![Cum pornești Windows 11 în Safe Mode (8 metode)](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/safe_mode_boot.png)
Ai Windows 11 instalat pe calculatorul tău, dar aplicațiile și funcțiile sistemului nu se comportă corespunzător îți fac probleme? În acest caz, probabil că ești în căutarea unei metode de a rezolva problemele și de a-ți repara sistemul. Din fericire, Windows 11 include un instrument ingenios, numit Safe Mode (Modul de siguranță), care te poate ajuta în întregul proces de depanare. Poate că acum te întrebi „Cum intri în Safe Mode (Modul de siguranță) în Windows 11?” Ei bine, te voi ajuta! Există de fapt opt moduri diferite de a face asta, iar eu le-am adunat pe toate în acest ghid:
NOTĂ: Acest tutorial este despre a porni Windows 11 în Safe Mode (Modul de siguranță). Dacă ai ajuns aici căutând instrucțiuni despre cum pornești Safe Mode pe un calculator cu Windows 10, consultă în schimb acest articol: Cum pornești Windows 10 în Safe Mode.
Ce înseamnă să pornești Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță)
Este prima dată când auzi despre Safe Mode (Modul de siguranță) în Windows 11? În acest caz, trebuie mai întâi să înțelegi ce este și ce face; am discutat acest subiect în detaliu aici: Ce este Modul de siguranță (Safe Mode) pe un PC cu Windows? Principala concluzie este că Safe Mode este ca o versiune de bază a sistemului Windows 11, care încarcă doar elementele esențiale, lăsând la o parte toate lucrurile suplimentare care ar putea cauza probleme. Așadar, dacă PC-ul tău se comportă ciudat, Safe Mode poate fi o soluție salvatoare pentru depanare.
![Safe Mode în Windows 11](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode.png)
Safe Mode în Windows 11
Din păcate, vechile trucuri pentru a intra în Safe Mode (Modul de siguranță), precum apăsarea pe tastele F8 sau Shift + F8, nu mai funcționează, deoarece Windows 11 necesită UEFI BIOS. De asemenea, este imposibil să faci ca Windows 11 să intre în Safe Mode din BIOS sau să pornești Windows 11 în Safe Mode din starea de oprire. Totuși, nu-ți face griji! Există încă o mulțime de moduri de a ajunge acolo - opt după numărătoarea mea - și urmează să ți le prezint pe toate.
În prima parte a acestui ghid, secțiunile de la 1 la 4, îți voi arăta cum pornești în Safe Mode (Modul de siguranță) în Windows 11 atunci când nu poți accesa sistemul. Iar dacă poți să te conectezi, s-ar putea să preferi ultimele metode, de la 5 la 8. Acestea fiind spuse, să începem!
Cum pornești în Safe Mode atunci când nu te poți conecta la Windows 11
Dacă vrei să-ți pornești calculatorul în Safe Mode (Modul de siguranță), dar nu te poți conecta la Windows 11, iată care sunt metodele și pașii pe care trebuie să-i urmezi:
1. Cum intri în Safe Mode (Mod de siguranță) din Windows 11 întrerupând pornirea normală a PC-ului
Windows 11 are un mecanism de protecție care se activează automat atunci când nu reușește să pornească normal. A patra oară când încearcă să pornească, după trei eșecuri, Windows 11 își lansează automat modul de Reparare automată (Automatic Repair). Deci, ce trebuie să faci este să întrerupi procesul normal de pornire al Windows 11 de trei ori, consecutiv. Apasă pe butonul fizic de repornire sau oprire de pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 11 pentru a îi opri procesul de pornire. Reține că, dacă apeși butonul de alimentare, trebuie să îl ții apăsat aproximativ patru secunde pentru a forța oprirea. Dacă reușești să faci acest lucru, Windows 11 își încarcă modul de Reparare automată (Automatic Repair).
![Cum porneÈti Windows 11 în Safe Mode folosind Reparare automatÄ](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-1.png)
Cum pornești Windows 11 în Safe Mode folosind Reparare automată
Așteaptă câteva momente până când Windows 11 îți diagnostichează PC-ul.
