Review Samsung Galaxy A34 5G: Un Android de bun simț

recenzie
Review Samsung Galaxy A34 5G: Un Android de bun simț
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului Samsung Galaxy A34 5G

Înainte de orice altceva, un smartphone trebuie să îndeplinească mai întâi funcția sa de bază, aceea de a fi un telefon. În această privință, Samsung Galaxy A34 5G se comportă exact așa cum te-ai aștepta. Recepția semnalului și calitatea sunetului sunt bune în timpul apelurilor. Atât eu, cât și persoanele cu care am vorbit am reușit să ne înțelegem bine, chiar dacă unele dintre apeluri au fost efectuate pe vreme rea, cu vânt puternic sau în locuri aglomerate și zgomotoase. Microfoanele sunt bune la izolarea vocii, iar difuzorul pentru căști face o treabă bună la amplificarea sunetului.

Convorbirile telefonice sunt de bună calitate

Convorbirile telefonice sunt de bună calitate

Ecranul Super AMOLED de 6,6 inci este încăpător și frumos. Ecranul generos este excelent pentru lectură și navigare pe internet. În plus, deși Samsung Galaxy A34 5G nu oferă HDR pentru ecran, culorile sale vii se traduc într-o experiență captivantă în timp ce urmărești filme sau te joci pe el. De asemenea, ecranul este destul de luminos, astfel încât nu vei avea probleme atunci când îl folosești în exterior.

Ecranul este frumos, mare și luminos

Ecranul este frumos, mare și luminos

Difuzorul inferior este puternic pentru un smartphone, cu frecvențe înalte clare, frecvențe medii bune și câteva frecvențe joase (bas). Atunci când urmărești conținut multimedia, casca este amplificată pentru a acționa ca un difuzor stereo secundar și face o treabă destul de bună la acest capitol. Nu am observat nicio distorsiune, chiar și la volum maxim.

Reclamă

În ceea ce privește experiența de gaming, Samsung Galaxy A34 5G este capabil să ruleze fără probleme orice joc casual. Jocurile mai solicitante, cum ar fi Diablo Immortal, pot fi jucate la un framerate acceptabil cu setări grafice medii (sau scăzute). Un lucru bun este că smartphone-ul nu pare să se încălzească. Chiar și după zeci de minute de jocuri și benchmarkuri, telefonul a fost doar cald la atingere, fiind totuși confortabil de ținut în mână.

Este bine să te joci la setări grafice reduse sau medii

Este bine să te joci la setări grafice reduse sau medii

În timpul utilizării obișnuite, interfața de utilizare răspunde prompt la comenzi, animațiile și tranzițiile sunt cursive, iar aplicațiile se încarcă rapid. Deblocarea smartphone-ului este, de obicei, promptă, deoarece senzorul de sub ecran pare a fi destul de precis. Au existat momente în care nu mi-a înregistrat corect amprenta digitală, dar numărul de astfel de cazuri a fost minim.

Cititorul de amprente este destul de precis

Cititorul de amprente este destul de precis

Nu în ultimul rând, autonomia oferită de Samsung Galaxy A34 5G este excelentă. Cu excepția cazului în care te joci titluri de top, cu solicitări mari în ceea ce privește resursele de sistem, telefonul ar trebui să continue să funcționeze cu o singură încărcare timp de cel puțin o zi, chiar două. Din păcate, cel mai rapid încărcător pe care l-am avut la dispoziție în momentul testării acestui smartphone a fost un model aftermarket, capabil să furnizeze un maxim de doar 18 wați, în timp ce Galaxy A34 5G suportă până la 25 W. A fost nevoie de două ore pentru a ajunge de la 0 la 100% folosind încărcătorul meu. Cu un încărcător Samsung de 25 W, bateria smartphone-ului ar trebui să se umple mult mai repede.

Timpul de încărcare a bateriei cu un încărcător aftermarket

Timpul de încărcare a bateriei cu un încărcător aftermarket

Samsung Galaxy A34 5G oferă o experiență de utilizare bună în activitățile de zi cu zi. Interacțiunea cu interfața de utilizare și cu aplicațiile este fluentă, autonomia bateriei este excelentă, iar ecranul este frumos.

