Pentru majoritatea dintre noi, telefonul este nelipsit din buzunar. Mai ales în călătorii, unde vrem să facem poze, să creăm story-uri pe Instagram sau clipuri video pentru TikTok. Cei pasionați de fotografie își iau chiar și un aparat digital, care nu-i întotdeauna ușor de transportat. Unele persoane își împachetează și un selfie stick în bagaje, mulți alții o baterie externă, iar cei mai sportivi dintre noi iau cu ei și o cameră video sport. Însă, pe lângă toate astea, mai există un gadget foarte util, pe care ar trebui să-l avem cu noi în toate călătoriile și despre care se vorbește prea puțin: un tracker inteligent, precum noul Samsung Galaxy SmartTag2. Iată ce face un astfel de dispozitiv și cum mi-a fost util în concediul petrecut recent în Vietnam:
Vizita în Samsung Experience Store
Lansarea Samsung Galaxy SmartTag2 a avut loc în perioada în care mă pregăteam să zbor către Vietnam, în ceea ce avea să fie cea mai lungă și interesantă vacanță a vieții mele de până acum. Samsung România m-au contactat la scurtă vreme după ce-am ajuns și m-au întrebat dacă sunt interesat să le testez noul produs. Mi-a plăcut ideea. Aveam cu mine două Galaxy SmartTag din prima generație și am considerat util încă un tracker inteligent. Așa că am decis să intru în cel mai apropiat magazin de tehnologie din Saigon (Ho Chi Minh), ca să-mi cumpăr un Galaxy SmartTag2. M-am bucurat să văd că există un magazin Samsung destul de aproape de locul unde eram cazat. Nu fusesem până atunci într-un magazin al companiei coreene și-am fost impresionat de Samsung Experience Store din centrul Saigonului. Este un magazin mare, cu două etaje, foarte frumos amenajat, unde te poți juca cu cele mai noi noi telefoane, căști, accesorii și alte produse marca Samsung.
Magazinul include și o zonă dedicată produselor smarthome din gama Bespoke, unde îți este ușor să înțelegi mai bine portofoliul companiei și să alegi ce produse se potrivesc casei tale. Am găsit și o zonă dedicată gamerilor, care puteau să încerce cele mai noi monitoare de gaming ori să se joace jocuri pe consolă și televizoare Neo QLED 8K. Zona de service beneficia și ea de spațiu generos, pentru a ajuta clienții într-un ambient cât mai plăcut, atunci când întâmpină probleme. După ce m-am plimbat puțin să mă familiarizez cu magazinul, am găsit Galaxy SmartTag2 expus la loc de cinste, lângă un Galaxy S23 Ultra.
Angajații magazinului a fost politicoși și săritori. Ne-am descurcat bine în engleză, o limbă care nu este foarte vorbită în Vietnam. Așa că, în mai puțin de cinci minute, am cumpărat un Galaxy SmartTag2 și am ieșit cu el din magazin.
Întâlnirea cu Samsung Galaxy SmartTag2
Primul lucru pe care l-am apreciat la Samsung Galaxy SmartTag2 a fost forma sa: este un tracker mai îngust și mai subțire decât precedentul, ceea ce-l face mai ușor de atașat la chei ori de pus în portofel, geantă și alte locuri. Gaura generoasă din partea de sus îl face ușor de atașat inclusiv la zgarda unui animal de companie, lucru care nu se poate spune despre precedenta generație Galaxy SmartTag.
Al doilea aspect pe care l-am apreciat a fost ușurința instalării Galaxy SmartTag2. L-am despachetat, iar telefonul meu Samsung Galaxy S23 l-a detectat imediat. Am ales că vreau să-l adaug în aplicația SmartThings, i-am permis trackerului să folosească informațiile despre locație și am urmat pașii expertului pentru instalare.
În mai puțin de un minut, cu tot cu actualizările necesare, Samsung Galaxy SmartTag2 era gata de utilizare și-mi arăta locația sa pe hartă.
Din cauza unei călătorii în Olanda, în care am fost acum un an și unde am pierdut ori mi-a fost furat portofelul cu toți banii, actele și cardurile în el, am decis să-mi fac un sistem de urmărire a obiectelor importante. Așa că aveam cu mine două Samsung Galaxy SmartTag: cu unul îmi urmăream rucsacul pe care-l iau în călătorii și cu celălalt îmi urmăream portofelul. Am decis să folosesc noul Galaxy SmartTag2 pentru a-mi urmări cheile. Pe parcursul excursiei mele în Vietnam, am avut multe cazări la care primeam noi seturi de chei. Le-am atașat la breloc, alături de cele de-acasă din România și noul meu SmartTag2.