![Windows 11 îÈi diagnosticheazÄ PC-ul](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-2.png)
Windows 11 îți diagnostichează PC-ul
Apoi, se încarcă ecranul Automatic Repair (Reparare automată). Pe el, apasă pe butonul Advanced options (Opțiuni complexe).
![ApasÄ pe Advanced options (OpÈiuni complexe)](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-3.png)
Apasă pe Advanced options (Opțiuni complexe)
Pe ecranul „Choose an option” (Alege o opțiune), selectează Troubleshoot (Depanare).
![Depanare Windows 11](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-4.png)
Depanare Windows 11
Pe ecranul Troubleshoot (Depanare), apasă pe Advanced options (Opțiuni complexe).
![AcceseazÄ opÈiunile complexe de depanare](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-5.png)
Accesează opțiunile complexe de depanare
Mai departe, se încarcă ecranul Advanced options (Opțiuni complexe). Pe el, selectează Startup Settings (Setări pornire). Dacă nu ai această opțiune pe ecran, folosește linkul „See more recovery options” (Vezi mai multe opțiuni de recuperare) pentru a ajunge la ea. Apoi, apasă pe Startup Settings (Setări pornire).
![Alege Startup Settings](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-6.png)
Alege Startup Settings
Windows 11 încarcă apoi un alt ecran numit Startup Settings (Setări pornire). Acesta te informează că, după ce îți repornești PC-ul, poți schimba anumite opțiuni pentru Windows. Una dintre ele este activarea Modului de siguranță (Enable Safe Mode). Apasă pe butonul Restart (Repornire).
![Startup Settings: Alege Restart pentru opÈiunile Safe Mode din Windows 11](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-7.png)
Startup Settings: Alege Restart pentru opțiunile Safe Mode din Windows 11
După ce Windows 11 repornește, poți selecta setările de pornire pe care vrei să le activezi. Pentru a intra în Safe Mode (Mod de siguranță), ai la dispoziție trei opțiuni:
- Safe Mode (Mod de siguranță) - apasă 4 sau F4 pe tastatură pentru a porni Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță) standard.
- Safe Mode with Networking (Mod de siguranță cu rețea) - apasă 5 sau F5 pentru a intra în Safe Mode (Mod de siguranță) și a încărca și driverele și serviciile pentru rețele.
- Safe Mode with Command Prompt (Mod de siguranță cu Linie de comandă) - apasă 6 sau F6 pentru a intra în Safe Mode (Mod de siguranță) și a deschide automat Linia de comandă.
![Alege una dintre cele trei opÈiuni Safe Mode pentru Windows 11](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-8.png)
Alege una dintre cele trei opțiuni Safe Mode pentru Windows 11
Apoi, Windows 11 lansează Safe Mode (Mod de siguranță) și te poți conecta cu un cont de administrator pentru a depana problemele.
2. Cum pornești Safe Mode (Mod de siguranță) în Windows 11 apăsând pe „Shift + Repornire” pe ecranul de conectare
Dacă nu te poți autentifica la Windows 11, dar calculatorul sau dispozitivul tău poate ajunge la ecranul de conectare, apasă și ține apăsată tasta Shift. În timp ce ții Shift apăsată, dă clic pe butonul Alimentare și selectează Repornire în meniu.
![Cum porneÈti Windows 11 în Safe Mode de pe ecranul de conectare](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-9.png)
Cum pornești Windows 11 în Safe Mode de pe ecranul de conectare
Windows 11 repornește imediat. Apoi, când îți cere să alegi o opțiune (Choose an option), selectează Troubleshoot (Depanare).
