Sony WH-1000XM2 este un headset wireless popular, care oferă anularea zgomotelor folosind un algoritm care se adaptează mediului înconjurător, controale tactile, încărcare rapidă și sunet de foarte bună calitate. Ne place cum arată aceste căști și suntem impresionați de caracteristicile lor hardware. De aceea, am decis să le testăm timp de două săptămâni. Dacă vrei să afli părerea noastră despre Sony WH-1000XM2 și ce experiență de utilizare oferă, citește acest review:
Sony WH-1000XM2: Pentru cine sunt o alegere potrivită?
Căștile wireless Sony WH-1000XM2 sunt o alegere foarte bună pentru:
- Utilizatorii care vor o experiență audio mobilă, de foarte bună calitate
- Persoanele care-și doresc un dispozitiv durabil, care folosește materiale premium
- Utilizatorii care apreciază design-ul elegant și și-l pot permite
Pro și contra
Principalele atuuri ale căștilor wireless Sony WH-1000XM2 sunt:
- Calitatea foarte bună a sunetului
- Anularea eficientă a zgomotelor din mediul înconjurător
- Calitatea construcției
- Design-ul elegant
- Autonomia bateriei
- Pot fi folosite cu fir și fără fir
- Includ accesorii utile în pachetul standard
Există și câteva mici neajunsuri:
- Trebuie să folosești aplicația mobilă Sony Headphones Connect dacă vrei acces la cele mai importante facilități
- Nu au o aplicație disponibilă pentru Windows și Mac OS X. Fără aplicație, căștile Sony WH-1000XM2 sună mai degrabă ca un headset mid-range, nu unul premium
- Microfonul nu este cel mai bun la izolarea vocii tale de zgomotele înconjurătoare
Verdict
Căștile wireless Sony WH-1000XM2 cu anularea adaptivă a zgomotelor sunt un dispozitiv premium, cu o calitate a sunetului pe măsură. Focusul este pe experiența audio mobilă, semnalizat și de faptul că este nevoie să instalezi o aplicație mobilă pentru Android sau iOS, pentru a putea debloca tot ce au de oferit. Căștile arată bine, sunt construite din materiale de foarte bună calitate, anularea zgomotelor este foarte eficientă, iar calitatea sunetului este evidentă în toate scenariile de utilizare. Dacă vrei o pereche de căști premium din toate punctele de vedere, Sony WH-1000XM2 trebuie să fie pe lista ta de cumpărături.
Experiența de despachetare a căștilor Sony WH-1000XM2
Headset-ul Sony WH-1000XM2 vine într-o cutie albă, foarte plăcută. Pe partea de sus, avem o poză cu căștile, numele modelului și cele mai importante caracteristici.
Pe laterale, sunt alte informații despre ce este în cutie, inclusiv legături către aplicația mobilă care acompaniază căștile. Atunci când deschizi cutia, găsești înăuntru o alta, neagră, cu logoul Sony pe ea.
Cutia neagră se deschide asemeni unei cărți. Înăuntrul ei se află o carcasă din material textil și câteva cabluri.
După ce deschizi și carcasa, precum și restul elementelor din cutie, găsești următoarele: căștile, un cablu audio de 3,5 mm, un cablu micro-USB, garanția și ghidul pentru configurarea rapidă.
Un alt accesoriu interesant este adaptorul pentru avion, ascuns în carcasa din material textil. Dacă zbori mult, vei aprecia să-l ai în pachetul standard.
Experiența de despachetare oferită de Sony WH-1000XM2 este demnă de un dispozitiv premium. Pachetul este bogat în accesorii care sunt utile în diverse situații.
Caracteristici hardware
Sony WH-1000XM2 este un headset care folosește Bluetooth 4.1 pentru conexiunile wireless și următoarele profile Bluetooth: Advanced Audio Distribution Profile (A2DP), Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP), Hands-Free Profile (HFP), Headset Profile (HSP), Leadership Development and Advisory Council (LDAC). De asemenea, oferă suport pentru împerecherea rapidă prin NFC, dar pot fi folosite și drept căști cu fir, cu ajutorul cablului audio de 3,5 mm din pachet. Raza lor de acoperire wireless este de 10 metri și cântăresc 275 de grame.
Sony WH-1000XM2 sunt circumaurale, însemnând că-ți acoperă toate urechea, cu ajutorul difuzoarelor de 1,57 inci. Teoretic, cu cât mai mari sunt difuzoarele, cu atât mai bun este sunetul. Au o frecvență de răspuns de 4 Hz - 40,000 Hz și o impedanță care variază între 14 și 46 de ohmi, în funcție de cum sunt folosite.
Căștile sunt realizate în principal din materiale plastice, cu banda de suport din metal și piele sintetică care-ți acoperă urechile. Banda metalică și difuzoarele sunt acoperite cu spumă poliuretanică. Acest model de căști este disponibil în două versiuni de culoare: negru și auriu (bej). Noi am testat versiunea aurie.
Pe spatele căștii din partea dreaptă, există o suprafață tactilă care-ți simte atingerile. O poți folosi pentru a schimba volumul, a răspunde la apelurile telefonice, sau a sări peste cântece atunci când asculți muzică. Pe ea este și un port micro USB pentru încărcarea căștilor. Pe casca din stânga, găsești mufa audio, butonul pentru Pornire/Oprire și un buton pentru activarea sau dezactivarea funcției de anulare a zgomotelor.
Headset-ul Sony WH-1000XM2 oferă sunet la rezoluții înalte, folosind multe unelte și tehnologii, precum un egalizator, un motor Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HXTM), controlul sunetului ambiental, anularea digitală a zgomotelor și sunet surround virtual.
