune.

Aplicația Cameră

Aplicația Cameră

Camerele de pe Samsung Galaxy Tab A9 Plus pot fi folosite pentru a participa la teleconferințe. Există însă probleme vizibile în ceea ce privește iluminarea și menținerea focalizării subiectului și nici măcar sunetul nu este înregistrat uniform. Urmărește și ascultă videoclipul de mai jos ca să înțelegi mai bine la ce mă refer.

Așa cum te-ai aștepta de la o tabletă accesibilă, experiența de utilizare a camerelor de pe Samsung Galaxy Tab A9+ este mai degrabă simplă. Cel mai bine ar fi să folosești camerele de pe Tab A9+ doar pentru sarcini ușoare și ocazionale, precum scanarea documentelor sau apelurile video, unde calitatea imaginii nu este importantă.

Reclamă

Android 14, OneUI și aplicațiile incluse

Samsung Galaxy Tab A9+ a fost lansat cu Android 13 și versiunea 5.1 a interfeței Samsung One UI. Din fericire, tableta a primit deja Android 14 și One UI 6.0, software-ul pe care l-am folosit în timpul testării 🙂 Partea de asistență software pare decentă: compania plănuiește să le ofere utilizatorilor actualizări de securitate și ale sistemului de operare până la trei ani de la lansare.

Software-ul de pe Samsung Galaxy Tab A9+

Software-ul de pe Samsung Galaxy Tab A9+

Din păcate, Samsung Galaxy Tab A9+ este umflat cu o mulțime de software preinstalat. Pe lângă aplicațiile clasice de la Google (Gmail, YouTube, Photos, Maps etc.), care sunt integrate în sistemul de operare Android, primești și câteva aplicații de la Microsoft (OneDrive, Outlook și Microsoft 365), precum și multe aplicații create de Samsung:

  • Calculator - îți pune la dispoziție diverse instrumente pentru operații matematice și alte calcule. Util pentru a face teme. 🙂
  • Calendar - te ajută să-ți gestionezi programul și evenimentele.
  • Galerie - îți permite să vezi, să editezi și să gestionezi fotografiile și videoclipurile de pe tableta ta.
  • Gaming Hub - este atât un magazin de jocuri, cât și o platformă de gaming. Poți să accesezi jocuri fără a le descărca sau instala și, în plus, îl poți folosi pentru a ajusta setările de performanță pentru jocurile tale.
  • Fișierele mele - un manager de fișiere care-ți permite să accesezi și să gestionezi fișierele de pe dispozitivul tău și din stocarea în cloud.
  • Kids - un portal foarte util pentru familiile cu copii. Îți permite să creezi spații sigure și personalizate pentru copiii tăi, unde aceștia pot accesa conținut adecvat vârstei lor.
  • Global Goals - o aplicație care le permite utilizatorilor să doneze bani pentru organizații de caritate sau să activeze reclame ale căror venituri sunt apoi folosite pentru a finanța programe de caritate din întreaga lume.
  • Notes - îți permite să creezi și să gestionezi notițe cu ajutorul unei interfețe simple și intuitive.
  • Samsung Flow - o aplicație care facilitează conexiunea dintre tabletă și un smartphone sau un calculator.
  • Samsung Free - un serviciu care oferă știri și alte tipuri de conținut pe dispozitivele Samsung. Deși este similar cu Google Discover, după părerea mea, nu este la fel de bun.
  • Samsung Galaxy Shop - o aplicație care-ți permite să cumperi dispozitive noi, să le schimbi pe cele vechi sau să accesezi oferte și recompense exclusive de la Samsung.
  • Samsung Health - te ajută să-ți monitorizezi și să-ți îmbunătățești sănătatea și starea de bine dacă deții și folosești un smartwatch sau o brățară de fitness Samsung.
  • Samsung Internet - un browser web realizat de Samsung. Echipa mea preferă Google Chrome și Microsoft Edge, dar fiecare cu preferințele sale.
  • Samsung Members - un portal cu ultimele noutăți și oferte de la Samsung, unde poți, de asemenea, să primești asistență personalizată și să te conectezi cu alți entuziaști Samsung.
  • Samsung SmartThings - îți permite să-ți controlezi și monitorizezi dispozitivele inteligente de acasă indiferent unde te afli. Poți, de asemenea, să-l folosești pentru a integra dispozitivele Samsung cu servicii cunoscute, precum Google Assistant sau Amazon Alexa, sau pentru a-ți găsi dispozitivele Samsung dispărute.
  • Samsung Store - un magazin alternativ de aplicații pentru dispozitivele Samsung Galaxy.
  • Smart Switch - o poți folosi pentru a transfera totul (fișiere, aplicații, jocuri etc.) de pe vechea ta tabletă pe cea nouă.
  • Samsung Wearable - te ajută să-ți conectezi dispozitivele portabile Samsung (precum căștile) la Samsung Galaxy Tab A9 Plus.
  • Voice Recorder - îți permite să înregistrezi sunetul pe tableta ta. Poate fi util atunci când înregistrezi prelegeri, întâlniri, interviuri, mementouri etc.