![Alege Troubleshoot](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-10.png)
Alege Troubleshoot
De aici mai departe, urmează aceiași pași ca cei pe care ți i-am arătat în prima metodă din acest ghid. Accesează „Advanced options > Startup Settings > Restart” (Opțiuni complexe > Setări de pornire > Repornire) și apasă 4 sau F4 pe tastatură pentru a porni în Safe Mode (Mod de siguranță), 5 sau F5 pentru a porni în „Safe Mode with Networking” (Mod de siguranță cu rețea) și 6 sau F6 pentru a intra în „Safe Mode with Command Prompt” (Mod de siguranță cu Linie de comandă).
![AcceseazÄ Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-11.png)
Accesează Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode
SUGESTIE: Când ai terminat de depanat Windows 11, iată cum să ieși din Safe Mode și să-ți pornești PC-ul în mod normal.
3. Cum pornești Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță) folosind un DVD sau stick USB de instalare și Linia de comandă
O altă cale de a intra în Safe Mode (Mod de siguranță) în Windows 11 este prin utilizarea unui stick USB sau DVD cu instalarea Windows 11. Folosește unul pe care deja îl ai sau creează unul acum dacă poți, pe un alt calculator. Apoi, folosește-l pentru a-ți porni PC-ul de pe el, selectează limba și tastatura pe care le preferi și apasă pe Next (Următorul).
![In the Windows 11 Setup, press Next](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-12.png)
In the Windows 11 Setup, press Next
În continuare, apasă pe linkul „Repair your computer” (Repară-ți calculatorul) din colțul stânga jos al ferestrei Windows Setup (Instalare Windows).
![ApasÄ pe Repair your computer](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-13.png)
Apasă pe Repair your computer
Pe ecranul „Choose an option” (Alege o opțiune), selectează Troubleshoot (Depanare).
![Pentru a ajunge la Safe Mode în Windows 11, selecteazÄ Troubleshoot](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-14.png)
Pentru a ajunge la Safe Mode în Windows 11, selectează Troubleshoot
Pe ecranul „Advanced options” (Opțiuni complexe), alege „Command Prompt (Use the Command Prompt for advanced troubleshooting)” - Linie de comandă (Utilizați Linia de comandă pentru depanare avansată).
![Deschiderea Command Prompt (Linie de comandÄ)](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-15.png)
Deschiderea Command Prompt (Linie de comandă)
Acum ajungem la partea cea mai importantă: în Command Prompt (Linie de comandă), rulează comanda:
Apasă Enter pe tastatură și așteaptă mesajul „The operation completed successfully” (Operațiunea s-a finalizat cu succes).
![Cum porneÈti Windows 11 în Safe Mode din Linia de comandÄ](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-16.png)
Cum pornești Windows 11 în Safe Mode din Linia de comandă
Închide Command Prompt (Linia de comandă) și apasă butonul Continue (Continuare) pe ecranul următor.
![Alege Continue pentru a porni Windows 11 în Safe Mode](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-17.png)
Alege Continue pentru a porni Windows 11 în Safe Mode
Așteaptă ca PC-ul sau dispozitivul tău să repornească și vei vedea că Windows 11 intră direct în Safe Mode (Mod de siguranță).
IMPORTANT: Dacă folosești această metodă, Windows 11 va intra în Safe Mode (Mod de siguranță) de fiecare dată când pornește. Dacă vrei să pornească normal din nou, trebuie să dezactivezi această setare rulând comanda:
O poți rula din Safe Mode (Mod de siguranță) în Windows 11 sau o poți rula urmând aceiași pași din aceast capitol.
4. Cum pornești Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță) de pe o unitate de recuperare
De asemenea, poți intra în Safe Mode (Mod de siguranță) în Windows 11 și de pe un stick USB de recuperare a sistemului. Folosește-l pe cel pe care îl ai deja sau creează un stick de recuperare pe un alt PC cu Windows 11.
![Crearea unei unitÄÈi de recuperare Windows 11](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-18.png)
Crearea unei unități de recuperare Windows 11
Pornește-ți PC-ul cu Windows 11 de pe stick-ul USB de recuperare și selectează tipul de tastatură pe care vrei să-l folosești.