Reclamă

Experiența de utilizare a camerelor pe Samsung Galaxy A34 5G

NOTĂ: În scopul optimizării, imaginile din această recenzie sunt redimensionate. Dacă vrei să vezi fotografiile și videoclipurile originale, în mărime reală, pe care le-am realizat cu Samsung Galaxy A34 5G, deschide această galerie:

Samsung Galaxy A34 5G

Aplicația Camera este aceeași ca pe toate smartphone-urile Samsung Galaxy moderne, cu o interfață simplă, ușor de utilizat și cu toate modurile standard de fotografiere la care te aștepți. Trecerea de la un mod la altul se face fie prin atingerea numelor acestora, fie prin glisarea spre stânga sau spre dreapta pe vizor. Dacă glisezi în sus și în jos sau dacă apeși pe butonul de cameră din colțul din stânga jos (atunci când ții telefonul pe verticală), treci de la camera principală din spate la cea frontală pentru selfie. Profilurile principale ale camerei sunt Photo, Video, Portrait și Fun. Dacă accesezi More (Mai multe), ajungi la celelalte moduri de fotografiere mai specializate: Pro, Pro Video, Single Take, Night, Food, Panorama, Macro, Super Slow-Mo, Slow Motion și Hyperlapse. Merită menționat și că aceste camere suportă Auto HDR și detectarea AI Scene. Deși este posibil să faci zoom, 2x este opțiunea standard, deoarece smartphone-ul nu are un teleobiectiv. Zoomul până la 2x se face prin decupare, iar tot ceea ce depășește această valoare este digital, nu optic.

Aplicația Camera este aceeași ca pe toate telefoanele Samsung Galaxy

Aplicația Camera este aceeași ca pe toate telefoanele Samsung Galaxy

Calitatea fotografiilor în lumina zilei este foarte bună pentru un dispozitiv de nivel mediu: contrast ridicat și gamă dinamică bună, detalii excelente și niciun zgomot vizibil. Culorile sunt vii, un pic prea mult dacă mă întrebi pe mine. Deși prefer imagini mai naturale, imaginile ușor suprasaturate sunt ceva normal pe toate smartphone-urile Samsung, iar majoritatea preferă asta. Iată un exemplu de fotografie realizată în timpul zilei folosind camera principală:

Fotografiile la lumina zilei sunt de înaltă calitate

Fotografiile la lumina zilei sunt de înaltă calitate

Camera ultrawide oferă rezultate la fel de bune: multe detalii și fără zgomot, contrast bun și aceleași culori puternice. Spre deosebire de ceea ce am văzut la smartphone-urile Samsung Galaxy Galaxy mai vechi din gama medie, A34 5G oferă o coerență a culorilor între camera principală și cea ultrawide, ceea ce este minunat.

O fotografie făcută cu camera ultrawide

O fotografie făcută cu camera ultrawide

Samsung Galaxy A53 5G include și o cameră macro, ceva ce vei aprecia dacă-ți place să faci prim-planuri. Totuși, află că aceasta are o focalizare fixă, așa că va trebui să ai mereu grijă să poziționezi smartphone-ul la distanța potrivită (aproximativ 4 cm) de subiect. După ce te obișnuiești, vei observa că și fotografiile macro pe care le faci sunt destul de bune. La fel ca și celelalte camere ale telefonului, fotografiile realizate folosind camera macro au un contrast bun, culori vii și multe detalii.

Fotografie macro cu Samsung Galaxy A34 5G

Fotografie macro cu Samsung Galaxy A34 5G

Când vine vorba de fotografierea în condiții de iluminare slabă, Samsung Galaxy A34 5G este decent. Există ceva zgomot și un pic de moliciune pe margini, dar expunerea pare adecvată. Activarea Modului de noapte (Night Mode) ajută puțin la a obține mai multe detalii în zonele mai întunecate, cu mai multă umbră, dar asta este cam tot ce am observat.

Fotografie de noapte realizată cu Samsung Galaxy A34 5G

Fotografie de noapte realizată cu Samsung Galaxy A34 5G

În ciuda lipsei unei camere de adâncime, Samsung Galaxy A34 5G realizează portrete și selfie-uri de bună calitate. Indiferent de camera pe care o folosești, tonurile pielii arată destul de natural, iar subiectul pare bine separat de fundal.

Portretele și selfie-urile sunt bune

Portretele și selfie-urile sunt bune

Smartphone-ul se descurcă destul de bine și cu înregistrările video. Există o mulțime de detalii în videoclipuri, contrastul este ridicat, iar OIS (stabilizarea optică a imaginii) te ajută să realizezi filmări stabile în majoritatea situațiilor. Pentru a înțelege la ce să te aștepți, iată un scurt videoclip înregistrat în 1080p la 60 de cadre pe secundă:

Și iată o altă mostră video, cu mai puțină mișcare, pe care am filmat-o la rezoluție 4K și 30 de cadre pe secundă:

Pentru un dispozitiv din gama medie, Samsung Galaxy A34 5G oferă o experiență excelentă în ceea ce privește camerele. Fotografiile și videoclipurile realizate cu acesta sunt de bună calitate în majoritatea situațiilor.

