7 Comentarii la “Linia de comandă (CMD): 10 comenzi de rețea pe care trebuie să le știi”

  • Lili Liliana spune:

    Am avut ceva probleme in anii anteriori si mi-am instalat un firewall care ma anunta ca-mi sunt scanate porturile, in special 1900 si 137. Am intrat in cmd, am dat niste comenzi (ex.:netsh advfirewall firewall add rule dir = in action = block protocol = tcp localport = 137 name = „Block1_TCP-137”). Am inchis (cred eu) si 137 si 135 si 138, 139 si totusi tot par ascultate. Nu stiu daca am reusit sa ma protejez pt. ca nu sunt priceputa, avand in vedere ca am aplicat ceea ce am citit pe net. Va deranjez, intrebandu-va, daca acum sunt protejata, dupa pasii pe care i-am urmat, pt.ca de scanat nu s-au lasat. Firewall ma anunta ca a blocat aceste scanari, insa eu ma tem pt ceea ce nu ma anunta sau ceea ce nu poate bloca. Mentionez ca Firewall-ul face parte din seria celor gratuite. Multumesc!

  • Dida Dorinel spune:

    Multumesc mult

  • Gelulache spune:

    Mulțumim.

  • Clementin spune:

    Salut Codrut, am si eu o intrebare, tinand cont ca nu sunt un avansat in programari sau alte operatii IT, decat instalare de programe de operare si aplicatii, nu stiu din ce cauza fereastra cmd/: este afisata la o rezolutie ff mica si chiar trebuie sa folosesc lupa din accesorii windows, cum pot remedia eroarea aceasta sin din ce cauza se poate intampla, virusi probabil?

  • Dany spune:

    cum resetez un dispozitiv windows 8 surface cu ajutorul comenzilor interne ???

  • Mike spune:

    Am auzit la foarte multi expresia „ping in modem”, sunt nedumerit, sa zicem ca am un modem la care pot intra pe interfata prin comanda 192.168.1.1 din pagina unui browser. se da ping in 192.168.1.1? Sau in 192.168.1.2 pe care il ia calculatorul sau in ip-ul extern(public) de forma 89.243.35.149? la care se refera expresia ping in modem.
    Multumesc, astept raspuns

    • Codruț spune:

      Salut!
      Expresia „ping in modem” este de fapt incorecta. Dispozitivele folosite de distribuitorii de Internet in prezent nu sunt de fapt modemuri. Modemul realizeaza o conversie a datelor din analog in digital, si invers. Pe cand acum, ceea ce gasesti pe piata sau primesti de la Romtelecom, UPC, RDS, etc. nu face conversia asta. Semnalul pe care il primesti este deja digital. Expresia e folosita din lipsa de informare sau obisnuinta probabil.
      Cat despre ping, depinde ce conexiuni vrei sa verifici. „Ping in modem” ar trebui sa insemne ca vrei sa afli starea conexiunii tale de acasa, pana la distribuitor. Deci ar fi normal sa dai ping la IP-ul public, cel alocat de distribuitorul tau de Internet. Daca ping-ul e ok inseamna ca rutarea se face corect.

Comentează