![Alege configuraÈia tastaturii pentru unitatea de recuperare](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-19.png)
Alege configurația tastaturii pentru unitatea de recuperare
Apoi, se încarcă deja familiarul ecran „Choose an option” (Alege o opțiune). Pe el, apasă pe Troubleshoot (Depanare).
![Alege Troubleshoot pentru a ajunge la opÈiunile Safe Mode din Windows 11](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-20.png)
Alege Troubleshoot pentru a ajunge la opțiunile Safe Mode din Windows 11
Pașii următori sunt aceiași din prima metodă din acest ghid. Pe scurt, trebuie să mergi la „Advanced options > Startup Settings > Restart” (Opțiuni complexe > Setări de pornire > Repornire) și să apeși pe tasta 4 (F4) pentru a deschide Safe Mode (Mod de siguranță), 5 (F5) ca să mergi la „Safe Mode with Networking” (Mod de siguranță cu rețea) sau 6 (F6) pentru a deschide Windows 11 în „Safe Mode with Command Prompt” (Mod de siguranță cu Linie de comandă).
![AcceseazÄ Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-21.png)
Accesează Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode
Cum pornești în Safe Mode atunci când te poți conecta la Windows 11
Vrei să pornești Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță) și ești deja conectat cu contul tău de utilizator? Urmează pașii simpli din oricare dintre metodele următoare și ești pe cale să-ți rezolvi problemele de pe PC în cel mai scurt timp:
5. Cum pornești Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță) apăsând „Shift + Repornire” în Meniul Start
O altă metodă de a intra în Safe Mode (Mod de siguranță) în Windows 11 este disponibilă din Meniul Start. În timp ce ții apăsată tasta Shift, apasă pe butonul Start, apoi pe Alimentare și în final pe Repornire.
![Cum porneÈti Windows 11 în Safe Mode din Meniul Start](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-22.png)
Cum pornești Windows 11 în Safe Mode din Meniul Start
Windows 11 repornește și încarcă ecranul „Choose an option” (Alege o opțiune). Selectează Troubleshoot (Depanare).
![ApasÄ pe Troubleshoot pentru a ajunge la setÄrile Safe Mode](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-23.png)
Apasă pe Troubleshoot pentru a ajunge la setările Safe Mode
Mai departe, fă aceiași pași ca în prima metodă a acestui ghid. Mergi la „Advanced options > Startup Settings > Restart” (Opțiuni complexe > Setări de pornire > Repornire) și apasă pe 4/F4 pe tastatură pentru a deschide Safe Mode (Mod de siguranță), 5/F5 ca să pornești în „Safe Mode with Networking” (Mod de siguranță cu rețele) sau 6/F6 pentru a intra în „Safe Mode with Command Prompt” (Mod de siguranță cu Linie de comandă).
![AcceseazÄ Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-24.png)
Accesează Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode
6. Cum deschizi Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță) folosind System Configuration (msconfig.exe)
Una din cele mai ușoare metode de a porni Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță) este disponibilă prin intermediul instrumentului System Configuration, cunoscut și ca msconfig.exe. Deschide-l: o metodă rapidă este să cauți „system configuration”.
![CautÄ System Configuration (msconfig)](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-25.png)
Caută System Configuration (msconfig)
În System Configuration, accesează fila Boot și selectează „Safe boot” (Pornire în siguranță) în secțiunea Boot options (Opțiuni de pornire). Apoi, apasă pe OK.
![PorneÈte în Safe Mode folosind System Configuration (msconfig)](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-26.png)
Pornește în Safe Mode folosind System Configuration (msconfig)
Windows 11 îți spune că trebuie să îți repornești PC-ul pentru a aplica schimbarea. Alege „Exit without restart” dacă mai ai de făcut lucruri sau Restart (Repornire) pentru a intra în Safe Mode (Mod de siguranță) imediat.
![ReporneÈte Windows 11 în Safe Mode](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-27.png)
Repornește Windows 11 în Safe Mode
7. Cum intri în Safe Mode (Mod de siguranță) în Windows 11 din aplicația Setări (Recuperare > Pornire complexă)
Dacă te poți conecta la Windows 11, poți porni în Safe Mode (Mod de siguranță) din aplicația Setări. Deschide Setările (Windows + I) și, pe pagina Sistem, apasă pe Recuperare.