Reclamă

Android 13, OneUI 5.1 și aplicațiile incluse

Samsung Galaxy A34 5G este dotat din start cu Android 13 și cu interfața de utilizare One UI 5.1 a companiei. Când am primit telefonul în teste, unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut a fost să verific dacă există actualizări disponibile pentru software-ul său. Și, după cum poți vedea în imaginea următoare, smartphone-ul a primit o actualizare care a îmbunătățit aplicațiile Camera și Gallery, pe lângă alte modificări de stabilitate și securitate. Un detaliu interesant, dar neclar, este intervalul de timp pentru care va primi actualizări Samsung Galaxy A34 5G: până la patru versiuni ale sistemului de operare și până la cinci ani de patch-uri de securitate.

Android 13 și OneUI 5.1

Android 13 și OneUI 5.1

Interfața de utilizare One UI de la Samsung este una dintre cele mai bune pe care le poți primi pe dispozitivele cu Android, iar asta este valabil și pentru Galaxy A34 5G. Interfața relativ simplă oferă o serie de opțiuni suplimentare de personalizare, inclusiv pictograme, fonturi și culori, precum și alte elemente utile, precum Panourile laterale (Edge Panels). De asemenea, este îmbucurător că telefonul oferă Google Discover ca sursă de știri implicită, nu Samsung Free.

Google Discover și Ecranul de pornire implicit

Google Discover și Ecranul de pornire implicit

Atunci când configurezi Samsung Galaxy A34 5G pentru prima dată, poți verifica și alege ce aplicații suplimentare sunt descărcate și instalate. Eu prefer un sistem de operare Android mai ușor, doar cu aplicațiile pe care le folosesc în mod regulat, așa că am refuzat să instalez oricare dintre aplicațiile recomandate. Totuși, dacă le vrei pe oricare dintre ele sau pe toate, le poți instala încă de la început. De menționat: a existat o aplicație (doar una) dintr-o terță parte, pe care nu am putut să o exclud: Disney+. Nu știu de ce Samsung o promovează, dar asta este.

Aplicații suplimentare pe care le poți instala pe Samsung Galaxy A34 5G

Aplicații suplimentare pe care le poți instala pe Samsung Galaxy A34 5G

Pe lângă aplicațiile Google obișnuite incluse în Android și aplicațiile opționale pe care poți decide singur dacă le vrei sau nu, pe Samsung Galaxy A34 5G, mai găsești:

  • Bixby: un asistent digital, care funcționează cu dispozitivele Samsung și cu unele aplicații din terțe părți.
  • Calendar: o aplicație făcută de Samsung, ce-ți permite să programezi evenimente și să conectezi alte calendare, pe care le ai pe alte servicii (Google, Microsoft etc.).
  • Disney+: utilă pentru a viziona filme și seriale TV de la Disney, dar numai dacă ai un abonament la acest serviciu de streaming.
  • Facebook: aplicația pentru Android a celebrei rețele de socializare.
  • Galaxy Store: un magazin de aplicații, care reprezintă o alternativă pentru Magazinul Google Play, cu aplicații gestionate de Samsung.
  • Gallery: aplicația Samsung pentru vizualizarea și gestionarea fotografiilor și videoclipurilor.
  • Game Launcher: este locul unde sunt listate toate jocurile tale. De asemenea, îți permite să folosești o funcție numită Game Booster, care limitează notificările și sporește performanța în timpul jocului, te ajută să conversezi pe Discord și chiar să joci unele jocuri fără să le instalezi (Instant Plays).
  • My Files (Fișierele mele): util pentru gestionarea fișierelor și a folderelor de pe smartphone-ul tău.
  • OneDrive: Aplicația de stocare în cloud de la Microsoft pentru dispozitive cu Android.
  • Smart Switch: îți permite să-ți transferi datele de pe vechiul dispozitiv pe noul Samsung Galaxy A34 5G.
  • YT Music: Serviciul de streaming muzical de la Google, integrat cu YouTube.