Autonomia este de până la 30 de ore cu anularea zgomotelor activată și 38 de ore cu ea dezactivată. Timpul de încărcare al bateriei este destul de lent: până la patru ore. Dar, există și o facilitate de încărcare rapidă, care-ți oferă 70 de minute de sunet, după doar 10 minute de încărcare.
Dacă vrei să studiezi în detaliu caracteristicile oficiale ale acestui produs, mergi la această pagină: Sony WH-1000XM2 - Specificaţii şi funcţii complete.
Experiența de utilizare a căștilor wireless cu anulare a zgomotului Sony WH-1000XM2
Prima dată am folosit Sony WH-1000XM2 pe un PC, cu ajutorul cablului audio din pachet. Din moment ce nu există software pentru Windows sau Mac OS X, nu era nimic ce puteam schimba în materie de setări. În acest scenariu, am observat că bass-ul tinde să fie mai pronunțat decâț la alte căști. Asta face Sony WH-1000XM2 o alegere bună pentru genurile muzicale care folosesc intens sunetele joase. Dar, dacă vrei voci foarte clare, asculți muzică clasică ori metal, experiența nu este atât de satisfăcătoare. Ne-am jucat și câteva jocuri pe calculator și ne-a plăcut cum se auzeau. Datorită basului mai pronunțat, să tragi cu pușca într-un shooter este o experiență tare satisfăcătoare.
Anularea zgomotelor merge foarte bine. Uneori mult prea bine. Dacă ești acasă, la birou, într-o mașină sau tren, îți va plăcea cum sunt anulate sau diminuate multe dintre zgomotele înconjurătoare. Această facilitate te va ajuta să ai o experiență audio mai imersivă. Un truc util este faptul că poți acoperi cu mână casca dreaptă, pentru a anula temporar funcția de anulare a zgomotelor. Astfel poți auzi rapid ce se întâmplă în jurul tău, fără să-ți dai jos căștile.
Nu recomandăm folosirea anulării zgomotelor în trafic, ori atunci când mergi pe străzi aglomerate. Noi am făcut asta o dată și era să avem un accident stupid din cauza faptului că nu prea auzeam ce se întâmplă în jur. Pentru a fi în siguranță, nu folosi această funcție în scenarii similare, sau folosește aplicația mobilă Sony Headphones Connect pentru Android și iOS, pentru a personaliza cum funcționează anularea zgomotelor. Pentru că am adus vorba despre aplicația mobilă, este obligatoriu să o instalezi pe telefonul tău, dacă vrei cea mai bună experiență audio de la Sony WH-1000XM2.
Toate funcțiile importante sunt personalizate din Sony Headphones Connect. Este bine să începi prin activarea anulării adaptive a zgomotelor înconjurătoare și să treci prin optimizatorul funcției de anulare a zgomotelor, astfel încât să ai cea mai bună experiență posibilă și să rămâi în siguranță. De asemenea, egalizatorul te va ajuta să personalizezi modul în care se pune accentul pe anumite frecvențe sonore, iar facilități precum activarea DSEE HX și prioritizarea calității sunetului te vor ajuta să ai o experiență sonoră superbă.
După ce am personalizat tot ce ne-am dorit în aplicația mobilă, ne-am bucurat de o experiență audio foarte satisfăcătoare. Simțeam că folosim un dispozitiv premium, cu sunet excelent. Sunetul a devenit mai dinamic, vocile au devenit foarte clare, iar experiență sonoră ne-a plăcut tare mult atunci când am ascultat genurile noastre muzicale favorite: progressive rock, post-rock, blues și muzică clasică. Vizionarea de filme a fost și ea o experiență foarte plăcută.
O facilitate utilă a căștilor Sony WH-1000XM2 sunt controalele tactile de pe casca din dreapta. Le-am folosit de câteva ori și am observat că a porni/opri muzica, merge bine de fiecare dată. La fel și preluarea apelurilor telefonice. Alte gesturi, precum cele pentru schimbarea volumului sunetului mai dau erori și se execută alte comenzi, cum ar fi oprirea melodiei curente, în loc de mărirea volumului sunetului.
Am folosit căștile Sony WH-1000XM2 și pentru preluarea de apeluri telefonice. Am auzit întotdeauna foarte bine persoana cu care discutam, dar persoana respectivă auzea și zgomotele din jurul nostru, făcând conversația puțin neplăcută. Izolarea sunetelor ambientale ar trebui îmbunătățită pentru microfonul inclus pe această pereche de căști.
Purtarea căștilor este o experiență plăcută, chiar și după multe ore de utilizare. Arată foarte bine pe cap și este evident că porți o pereche de căști premium, pentru oricine se uită la tine. Dar, dacă vrei să le folosești într-o zi călduroasă de vară, vei transpira relativ repede. Atunci când călătorești și iei căștile cu tine, este util faptul că partea cu difuzoarele se poate plia și roti. Deși sunt voluminoase, sunt relativ ușor de transportat.
Sony WH-1000XM2 este un headset wireless excelent, care oferă o funcție de anulare adaptivă a zgomotelor care este foarte eficientă. Cât timp instalezi și configurezi aplicația mobilă Sony Headphones Connect pentru Android și iOS, te vei bucura de o experiență audio de-a dreptul excelentă. Din păcate, utilizatorii de PC nu beneficiază de o aplicație pentru personalizarea căștilor și au parte de o experiență de utilizare inferioară.
Care este părerea ta despre căștile Sony WH-1000XM2?
După ce ai citit review-ul nostru, știi părerea noastră despre căștile wireless Sony WH-1000XM2. La final, suntem curioși să aflăm și părerea ta. Iar dacă ai deja aceste căști, nu ezita să lași un comentariu, să ne povestesți cum îți plac și cât de bine merg. Comentează mai jos și hai să discutăm.