![AcceseazÄ Sistem Èi apoi Recuperare](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-28.png)
Accesează Sistem și apoi Recuperare
Pe pagina Recuperare, în secțiunea Opțiuni de recuperare, apasă pe butonul Reporniți acum de lângă Pornire complexă.
![OpÈiuni de recuperare în Windows 11](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-29.png)
Opțiuni de recuperare în Windows 11
Apoi, Windows 11 îți spune că trebuie să îți repornească PC-ul. Salvează-ți munca și apasă pe butonul Reporniți acum atunci când termini.
![Windows 11 vrea sÄ Ã®Èi reporneascÄ PC-ul](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-30.png)
Windows 11 vrea să îți repornească PC-ul
După ce Windows 11 repornește, selectează Troubleshoot (Depanare) pe ecranul „Choose an option” (Alege o opțiune).
![Troubleshoot Windows 11: ReseteazÄ-Èi PC-ul sau vezi opÈiunile complexe](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-31.png)
Troubleshoot Windows 11: Resetează-ți PC-ul sau vezi opțiunile complexe
Mai departe, urmează aceiași pași ca cei din prima metodă din acest ghid. Pe scurt, navighează la „Advanced options > Startup Settings > Restart” (Opțiuni complexe > Setări pornire > Repornire) și apasă 4 sau F4 pe tastatură pentru a porni Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță), 5 sau F5 pentru a porni în „Safe Mode with Networking” (Mod de siguranță cu rețea) sau 6 ori F6 ca să intri în „Safe Mode with Command Prompt” (Mod de siguranță cu Linie de comandă).
![AcceseazÄ Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-32.png)
Accesează Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode
8. Cum deschizi Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță) folosind comanda shutdown în CMD
Și Linia de comandă ne oferă o metodă alternativă de a porni Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță). Deschide CMD și rulează această comandă:
![IntrÄ Ã®n Safe Mode în Windows 11 folosind comanda shutdown](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-33.png)
Intră în Safe Mode în Windows 11 folosind comanda shutdown
Această comandă face ca Windows 11 să repornească și să își încarce mediul de recuperare. După ce o rulezi, Windows 11 îți spune că se va opri în mai puțin de un minut.
![SunteÈi pe punctul de a fi deconectat](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-34.png)
Sunteți pe punctul de a fi deconectat
După ce repornește calculatorul, Windows 11 încarcă același ecran „Choose an option” (Alege o opțiune) pe care l-am văzut și în metodele anterioare. Alege Troubleshoot (Depanare) și urmează pașii ilustrați în prima metodă a acestui ghid. Accesează „Advanced options > Startup Settings > Restart” (Opțiuni complexe > Setări de pornire > Repornire) și apasă 4/F4 pe tastatură pentru a lansa Windows 11 în Safe Mode (Mod de siguranță), 5/F5 pentru a porni în „Safe Mode with Networking” (Mod de siguranță cu rețele) sau 6/F6 ca să intri în „Safe Mode with Command Prompt” (Mod de siguranță cu Linie de comandă).
![AcceseazÄ Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode](https://www.digitalcitizen.ro/wp-content/uploads/2021/09/win11_safe_mode-35.png)
Accesează Advanced options > Startup Settings > Restart > Enable Safe Mode
Care este metoda ta preferată de a intra în Safe Mode (Mod de siguranță) în Windows 11?
Asta este tot! Acum știi cum să pornești Windows 11 în Safe Mode și știi că ai opțiuni! Indiferent dacă PC-ul tău are probleme sau doar vrei să verifici lucrurile, una dintre metodele pe care ți le-am arătat se va potrivi cu siguranță nevoilor tale. Ai o metodă preferată sau ai dat peste o metodă diferită de a intra în Safe Mode în Windows 11? Lasă un comentariu mai jos și împărtășește-o cu restul lumii!