Din păcate, lista de aplicații preinstalate nu se oprește aici. Tableta include, de asemenea, Netflix și Spotify, două servicii cunoscute de streaming, care nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Există multe aplicații preinstalate

Există multe aplicații preinstalate

Asistența software oferită de Samsung pentru această tabletă este mai bună decât cea oferită de tabletele cu prețuri similare, de la alte companii. Totuși, actualizările nu sunt la fel de frecvente ca la smartphone-urile companiei, iar lista de software preinstalat este destul de lungă. Dacă nu ai nevoie de majoritatea aplicațiilor incluse pe această tabletă, va trebui să investești destul de mult timp pentru a le elimina manual.

Reclamă

Performanța în benchmarkuri

Dacă vrei o analiză mai obiectivă a performanțelor oferite de Samsung Galaxy Tab A9+, ai ajuns în locul potrivit. În această secțiune, îți voi prezenta scorurile obținute de această tabletă în câteva benchmarkuri care îi evaluează performanțele în niște domenii cheie.

Am început cu Geekbench și testul său pentru procesor. Samsung Galaxy Tab A9+ a obținut 896 de puncte la operațiunile cu un singur nucleu și 1953 de puncte la cele cu mai multe nuclee. În testele pentru cipul grafic, această tabletă a obținut 1400 de puncte atunci când a rulat programe folosind OpenCL și 1211 puncte atunci când a rulat interfața de programare Vulkan. Din păcate, aceste scoruri nu sunt tocmai mari și dovedesc că această tabletă nu dispune de hardware-ul necesar pentru a-ți rula aplicațiile cu performanțe ridicate și timp de răspuns rapid.

Rezultate în Geekbench

Rezultate în Geekbench

Am rulat, de asemenea, 3DMark pentru a evalua performanțele tabletei când vine vorba de jocuri mobile. Aceasta a obținut 1202 puncte în benchmarkul Wild Life și 3956 în Sling Shot. Aceste rezultate nu sunt grozave și arată că această tabletă nu este potrivită pentru a rula jocuri solicitante, precum Fortnite sau Genshin Impact. Totuși, poate rula fără probleme jocuri casual și jocuri cu o grafică mai puțin pretențioasă, precum Minecraft, Roblox și alte titluri similare.

Rezultate în 3DMark

Rezultate în 3DMark

În continuare, am apelat la PCMark for Android pentru a evalua tableta și a vedea cât de bine rulează aplicațiile de navigare pe internet, editare video, editare foto și manipulare de date. Am folosit PCMark și pentru a vedea cât rezistă bateria în condiții de utilizare continuă. După cum poți vedea mai jos, Samsung Galaxy Tab A9 Plus a obținut un scor decent in Work 3.0 performance, de 10206 puncte, alături de o autonomie remarcabilă a bateriei de 16 ore și nouă minute.

Rezultate în PCMark

Rezultate în PCMark

Pentru ultimul test, am vrut să văd cât de rapidă este conectivitatea Wi-Fi de pe Samsung Galaxy Tab A9+ și am rulat SpeedTest în timp ce eram conectat la rețeaua wireless gestionată de un router de gaming scump cu Wi-Fi 6. Din păcate, lipsa conectivității Wi-Fi 6 a devenit imediat evidentă. Aplicația SpeedTest a raportat o viteză maximă de descărcare și încărcare de doar 291 Mbps. Este suficient pentru streamingul de videoclipuri Full HD. Însă, în prezent, multe smartphone-uri și tablete accesibile oferă un cip Wi-Fi mai rapid, care poate oferi viteze și mai bune. Descărcarea jocurilor și a fișierelor mari pe această tabletă va dura mai mult decât pe alte dispozitive cu conectivitate Wi-Fi 6.

Vitezele prin Wi-Fi

Vitezele prin Wi-Fi

Samsung Galaxy Tab A9+ oferă performanțe suficient de bune pentru a rula browsere web, pentru a accesa rețelele sociale și YouTube, pentru a face editare foto și video de bază, pentru a participa la apeluri video etc. Poate fi folosită și pentru jocuri mobile, cât timp nu te aștepți să ruleze jocuri pretențioase din punct de vedere grafic la performanțe bune. Lipsește, de asemenea, conectivitatea rapidă Wi-Fi 6, ceea ce poate fi o problemă dacă ai nevoie să descarci fișiere mari de pe internet.

Ce părere ai despre Samsung Galaxy Tab A9+?

Este momentul să închei această recenzie. Sper că ți-a plăcut să o citești și că ai acum răspunsuri la majoritatea întrebărilor tale despre Samsung Galaxy Tab A9 Plus. Înainte de a închide această filă de browser, sunt curios să aflu ce părere ai despre acest produs: Îți place ceea ce are de oferit? Consideri că are un raport calitate-preț bun? Există vreun neajuns care nu îl face atractiv pentru tine? Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-mi.

Descoperă: Productivitate Android Hardware Recenzii Recomandate