Tehnologia Wi-Fi 6 a apărut pe piață de destul de multă vreme și mulți dintre noi avem prin casă cel puțin un dispozitiv compatibil. Motivele pentru a trece la un router ori sistem mesh Wi-Fi cu acest standard sunt multe. Dar, pentru a te bucura de toate avantajele, cum ar fi viteze mai mari, latență mai mică și lățime de bandă mai mare, ai nevoie și de laptopuri, telefoane și alte dispozitive care se pot conecta la rețele Wi-Fi 6. Compania ASUS este foarte bine poziționată în ecosistemul Wi-Fi 6 și oferă multe tipuri de dispozitive compatibile. Iată cum te ajută ASUS să te bucuri de tot ce are de oferit o rețea cu Wi-Fi 6:
PONT: Dacă nu știi cum să-ți alegi următorul router pe care-l cumperi, citește 10 criterii de luat în considerare și cum alegi un router wireless ASUS pentru casa ta?.
1. Routere cu Wi-Fi 6
ASUS ROG Rapture GT-AX6000 este unul dintre cele mai interesante routere ale anului, având nu doar un aspect impozant și agresiv, ci și hardware foarte puternic, precum și capacitatea de a lucra cu conexiuni la internet de 2,5 Gbps. Cu ajutorul standardului Wi-Fi 6 în care-și emite semnalul wireless, poți beneficia de cele mai rapide conexiuni la internet care apar peste tot în lume, inclusiv în România.
2. Sisteme mesh cu Wi-Fi 6
ASUS ZenWiFi Pro ET12 este o bestie a sistemelor mesh Wi-Fi, ce poate oferi acoperire pe o suprafață foarte mare, la viteze de top. Acest sistem este între primele de pe piață care poate gestiona conexiuni la internet de 2,5 Gbps și, în plus, oferă și transmisie wireless, atât prin Wi-Fi 6, cât și prin Wi-Fi 6E, cea mai nouă generație a acestui standard, ce include o nouă bandă wireless de mare viteză.
Pentru utilizatorii care vor cel mai rapid Wi-Fi, pe o zonă de acoperire foarte largă, ASUS ZenWiFi Pro ET12 este o opțiune care merită luată în serios.
3. Laptopuri cu Wi-Fi 6
Cu toții ne dorim un laptop bun. Dacă se poate să fie bun atât pentru muncă, cât și pentru gaming, cu atât mai bine. ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) este un astfel de laptop. O bestie din punct de vedere hardware, dar cu dimensiuni mici și o greutate redusă, este unul dintre cele mai portabile laptopuri puternice de piață.
Atunci când vine vorba de gaming, dar și de productivitate, o conexiune la internet cât mai rapidă este foarte importantă. Datorită compatibilității sale cu standardul Wi-Fi 6, pe ASUS ROG Zephyrus G14, noi am atins viteze de download și upload comparabile cu o conexiune Ethernet.
La astfel de viteze prin Wi-Fi 6, cine mai are nevoie cabluri de rețea?
4. Mini PC-uri cu Wi-Fi 6
Toate seriile de mini PC-uri create de ASUS vin cu suport pentru rețelele Wi-Fi 6. De exemplu, noi am testat recent un ASUS Mini PC PB62. Este un calculator ultracompact, cu procesoare Intel, care ocupă foarte puțin spațiu și oferă opțiuni de conectivitate foarte generoase, inclusiv Wi-Fi 6.
De asemenea, acest mini PC este și foarte robust, având certificare la standardul militar MIL-STD-810H, care atestă că poate să reziste în condiții grele de lucru: la temperaturi înalte și joase, la vibrații, lovituri etc.
5. Smartphone-uri cu Wi-Fi 6
Smartphone-urile premium au fost printre primele dispozitive de pe piață care au oferit suport pentru rețele Wi-Fi 6. Acestea au evoluat în ultimii ani, astfel încât suportul pentru acest standard să fie inclus la prețuri din ce în ce mai mici. Acum, cele mai tari telefoane de gaming de piață, precum cele din familia ASUS ROG Phone 5 (5, 5s și Ultimate), oferă suport nu doar pentru Wi-Fi 6, ci și pentru Wi-Fi 6E, cel mai nou standard, care reprezintă o evoluție a Wi-Fi 6 ce aduce o nouă bandă, fără interferențe, lățime de bandă și viteze și mai mari.
Iar ASUS ROG Phone 6, care se va lansa în doar câteva zile, va păstra această tradiție și va veni cu noi inovații pentru pasionații de gaming.
6. Plăci de bază cu Wi-Fi 6
Vrei să construiești un PC desktop folosind un procesor Intel din a 12-a generație și vrei o placă de bază la un preț rezonabil? ASUS ROG Strix B660-F Gaming WiFi este una dintre cele mai bune plăci cu chipsetul B660 de pe piață și pe lângă un design bine gândit și funcții pentru pasionații de gaming, aceasta oferă și conectivitate prin Wi-Fi 6.
Dacă ești fan AMD și vrei un PC cu procesor Ryzen, noi am testat cea mai bună placă de bază pentru aceste procesoare - ASUS ROG Crosshair VIII Hero - și ghici ce? Și aceasta vine cu suport pentru Wi-Fi 6, permițându-ți să nu mai ai nevoie de o conexiune printr-un cablu Ethernet ca să te bucuri de latență redusă atunci când te joci online ori de viteze de download foarte bune pe Steam și alte platforme.
7. Plăci de rețea cu Wi-Fi 6
Dacă ai un calculator desktop ori un mini PC fără o placă de bază cu Wi-Fi 6, îți poți cumpăra o placă de rețea dedicată. Noi îți recomandăm ASUS PCE-AX58BT, o placă de rețea de foarte bună calitate, care atinge viteze foarte ridicate. Aceasta te ajută să scapi de cabluri și să te bucuri de Wi-Fi rapid pe calculatorul tău. În plus, instalarea e rapidă și necesită doar un slot PCI Express liber. Aceasta îți oferă și un cip Bluetooth, pentru a conecta rapid căști wireless, boxe Bluetooth și alte dispozitive.
Pe conexiunea noastră de 1 Gbps de la Digi, am atins 908.04 Mbps viteză de download pe internet. Iar pentru traficul în rețeaua locală, am depășit cu ușurință pragul de 1 Gbps.
SFAT: Poți găsi produsele recomandate în articolul nostru în oferta PC Garage, aici.
Tu ți-ai creat propriul ecosistem de dispozitive Wi-Fi 6?
Este o idee bună să-ți cumperi un router cu Wi-Fi 6 chiar dacă nu ai dispozitive care să profite de acest standard. Dar este și mai bine să ai dispozitive în rețea care să fie compatibile cu Wi-Fi 6. Așa cum ai văzut în acest articol, un laptop de gaming precum ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) poate atinge viteze de download de 912 Mbps. Cine mai are nevoie de cabluri Ethernet atunci când Wi-Fi-ul este atât de rapid? Prin natura meseriei, eu am migrat de ceva vreme la Wi-Fi 6 și am multe dispozitive compatibile, pe care mă bucur de conexiuni foarte rapide. Sunt curios dacă cititorii Digital Citizen au făcut și ei pasul către Wi-Fi 6 și care a fost experiența voastră de până acum cu acest ecosistem.