Cum mi-a fost de folos Samsung Galaxy SmartTag2
Trackerul și-a dovedit utilitatea chiar în următoarea seară după ce l-am cumpărat. Am avut o zi lungă, în care am vizitat mai multe obiective din Saigon, printre care și Templul celor 10000 de Buddha. Acest loc m-a impresionant nu doar prin numărul statuetelor cu Buddha din incinta sa, dar și prin obiectele de artă, energia deosebită și spiritualitatea oamenilor care se roagă aici. Un loc special, care-ți imprimă o stare introspectivă de bine.
Apoi, am fost la o galerie de artă cu lucrări ale unor artiști vietnamezi contemporani. Unele dintre ele erau superbe, cerându-se admirate în tihnă. Iată unul dintre tablourile mele favorite. L-am simțit reprezentativ pentru culorile, vegetația și atmosfera Vietnamului.
Seara, înainte de a mă întoarce la cazare, m-am bucurat de o porție delicioasă de Bun bo nam bo, un fel de mâncare specifică sudului Vietnamului, realizat dintr-un amestec de carne fragedă de vită, cu alune crocante, germeni de fasole, sos de pește, ardei iute și multe ierburi proaspete. Cina a fost grozavă, iar discuția de la masă cu ceilalți membrii ai grupului de călători în Vietnam a fost foarte antrenantă. Așa că am cerut și o bere Saigon și-am rămas câteva ore la povești, făcând schimb de experiențe și observații de pe parcursul zilei.
Câteva ore mai târziu, m-am simțit obosit și am decis să plec spre cazare. Nici nu am intrat bine în clădirea unde urma să dorm că am observat o notificare de la Samsung Galaxy SmartTag2 pe telefon. Îmi spunea că nu am cheile lângă mine, ci doar rucsacul și portofelul.
Bineînțeles că am simțit puțină panică în momentul când am văzut notificarea. Din fericire, am apăsat pe pictograma cheilor mele, care aveau atașate Galaxy SmartTag2 și am văzut pe hartă că le uitasem în localul unde luasem cina. Am sunat un coleg din grup, care rămăsese în localul respectiv, le-a găsit și apoi le-am recuperat câteva minute mai târziu, după ce am traversat complexul de clădiri rezidențiale în care mă aflam. Și uite cum un scenariu, care putea fi destul de complicat, s-a rezolvat rapid și simplu, fără neplăceri.
După ce s-a terminat șederea în Saigon, am zburat către insula Phu Quoc, un loc paradisiac, cu plaje superbe, locuri în care poți face snorkeling, dar și drumeții prin junglă, la finalul cărora ai parte de o priveliște deosebită.
Într-o seară, am luat masa la un restaurant aglomerat, cu teresa pe plajă. La plecare, Galaxy SmartTag și-a dovedit utilitatea atunci când nu-mi mai găseam portofelul. Voiam să plătesc nota, dar nu-l mai vedeam. Aplicația SmartThings îmi spunea că portofelul e undeva aproape de mine, deși eu nu-l găseam. Așa că am folosit funcția Search Nearby (Căutare în apropiere). Ghici ce: era pe colțul mesei la care mă așezasem împreună cu grupul din care făceam parte. Cineva din grup a venit de la plajă și a pus un prosop peste portofel, iar eu nu-l mai vedeam. Încă o problemă rezolvată rapid și ușor.
În vacanța pe care am petrecut-o în Vietnam, sistemul de trackere inteligente mi-a permis să evit situații neplăcute și să stau liniștit că lucrurile importante sunt mereu la îndemână și nu pierdute ori furate. În ziua în care m-am întors, am aflat că o altă persoană din grup avea și ea un sistem similar cu trackere inteligente și își monitoriza locația bagajului de cală. Avusese probleme în trecut cu bagaje pierdute sau întârziate și acum putea vedea dacă bagajul său era transferat corect de la un zbor la altul.
Ți-ai cumpăra un Samsung Galaxy SmartTag2?
Dacă ești curios/curioasă să afli mai multe despre Samsung Galaxy SmartTag2, îți recomand acest review detaliat pe care l-am publicat recent. Pe lângă experiențele pe care tocmai le-am împărtășit în acest articol, recenzia cuprinde detalii tehnice despre produs și o listă completă a funcțiilor și capabilităților sale. La final, sunt curios ce părere ai despre Samsung Galaxy SmartTag2. Îți place ce are de oferit acest produs? L-ai cumpăra pentru a-l lua cu tine în vacanțe și a urmări obiectele tale importante? Comentează folosind opțiunile de mai jos și hai să discutăm.