Aplicații esențiale, care sunt preinstalate

Aplicații esențiale, care sunt preinstalate

Întotdeauna mi-a plăcut interfața de utilizare One UI de la Samsung și încă îmi place. Este curată și bine organizată, iar opțiunile de personalizare sunt utile. Pe Samsung Galaxy A34 5G, în special, apreciez și faptul că lasă utilizatorul să aleagă ce aplicații suplimentare vor fi instalate, astfel încât poți începe de la zero, doar cu lucrurile esențiale, fără bloatware.🙂

Reclamă

Performanță în benchmarkuri

Folosind Samsung Galaxy A34 5G zilnic timp de aproximativ două săptămâni, am ajuns la concluzia că-mi place destul de mult. Dintr-o perspectivă subiectivă, experiența de ansamblu pe care am avut-o cu el este că este suficient de rapid pentru activitățile obișnuite (navigare pe internet, rețele sociale, multimedia, comunicare etc.), iar hardware-ul său este potrivit chiar și pentru jocurile casual. Cu toate acestea, pentru a avea o imagine mai clară a performanțelor oferite de chipsetul MediaTek Dimensity 1080 al telefonului, a trebuit să rulez câteva benchmarkuri. Acestea sunt rezultatele pe care le-am obținut cu Samsung Galaxy A34 5G:

Am început cu binecunoscuta aplicație de benchmarking Geekbench. Samsung Galaxy A34 5G a obținut un scor de 1011 puncte în testele Single-Core și 2471 puncte în testele Multi-Core. Testele GPU Compute s-au încheiat cu un scor de 2390 pentru OpenCL și 2429 pentru Vulkan. Toate aceste rezultate indică un chipset mid-range care oferă performanțe bune în activitățile zilnice, dar este modest la capitolul jocuri. Dacă vei compara Samsung Galaxy A34 5G cu alte dispozitive cu Android din gama medie, constați că performanțele sale sunt similare, dar puțin mai bune decât cele oferite de smartphone-uri precum Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Mi 11 Lite sau Google Pixel 4.

Rezultate în Geekbench 6

Rezultate în Geekbench 6

În continuare, am instalat și am rulat 3DMark. În acest benchmark pentru gaming, Samsung Galaxy A34 5G a obținut 2298 de puncte în testul Wild Life și 5396 în Sling Shot. Rezultatele nu sunt impresionante, dar nu sunt nici slabe. Acestea arată că smartphone-ul poate rula jocuri casual fără probleme și la un număr bun de cadre. În plus, poți juca și titluri mai performante, deși la o calitate grafică scăzută sau medie, în funcție de cerințele de sistem ale acestora.

Rezultate în 3DMark

Rezultate în 3DMark

Al treilea benchmark folosit a fost PCMark for Android, care măsoară performanța zilnică a smartphone-ului. În plus, ne poate ajuta să determinăm cât timp va rezista bateria telefonului în scenarii din lumea reală. Scorul Work 3.0 performance obținut de Samsung Galaxy A34 5G este unul bun, confirmând faptul că acest dispozitiv cu Android poate rezista fără probleme la orice activitate zilnică. În cadrul testului Work 3.0 battery life, smartphone-ul a reușit să se mențină în funcțiune timp de peste 14 ore. Nu este doar un rezultat bun, ci mai mult decât atât: Galaxy A34 5G va funcționa cel puțin o zi, o zi și jumătate, cu o încărcare completă a bateriei. Pentru cei care nu petrec foarte mult timp pe telefon, mă aștept să reziste două zile.

Rezultate în PCMark

Rezultate în PCMark

Ultimul lucru pe care l-am analizat a fost performanța wireless oferită de Samsung Galaxy A34 5G. Deși este compatibil doar cu Wi-Fi 5 (nu și cu Wi-Fi 6), viteza sa pe conexiunea mea de internet de 1,0 Gbps a fost excelentă. Aplicația Speedtest de la Ookla a măsurat o viteză de descărcare de 598 Mbps și o viteză de upload de 314 Mbps. De asemenea, conform Speedtest, smartphone-ul poate transmite fără probleme videoclipuri și filme la rezoluție 4K.

Rezultatele măsurării vitezei de internet

Rezultatele măsurării vitezei de internet

Testele confirmă că Samsung Galaxy A34 5G este un smartphone din categoria mid-range. Atât performanțele pe care le oferă în utilizarea zilnică, cât și autonomia bateriei sunt bune. De asemenea, este capabil să ruleze jocuri, deși va trebui să selectezi setările de calitate grafică scăzută sau medie în cazul celor mai solicitante.

Ce părere ai despre Samsung Galaxy A34 5G?

Acum știi mai multe despre Samsung Galaxy A34 5G, cum arată, cum te simți când îl folosești și la ce să te aștepți de la hardware-ul său. Crezi că este o alegere bună pentru cei care caută un smartphone Android mid-range? Spune-mi ce părere ai în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Smartphone Android Hardware Recenzii Recomandate